Τουρκικό ΥΠΕΞ: Αναζήτηση «φόρμουλας» ώστε να πέσουν οι τόνοι

Τουρκική Σημαία Τουρκία
Πηγή: Eurokinissi

Προς αναζήτηση «φόρμουλας» ώστε να πέσουν οι τόνοι της τουρκικής κυβέρνησης όσον αφορά τον χαρακτηρισμό των δέκα πρεσβευτών, βρίσκεται το τουρκικό ΥΠΕΞ. Θυμίζουμε ότι χαρακτηρίστηκαν ανεπιθύμητοι στην χώρα 10 πρεσβευτε΄ς.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η εφημερίδα Τζουμχουριέτ σε άρθρο της με τίτλο « Η διπλωματία του ενός» , οι αξιωματούχοι του Υπουργείου Εξωτερικών, μελετούν προσεκτικά το πώς πρέπει να χειριστούν το θέμα.

Η σχετική εντολή Ερντογάν δεν έχει εκτελεστεί ακόμη με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης μάλιστα να αναφέρει χθες 24/10 πως δεν είναι σίγουρο το ότι όντως θα εκτελεστεί δηλώνοντας χαρακτηριστικά πως «θα το συζητήσουμε».

Πρόκληση από τον Υπουργό Εσωτερικών Τουρκίας

Την ίδια ώρα ο Τούρκος Υπουργός Εσωτερικών Σουλειμάν Σοιλού αναφερόμενος στο ζήτημα των δέκα πρεσβευτών δήλωσε πως οι χώρες τους μπορούν να έρθουν όλες μαζί εναντίον της Τουρκίας.

«Σύντομα θα δείτε ο λόγος της Τουρκίας να μετρά σε όλον τον κόσμο. Δεν φοβόμαστε. Εμείς μόλις τώρα ξεκινήσαμε» είπε συγκεκριμένα, δηλώνοντας την αποφασιστικότητα της τουρκικής αστικής τάξης στην αναβάθμισή της στην ευρύτερη περιοχή.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...