Τουρκικός Τύπος: Αναπαράγει όλη την προκλητική ρητορική Ερντογάν απέναντι στην Ελλάδα

Την προκλητική ρητορική Ερντογάν απέναντι στην Ελλάδα αναπαράγει ο Τουρκικός Τύπος. Χαρακτηριστικά αναφέρεται στα δημοσιεύματα:

Πρόεδρος Ερντογάν : Μία νύχτα μπορεί να πάμε ξαφνικά

Ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στο αεροδρόμιο του Εσένμπογα πριν από την αναχώρησή του για τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, τον πρώτο σταθμό της βαλκανικής περιοδείας του, και απάντησε στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

Σε ερώτηση ότι “Η Ελλάδα “κλείδωσε”στόχο με ραντάρ σε τουρκικά αεροσκάφη με συστοιχίες S-300 στο Αιγαίο. Η Τουρκία θα προσκομίσει τα καταγεγραμμένα στοιχεία στο ΝΑΤΟ.Τι είδους βήματα αναμένεται από το ΝΑΤΟ;” ο Πρόεδρος έδωσε την ακόλουθη απάντηση:

“Σχετικά με αυτό το θέμα, το Υπουργείο Άμυνάς μας συνεχίζει τις επαφές του τόσο με τον Γενική Γραμματέα του ΝΑΤΟ όσο και με τους άλλους εκπροσώπους του.Με αποφασιστικότητα συνεχίζεται η ευαισθησία μας σε αυτό το θέμα.Η Ελλάδα αυτό το έχει αντιληφθεί και επειδή το αντελήφθη, έχουν μπει σε μια πορεία συμμαζέματος.
Πιστεύω πως μετά από τις δηλώσεις που έκανα στις ομιλίες μου την  προηγούμενη εβδομάδα προς εκείνη την κατεύθυνση,  όπως το γράψατε και εσείς, η Ελλάδα προφανώς θα αποφασίσει σκεπτόμενη ακόμη πιο καλά για το τι είδους σχέση θα έχει με την Τουρκία.
Στην αντίθετη περίπτωση όπως το έχω δηλώσει και το δηλώνω και τώρα μία νύχτα μπορεί να πάμε ξαφνικά.”

Η Τουρκία καλεί την Ελλάδα να τερματίσει την πίεση στην τουρκική μειονότητα στη Δυτική Θράκη

Ο λογαριασμός του Υπουργείου Εξωτερικών στο Twitter κοινοποίησε την ανακοίνωση του Συμβουλευτικού Συμβουλίου της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης, στην οποία αναφέρεται ότι η Ελλάδα πήρε μέτρα κατά του δικαιώματος της τουρκικής μειονότητας να εκλέγει τον δικό της μουφτή και στοχοποίησε μέλη της μειονότητας.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

“Περιμένουμε από την Ελλάδα να σεβαστεί το δικαίωμα της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης να εκλέγει τους δικούς της θρησκευτικούς ηγέτες,κάτι το οποίο κατοχυρώνεται από διεθνείς συμφωνίες, ιδίως από τη Συνθήκη Ειρήνης της Λωζάνης, και να τερματίσει τις πιέσεις που ασκεί στο πλαίσιο αυτό.”

Δείτε ακόμα...