Τουρκικός Τύπος: Ανατολική Μεσόγειος και κορονοϊός

Τουρκικός Τύπος
Φώτο αρχείου

Κορονοϊός
Κρούσματα  :  265.515
Θάνατοι        :      6.245

Δεν υπάρχει καμία αναφορά για τα “μέτρα” που θα αποφασίσει η ΕΕ με βάση το Άτυπο Συμβούλιο ΥΠΕΞ

Πρακτορείο Αναντολού

–  Αντιπρόεδρος Oktay: Είναι ανεντιμότητα όταν η ΕΕ κάνει άλλα σχέδια ενώ ζητά διάλογο.
“Γνωρίζουμε καλά τα θέματα της ειρήνης και της διπλωματικής γλώσσας, αλλά δε θα διστάσουμε να κάνουμε το απαραίτητο για την προστασία των δικαιωμάτων και των συμφερόντων της Τουρκίας. Η Γαλλία και η Ελλάδα είναι μεταξύ αυτών που το γνωρίζουν καλύτερα.”

–  Ο Πρόεδρος του Κοινοβουλίου Σέντοπ: Η Ελλάδα είναι ένα κράτος που χωρίς να έχει τη συναίσθηση της δύναμής της προσπαθεί να ανακατέψει τα πράγματα στην Ανατολική Μεσόγειο.

Βλέπουμε ότι η Ελλάδα έχει καλέσει όλα τα κράτη του πλανήτη για βοήθεια. Προσπαθεί να κάνει δηλώσεις που δεν δείχνουν ότι φοβάται.

TRT (Τουρκική Ραδιοφωνία Τηλεόραση)

Τουρκική Ραδιοφωνία Τηλεόραση

–  Νέα ανακοίνωση Navtex στην Ανατολική Μεσόγειο: Εκπαίδευση σκοποβολής έως τις 11 Σεπτεμβρίου.

   Η Navtex έχει ανακοινωθεί για την εκπαίδευση σκοποβολής που θα πραγματοποιηθεί στην Ανατολική Μεσόγειο μεταξύ 29 Αυγούστου και 11 Σεπτεμβρίου.
–  6 χρόνια στη  κορυφής του κράτους: Ο πρώτος Πρόεδρος της Δημοκρατίας που εκλέχθηκε με τη λαϊκή ψήφο.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος είναι ο πρώτος Πρόεδρος της Δημοκρατίας που εκλέχθηκε από το λαό, άφησε πίσω του τον 6ο χρόνο του στη κορυφής του κράτους.

Σαμπάχ

–  Υπουργείο Εθνικής Άμυνας: 6 ελληνικά αεροσκάφη F-16 εξαναγκάστηκαν να  απομακρυνθούν από την περιοχή.

6 ελληνικά αεροσκάφη F-16 που απογειώθηκαν από την Κρήτη και πλησίασαν την περιοχή που δηλώθηκε ως Navtex, αποτράπηκαν από τα τουρκικά αεροσκάφη.

– Η Γαλλική φρεγάτα ζήτησε βοήθεια και απομακρύνθηκε από την περιοχή.

Σύμφωνα με τις γαλλικές ειδήσεις τις ειδήσεις των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, η γαλλική φρεγάτα που βρισκόταν στη περιοχή προσπάθησε να στείλει ένα μήνυμα στις Έλληνες υπεύθυνους, λέγοντας: “Όλες οι ψηφιακές οθόνες του πλοίου μας είναι κλειδωμένες. Η πλοήγησή μας δεν λειτουργεί. Τα οπλικά μας συστήματα έχουν απενεργοποιηθεί. Εκατοντάδες αντικείμενα πετούν πάνω μας που δεν μπορούμε να τα ταυτοποιήσουμε. Δεν μπορούμε να καταλάβουμε τι είναι. Έχει κλειδώσει ολόκληρο το σύστημά μας. Στείλτε μας έναν οδηγό.”

Ωστόσο φάνηκε ότι το αίτημα για βοήθεια δεν έφτασε στο ελληνικό αρχηγείο. Η γαλλική φρεγάτα, που περίμενε για ένα διάστημα, έπρεπε να φύγει από την περιοχή όταν συνειδητοποίησε ότι δεν θα έρθει βοήθεια. Μετά από αυτό το περιστατικό, το πλοίο παρακολούθησης και παρατήρησης των ΗΠΑ που ονομάζεται “πλωτή βάση” ήρθε στην Κρήτη με τον “κωδικό έκτακτης ανάγκης”. Με βάση τις δηλώσεις των ΗΠΑ το πλοίο τους κατέφθασε για να εξετάσει τη κατάσταση στην περιοχή και να προσπαθήσει να καταλάβει τι σύστημα μεταχειρίστηκε η Τουρκία.

Γενί Σαφάκ

Yeni-Safak-Logo

Η Μέρκελ έκλεισε το μάτι στην Αθήνα.

Η Γερμανός Καγκελάριος Μέρκελ που φέρεται ότι συμμετείχε σε δήθεν διαμεσολάβηση μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, έκανε μία δήλωση που φαίνεται ότι θα κλιμακώσει την κρίση. Η Μέρκελ, η οποία ζήτησε από τις χώρες της ΕΕ να υποστηρίξουν την Αθήνα, παρά την επιθετικότητα και την αυθάδειά της, είπε: “Ως κράτη μέλη της ΕΕ, έχουμε όλοι καθήκον να λάβουμε σοβαρά υπόψη τα δικαιώματα και τις δηλώσεις των Ελλήνων φίλων μας και να τους υποστηρίξουμε όπου έχουν δίκιο.”

Τζουμχουριγέτ

Μακρόν : Δείξαμε στη Τουρκία τις κόκκινες γραμμές στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο Γάλλος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Εμάνουελ Μακρόν αναφερόμενος στην ένταση που υπήρξε με τη Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο είπε στους δημοσιογράφους ότι ενάντια στις δράσεις της Τουρκίας “κράτησε μια σκληρή στάση και τράβηξε τις κόκκινες γραμμές.” Και συνεχίζοντας : “Η Άγκυρα δεν σέβεται τα λόγια αλλά μόνο τις πράξεις. Τη στρατηγική των τελευταίων χρόνων της Άγκυρας δεν την βλέπω ως στρατηγική ενός συμμάχου στο ΝΑΤΟ.” 

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...