Τουρκικός Τύπος – Ακάρ: Η Ελλάδα συνεχίζει με πείσμα τις προκλητικές της ενέργειες

Ο Τούρκος Υπουργόυς Εθνικής Άμυνας Χουλουσί Ακάρ

Υπουργός Εθνικής Άμυνας Ακάρ: Η Ελλάδα συνεχίζει με πείσμα τις προκλητικές της ενέργειες

Τονίζοντας ότι ο αγώνας κατά της τρομοκρατίας θα συνεχιστεί, ο Ακάρ έκανε αξιολογήσεις για την επιχείρηση Δαγκάνα Κλειδαριά και είπε:

“Παρά τις σκληρές καιρικές και εδαφικές συνθήκες, συνεχίζουμε τον αγώνα μας κατά της τρομοκρατίας με επιθετικό πνεύμα.Ο μόνος μας στόχος σε αυτόν τον αγώνα είναι οι τρομοκράτες και δεν έχουμε άλλο στόχο.

Σεβόμαστε τα σύνορα, την κυριαρχία και την ανεξαρτησία της φίλης χώρας του Ιράκ. Η επιχείρηση συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία. Μέχρι στιγμής έχουν εξουδετερωθεί 61 τρομοκράτες (*).”

Ο υπουργός δηλώνοντας ότι η Ελλάδα συνεχίζει “πεισματικά” τις προκλητικές ενέργειες και τη ρητορική της στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο, ενάντια στη στάση της Τουρκίας που είναι υπέρ της καλής γειτονίας, των διεθνών σχέσεων και του διαλόγου,τόνισε:

“Δεν αποτελεί αδυναμία μας όταν λέμε ας λύσουμε τα προβλήματά μας με διάλογο.Γιατί ούτε θα επιτρέψουμε τετελεσμένα γεγονότα ούτε και θα αφήσουμε να καταπατηθούν τα δικαιώματα μας και των Κυπρίων αδελφών μας.Είμαστε αποφασισμένοι και ικανοί γι’ αυτό.

Η Ελλάδα, η οποία ετοίμασε το κείμενο του τεχνικού κανονισμού της άσκησης Tiger Meet ως χώρα υποδοχής,έκανε προσθήκες στο εν λόγω έγγραφο με μια προσέγγιση που στοχεύει την Τουρκία και εκμεταλλεύεται τις διαφωνίες μεταξύ των δύο χωρών.Αποτραβηχτήκαμε από την άσκηση και είπαμε ότι δεν θα επιτρέψουμε τέτοιες απόπειρες.”

Ο Ακάρ αναφέρθηκε επίσης στις πρόσφατες παραβιάσεις του τουρκικού εναέριου χώρου από αεροσκάφη της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας και σημείωσε τα εξής:

“Σίγουρα θα δείξουμε την αντίδρασή μας ενάντια σε κάθε είδους ενέργεια εναντίον μας. Η Πολεμική μας Αεροπορία δείχνει στο πολλαπλάσιο την απαραίτητη αντίδραση στις παραβιάσεις που διαπράττουν. Το Πολεμικό Ναυτικό μας είναι ήδη σε επιφυλακή. Κάνει ό,τι χρειάζεται για να προστατεύσει και να παρακολουθήσει περιοχές θαλάσσιας μας δικαιοδοσίας.”

Πρόεδρος Ερντογάν: Πιστεύω ότι η Τουρκία θα είναι η λύση για τα βήματα που πρέπει να γίνουν στην ανατολική Ουκρανία

Ο πρόεδρος απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για την πορεία του πολέμου στην Ουκρανία μεταξύ άλλων δήλωσε:

“Είναι επιθυμία μας να υποδεχτούμε τους δύο ηγέτες στην Κωνσταντινούπολη ή στην Άγκυρα. Πιστεύω ότι η λύση για τα βήματα που πρέπει να γίνουν, ειδικά στην ανατολική Ουκρανία, θα είναι η Τουρκία.”

(*) σ.σ. Η κυβέρνηση της Τουρκίας θεωρεί μεγάλη επιτυχία τον θάνατο 61 Κούρδων μετά από εκκαθαριστικές επιχειρήσεις μερικών εβδομάδων που διεξάγονται με τα πιο σύγχρονα όπλα απέναντι σε ένα ανταρτοπόλεμο που δίνουν οι Κούρδοι μαχητές και μαχήτριες. Λέγεται ακόμα ότι ο τούρκικος στρατός έχει πολύ περισσότερες απώλειες από αυτές που επίσημα ανακοινώνονται.

Δείτε ακόμα...