Τουρκικός Τύπος: Αντίδραση του εκπρόσωπου τύπου στις δηλώσεις του Έλληνα Πρωθυπουργού

Τουρκικός Τύπος
Φώτο αρχείου

Ο εκπρόσωπος Τύπου του AKΡ Ομέρ Τσελίκ αντέδρασε σκληρά στον Έλληνα πρωθυπουργό Μητσοτάκη, ο οποίος έβαλε στο στόχαστρο τον πρόεδρο Ερντογάν.

Στις δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού Μητσοτάκη που στρέφονται εναντίον του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απάντησε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Ομέρ Τσελίκ.

Ο Τσελίκ ανέφερε σε δήλωση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

“Καταδικάζουμε τον Έλληνα πρωθυπουργό Μητσοτάκη που στοχοποιεί για άλλη μια φορά τον πρόεδρό μας. Η δήλωση Μητσοτάκη ότι η Τουρκία “αναβιώνει τις νεο-οθωμανικές αναθεωρητικές  φαντασιώσεις” είναι μια φράση που χρησιμοποιεί για να καλύψει τις δικές του παράνομες πολιτικές. Ο Μητσοτάκης είναι αυτός που ακολουθεί μια επεκτατική και επιθετική πολιτική. Αυτός είναι που απειλεί την ειρήνη και τη σταθερότητα της περιοχής με τη μαξιμαλιστική πολιτική του για την Ανατολική Μεσόγειο.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός υπερασπίζεται τη θέση ότι ένα νησί με έκταση 10 τετραγωνικών χιλιομέτρων, που απέχει μόλις 2 χιλιόμετρα από την Ανατολία και 580 χιλιόμετρα από την ηπειρωτική Ελλάδα, έχει υφαλοκρηπίδα 40 χιλιάδων τετραγωνικών χιλιομέτρων. Αυτή είναι επιθετική και επεκτατική πολιτική!

Ο ισχυρισμός ότι το Καστελόριζο έχει 4.000 φορές περισσότερη θαλάσσια περιοχή από την  έκτασή του είναι αντίθετος με το διεθνές δίκαιο.

Είναι κωμικοτραγικό ότι ο Μητσοτάκης, που έχει μια τέτοια διεκδίκηση στη φαντασία του, στοχοποιεί τον πρόεδρό μας  με τον ισχυρισμό της “επεκτατικότητας”.

Το γεγονός ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη, που δυσκολεύεται να πληρώσει έστω και μερικά δισεκατομμύρια ευρώ από το ελληνικό χρέος, αύξησε τον εξοπλιστικό προϋπολογισμό της χώρας της κατά 5 φορές, δείχνει σε όλο τον κόσμο ότι η Ελλάδα δεν έχει ειρηνικούς στόχους και ακολουθεί επιθετική πολιτική στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η ελληνική αντιπολίτευση εφιστά την προσοχή στο γεγονός ότι η χώρα έχει μετατραπεί σε στρατιωτική βάση ξένων χωρών.

Το μήνυμά μας προς τον Μητσοτάκη είναι να δει ότι η απόδραση από την τουρκική διπλωματία και η μετατροπή της χώρας του σε φρούριο τρίτων κρατών δεν θα λύσει κανένα πρόβλημα της Ελλάδας.”

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...