Τουρκικός Τύπος: Αντιδράσεις για τη στάση του ΡΚΚ για ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

Τουρκικός Τύπος
Φώτο αρχείου

Πρακτορείο Αναντολού

Υπουργός Τσαβούσογλου: Το PKK/YPG ναρκοθετεί την πορεία της Σουηδίας προς την ένταξη στο ΝΑΤΟ

Ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου συμμετείχε στη ζωντανή εκπομπή TRT Haber και έκανε δηλώσεις σχετικά με τη στοχοποίηση του προέδρου Ερντογάν από ομάδα υποστηρικτών της τρομοκρατικής οργάνωσης PKK που συγκεντρώθηκαν μπροστά από το δημαρχείο της Στοκχόλμης.

Σημειώνοντας ότι η τρομοκρατική οργάνωση PKK/YPG συνεχίζει την τρομοκρατική προπαγάνδα της στη Σουηδία, ο υπουργός δήλωσε: “Ο στόχος τους δεν είναι μόνο ο Πρόεδρος, ο κύριος στόχος της τρομοκρατικής οργάνωσης είναι η Τουρκία, ενώ ο δεύτερος στόχος είναι να εμποδίσουν την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ. Δεν μπορούσαμε να μείνουμε αμέτοχοι σε αυτό, δείξαμε την απαραίτητη αντίδραση καλώντας τον Σουηδό πρέσβη στην Άγκυρα στο υπουργείο και με τον ίδιο τρόπο, ο πρέσβης μας στη Στοκχόλμη μετέφερε την αντίδραση της Τουρκίας “.

Στη συνέχεια τόνισε: “Οι προσδοκίες μας από τη Σουηδία πρέπει να ικανοποιηθούν. Πρέπει να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας”.

Υπενθυμίζοντας ότι η Σουηδία τους υποσχέθηκε να καταπολεμήσει τις τρομοκρατικές οργανώσεις, είπε: “Είδαμε θετικά βήματα από τη νέα κυβέρνηση, είναι θετική στις δηλώσεις της, είναι λίγο πιο αποφασισμένη σε αυτό το θέμα σε σύγκριση με την παλιά κυβέρνηση, αλλά δεν είναι δυνατόν να παραμείνουμε μόνο στα λόγια, πρέπει να τη δούμε και πράξεις. Πρέπει να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους.Το PKK/YPG τοποθετεί νάρκες στην πορεία της Σουηδίας προς την ένταξη στο ΝΑΤΟ. Είναι επιλογή της Σουηδίας να καθαρίσει αυτές τις νάρκες ή να πατήσει επίτηδες πάνω σε αυτές.”

Έντονη αντίδραση του Σουηδού πρωθυπουργού στην πρόκληση του PKK: Σαμποτάζ για την ένταξή μας στο ΝΑΤΟ

Ο πρωθυπουργός της Σουηδίας Ulf Kristersson αντέδρασε στην άθλια πρόκληση των υποστηρικτών της τρομοκρατικής οργάνωσης PKK/YPG που στοχοποίησαν τον πρόεδρο Ερντογάν. Περιγράφοντας τη σκανδαλώδη πράξη των υποστηρικτών της τρομοκρατικής οργάνωσης ως “σαμποτάζ” κατά της αίτησης της Σουηδίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ, ο Kristersson δήλωσε: “Πρόκειται για μια επικίνδυνη κατάσταση για την ασφάλεια της Σουηδίας. Στη Σουηδία, όπου έχουν δολοφονηθεί δύο επιφανείς πολιτικοί (*), είναι πολύ σοβαρή κατάσταση να εκτελείται ένας δημοκρατικά εκλεγμένος ηγέτης μιας χώρας με τέτοιο ψεύτικο τρόπο”.

(*)  Στη Σουηδία, ο πρωθυπουργός Olof Palme δολοφονήθηκε το 1986 και η υπουργός 
      Εξωτερικών Anna Lindh το 2003.            

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...