Τουρκικός Τύπος: Ανάμειξη του Ερντογάν σε σκάνδαλο μαφίας

Τουρκικός Τύπος
Φώτο αρχείου

Όλα τα  ΜΜE

Τρομερή οικολογική καταστροφή στη θάλασσα του Μαρμαρά
Ο εφιάλτης του βλεννογόνου 

Μετά την καταστροφή που προήλθε από το βλεννογόνο στη θάλασσα του Μαρμαρά, η οποία έφτασε σε ανησυχητικές διαστάσεις, ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έδωσε οδηγίες στο Υπουργείο Περιβάλλοντος. Μετά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε χθες, ο υπουργός περιβάλλοντος  Μουράτ Κουρούμ ανακοίνωσε τις αποφάσεις που ελήφθησαν για τον καθαρισμό του βλεννογόνου και είπε: “Δεν θα εγκαταλείψουμε τον Μαρμαρά. Θα κάνουμε το ίδιο που κάναμε και στον Κεράτιο Κόλπο. Θα εργαστούμε για να σώσουμε όχι μόνο το παρόν αλλά και το μέλλον του Μαρμαρά”. 

Τζουμχουριγιέτ

Σκάνδαλο στην Τουρκία με “αρχιμαφιόζο” – Πρακτορείο ειδήσεων AP: Ο Σεντάτ Πεκέρ επηρεάζει το τουρκικό έθνος 

Στην ανάλυση για τον Σεντάτ Πεκέρ που συνέταξε το AP, αναφέρθηκε ότι  στο παρελθόν πραγματοποιούσε διαδηλώσεις υπέρ του κόμματός του Ερντογάν και απειλούσε την αντιπολίτευση. 

Ο “αρχιμαφιόζος” Σεντάτ Πεκέρ εμπλέκει τον πρόεδρο Ερντογάν σε παράνομες πωλήσεις όπλων προς τους ισλαμιστές αντάρτες της Αλ Νούσρα, παραφυάδα της Αλ Κάιντα . 

Έχει ήδη ανεβάσει πολλά βίντεο στο YouTube.Οι κατηγορίες που εκτοξεύει εναντίον πολιτικών του κυβερνώντος κόμματος είναι πρωτοφανείς: Συνέργεια σε φόνους και βιασμούς, εμπλοκή σε εμπόριο ναρκωτικών, κατάχρηση εξουσίας και πολλά άλλα. 

Θεωρείται πρωταγωνιστής του υποκόσμου, έχει καθίσει πολλές φορές στο εδώλιο του κατηγορουμένου για δολοφονία ή απόπειρα δολοφονίας, ενώ έχει καταδικαστεί για “ίδρυση εγκληματικής οργάνωσης”. Το 2020 διέφυγε από την Τουρκία με αρχικό προορισμό τα Βαλκάνια, ενώ σήμερα ισχυρίζεται ότι ζει στο Ντουμπάι.

Μέχρι στιγμής στόχος του Πεκέρ ήταν κυρίως ο υπουργός εσωτερικών Σοϊλού.

Στο τελευταίο του βίντεο ο Πεκέρ υποστηρίζει ότι το 2014 η τουρκική κυβέρνηση, παραβιάζοντας τη νομοθεσία, είχε προμηθεύσει όπλα στην ισλαμιστική παραστρατιωτική ομάδα Αλ Νούσρα η οποία μάχεται στη Συρία εναντίον του καθεστώτος Ασάντ και θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση.

Ο Πεκέρ ισχυρίζεται ότι η όλη επιχείρηση είχε στηθεί από την ιδιωτική επιχείρηση SADAT που ειδικεύεται στον στρατιωτικό εξοπλισμό και την τεχνολογία ασφαλείας.  Ιδρυτής της SADAT είναι ο πρώην σύμβουλος ασφαλείας του Ερντογάν. 

Στην Κωνσταντινούπολη βρίσκεται σε εξέλιξη αστυνομική έρευνα στο περιβάλλον του Πεκέρ. 

Ο ίδιος ο Ερντογάν σιωπούσε επί μακρόν στις κατηγορίες Πεκέρ. Στα βίντεο που ανέβαζε μέχρι τώρα στο YouTube ο Πεκέρ αποκαλούσε τον Ερντογάν χαϊδευτικά “αμπί” δηλαδή “μεγάλο αδελφό” και έστρεφε τα πυρά του προς τον υπουργό εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού. Καθώς εντείνονταν οι κραυγές αγανάκτησης της αντιπολίτευσης , μαζί με το αίτημα για παραίτηση Σοϊλού,ο Ερντογάν εξέφρασε την αλληλεγγύη του προς τον υπουργό του και δήλωσε: “Κανείς δεν πρέπει να αμφιβάλλει ότι θα χτυπήσουμε αμείλικτα αυτά τα παιχνίδια, αυτές τις συνωμοσίες και αυτήν την ύπουλη επιχείρηση. Παρακολουθούμε τα μέλη των εγκληματικών συμμοριών σε όλον τον κόσμο. Θα φέρουμε αυτούς  τους εγκληματίες πίσω στη χώρα μας και θα τους παραδώσουμε στη  δικαιοσύνη”.  

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...