Τουρκικός Τύπος: Αντιπαραθέσεις μετά τις δηλώσεις Ακσενέρ ενάντια στη συμμαχία των “έξι”

Συνεχίζεται στην Τουρκία ο “πολιτικός σεισμός“ που εκδηλώθηκε μετά τις δηλώσεις της προέδρου του Καλού Κόμματος (İYİ Parti) Μεράλ Ακσενέρ που στρέφονται ενάντια στη συμμαχία των “έξι”.

Η πρώτη δήλωση του Ερντογάν για την Ακσενέρ και τους “έξι”: Ο οδικός μας χάρτης είναι σαφής

Ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προέβη για πρώτη φορά σε δήλωση σχετικά με την πρόεδρο του Καλού Κόμματος, Μεράλ Ακσενέρ και το “εξαμελές τραπέζι “. .

Στη δήλωσή του, ο Ερντογάν σημείωσε τα εξής:”Πήραμε μια απόφαση μεταξύ μας ως Προεδρική Συμμαχία για το θέμα αυτό και είπαμε ας μη μιλήσουμε για αυτό μέχρι μια δεύτερη εξέλιξη.Και ως ΑΚΡ κάνουμε τις απαραίτητες αξιολογήσεις μετά από τις οποίες θα πάρουμε τις απόφασεις μας. Είχαμε πει εδώ και μήνες ότι αυτό θα γίνει”.

Ο Ερντογάν συνέχισε ως εξής:”Έχουμε καθορίσει την πορεία μας και αυτή τη στιγμή εργαζόμαστε με βάση αυτή την πορεία. Δεν έχει σημασία τι θα κάνουν οι έξι. Συνεχίζουμε να δουλεύουμε πάνω στο σχέδιο και τον οδικό μας χάρτη”.

Ο Κιλιτσντάρογλου συναντήθηκε με τους μητροπολιτικούς δημάρχους του CHP

Ο πρόεδρος του CHP Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου συναντήθηκε σήμερα με τους μητροπολιτικούς δημάρχους στα κεντρικά γραφεία του κόμματος.

Πέντε κόμματα της Λαϊκής Συμμαχίας συμφώνησαν ότι ο πρόεδρος του CHP θα προταθεί ως υποψήφιος πρόεδρος της δημοκρατίας.Ωστόσο, η πρόεδρος του Καλού Κόμματος (İYİ Parti), Μεράλ Ακσενέρ,πρότεινε τον Μανσούρ Γιαβάς, δήμαρχο του μητροπολιτικού δήμου της Άγκυρας, και τον Εκρέμ Ιμάμογλου, δήμαρχο του μητροπολιτικού δήμου της Κωνσταντινούπολης.

Κατόπιν αυτού, ο Ιμάμογλου,πήγε στην Άγκυρα και συναντήθηκε με τους δημάρχους των μητροπολιτικών δήμων που ελέγχει το CHP. Οι δήμαρχοι, ιδίως ο Ιμάμογλου και ο Γιαβάς ,ανάρτησαν στους λογαριασμούς τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μηνύματα υποστήριξης της υποψηφιότητας του ηγέτη του CHP Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.Μετά τη συνάντηση, οι Ιμάμογλου και ο Γιαβάς προέβησαν σε δηλώσεις απορρίπτοντας την προτροπή της Ακσενέρ για υποψηφιότητα και δήλωσαν ότι υποστηρίζουν τη Λαϊκή Συμμαχία.

Από την άλλη πλευρά, το CHP προέβη σε δήλωση σχετικά με την είδηση ότι δέκα δήμαρχοι θα επισκεφθούν την Ακσενέρ λέγοντας ότι δεν προβλέπεται επίσκεψη των δημάρχων μας στα κεντρικά γραφεία του Καλού Κόμματος.

Δήλωση του Καλού Κόμματος για τις 6 Μαρτίου: Η πόρτα είναι ακόμα ανοιχτή

Ο αναπληρωτής πρόεδρος του Καλού Κόμματος,Ερχάν Ουστά,προέβη σε δηλώσεις μετά τα σκληρά λόγια της προέδρου του κόμματος σχετικά με τη Λαϊκή Συμμαχία. Μιλώντας για το αν το κόμμα του θα συμμετάσχει στην προγραμματισμένη συνάντηση της Συμμαχίας στις 6 Μαρτίου, η οποία αποφασίστηκε πριν από τις δηλώσεις της Ακσενέρ ο Ουστά είπε: “Η πόρτα είναι ακόμα ανοιχτή”.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...