Τουρκικός τύπος: Ανατολική Μεσόγειος, Ανεργία και Κορονοϊός

Συνεκπαίδευση τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού με τις ΗΠΑ. Η τουρκική Φρεγάτα TCG BARBAROS και κορβέτα TCG BURGAZADA σε σχηματισμό με το αμερικάνικο Αντιτορπιλικό USS WINSTON S. CHURCHILL
Συνεκπαίδευση τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού με τις ΗΠΑ. Η τουρκική Φρεγάτα TCG BARBAROS και κορβέτα TCG BURGAZADA σε σχηματισμό με το αμερικάνικο Αντιτορπιλικό USS WINSTON S. CHURCHILL / Πηγή: Turkish Navy

Τα κύρια θέματα που απασχόλησαν τον αστικό τύπο στην Τουρκία χθες 27/8/202 ήταν: Ανατολική Μεσόγειος και Κορονοϊός.

Κορονοϊός

Κρούσματα: 262.507
Θάνατοι: 6.183


Πρακτορείο Αναντολού

  • Υπουργός Dönmez: Μια νέα καλή είδηση μπορεί να έρθει έως και σε 2 μήνες από τη Μαύρη Θάλασσα.
  • Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τραμπ, στην τηλεφωνική του συνομιλία με τον Πρόεδρο Ερντογάν, είπε ότι τον “ανησυχεί” η αυξημένη ένταση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο και έκανε έκκληση “διαλόγου” μεταξύ των δύο χωρών.
  • Το Ελληνικό Κοινοβούλιο επικύρωσε τη συμφωνία για την ΑΟΖ με την Ιταλία για το Ιόνιο Πέλαγος. Μιλώντας στο κοινοβούλιο, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας δήλωσε ότι “μετά το Ιόνιο Πέλαγος, εξετάζουν το ζήτημα της επέκτασης των χωρικών υδάτων από 6 ναυτικά μίλια σε 12 ναυτικά μίλια νότια της Κρήτης.”

Τουρκική Ραδιοφωνία Τηλεόραση

TRT (Τουρκική Ραδιοφωνία Τηλεόραση)

  • Νέα ανακοίνωση Navtex από την Τουρκία για τις 1 και 2 Σεπτέμβρη.
  • Η νίκη που άνοιξε την πόρτα της Ανατολίας στους Τούρκους: Ματζιγκέρτ. Τα ημερολόγια έδειχναν τις 26 Αυγούστου 1071. Ο Σουλτάνος Αλπαρσλάν ήταν ο νικητής της μάχης του Ματζικέρτ. Η μεγάλη κατάκτηση άλλαξε την πορεία της ιστορίας πριν από 949 χρόνια.

Σαμπάχ

Κανένα βήμα πίσω στην Ανατολική Μεσόγειο!

Το Oruç Reis δεν θα επιστρέψει. Η θητεία του Oruç Reis στην Ανατολική Μεσόγειο λήγει σήμερα (27 Αυγούστου), σύμφωνα με την ανακοινωθείσα Navtex. Ωστόσο, το σεισμικό ερευνητικό πλοίο σχεδιάζεται να παραμείνει στην περιοχή με τη νέα ανακοίνωση Navtex ενόψει της στάσης της Ελλάδας, η οποία σαμποτάρει την αναζήτηση λύσης. Οι εργασίες που ξεκίνησαν στις 9 Αυγούστου θα επεκταθούν έως το τέλος των ελληνικών χωρικών υδάτων νότια του Καστελόριζου και δυτικά της Ρόδου.

Η Γαλλίδα υπουργός ξεπέρασε τα εσκαμμένα. Σκανδαλώδεις εκφράσεις από τη Γαλλία που δεν μπορεί να χωνέψει την αποφασιστικότητα  της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο. Η Γαλλίδα υπουργός Άμυνας Florance Parly ανακοίνωσε ότι συμμετέχουν στην άσκηση για την υποστήριξη της Ελλάδας και της ελληνικής διοίκησης της Κύπρου στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η Ανατολική Μεσόγειος μετατρέπεται σε μια περιοχή έντασης, ο σεβασμός του διεθνούς δικαίου πρέπει να είναι ο κανόνας, όχι η εξαίρεση. Το μήνυμά μας είναι σαφές: προτεραιότητα στον διάλογο, τη συνεργασία και τη διπλωματία. Έτσι, η Μεσόγειος θα μετατραπεί σε ένα χώρο σταθερότητας και σεβασμού του διεθνούς δικαίου.

Γαλλίδα Yπουργός Άμυνας Florance Parly

Yeni-Safak-Logo

Γενί Σαφάκ

Η Ελλάδα προσπαθεί να επιτύχει ψυχολογική υπεροχή στην Ανατολική Μεσόγειο.

Προσπαθώντας να επεκτείνει τη σφαίρα επιρροής της στην Ανατολική Μεσόγειο μέσω των αμφισβητούμενων νησιών του Αιγαίου, η Ελλάδα λαμβάνει μέτρα για να εξασφαλίσει την ψυχολογική της υπεροχή στην περιοχή. Η κυβέρνηση των Αθηνών, η οποία υπέγραψε συμφωνία για τις ΑΟΖ με την Ιταλία και την Αίγυπτο, αποφάσισε να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στο Ιόνιο Πέλαγος στα 12 μίλια.


Τζουμχουριγέτ

Με την έναρξη των χειμερινών μηνών, 2,5 εκατομμύρια άτομα που απασχολούνται στον τουριστικό τομέα αναμένεται να μείνουν άνεργα. Λαμβάνοντας υπόψη ότι ο τουρισμός επηρεάζει 54 βοηθητικούς τομείς, 9 εκατομμύρια 750 χιλιάδες άτομα απειλούνται από την ανεργία.

Δείτε ακόμα...