Τουρκικός Τύπος: Απαγορεύτηκε εκδήλωση των γυναικών την 8η Μάρτη

Τουρκικός Τύπος
Φώτο αρχείου

Το Διοικητήριο της περιοχής Μπέιογλου απαγόρευσε την εκδήλωση των γυναικών

Η 21η φεμινιστική βραδινή  πορεία που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί χθες στο Ταξίμ λόγω της 8ης Μαρτίου, Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, απαγορεύτηκε από το Περιφερειακό Διοικητήριο του Μπέιογλου (σ.σ. Πέρα).

Στην ανακοίνωση του Περιφερειακού Διοικητηρίου, το οποίο απαγόρευσε την παραδοσιακή φεμινιστική βραδινή πορεία με την αιτιολογία ότι “μπορεί να διαταραχθεί η κοινωνική ειρήνη και η ηρεμία”, αναφέρονται τα εξής:

“Σύμφωνα με τις αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έχει γίνει γνωστό ότι στις 8 Μαρτίου 2023 θα πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις στην πλατεία Ταξίμ και σε διάφορες περιοχές γύρω από αυτήν με την ονομασία “φεμινιστική βραδινή πορεία”. Πρώτα απ’ όλα, έχουν καθοριστεί και ανακοινωθεί οι περιοχές και οι διαδρομές όπου μπορούν να οργανωθούν συναντήσεις και πορείες διαδηλώσεων εντός των ορίων της Κωνσταντινούπολης. Καμία πλατεία, δρόμος στην περιοχή Μπέιογλου, συμπεριλαμβανομένης της πλατείας Ταξίμ, όπου έγιναν εκκλήσεις για συγκέντρωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δεν περιλαμβάνεται στις περιοχές που έχουν οριστεί ως περιοχές για πορείες συγκέντρωσης και διαδήλωσης.

Η πλατεία Ταξίμ, όπου χθες μεταφέρθηκαν αστυνομικά οδοφράγματα, ήταν αποκλεισμένη από το μεσημέρι. Η δε νομαρχία της Κωνσταντινούπολης αποφάσισε να κλείσει ορισμένες  γραμμές του μετρό για να εμποδίσει την πρόσβαση στην περιοχή.

Μήνυμα του Κιλιτσντάρογλου για την “8η Μαρτίου,Παγκόσμια Ημέρα της Εργαζόμενης Γυναίκας”

Ο ηγέτης του CHP και υποψήφιος πρόεδρος της Λαϊκής Συμμαχίας Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου συνεχάρει όλες τις γυναίκες για την 8η Μαρτίου, Παγκόσμιας Ημέρας της Εργαζόμενης Γυναίκας, με μια ανάρτηση στον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Στην ανάρτησή του ο ηγέτης του CHP υπέδειξε και την επόμενη χρονιά αναφέροντας: “Του χρόνου, η 8η Μαρτίου θα εορταστεί με ενθουσιασμό στις πλατείες. Οι γυναίκες θα νικήσουν. Συγχαίρω όλες τις γυναίκες για την 8η Μαρτίου, τη Διεθνή Ημέρα της Εργαζόμενης Γυναίκας”.

Ο Έλληνας πατέρας που κρατείται στην Τουρκία θα παραστεί στην κηδεία του γιου του που σκοτώθηκε στην τραγωδία με το τρένο

Όπως έγινε γνωστό, η ελληνική πλευρά ζήτησε την απελευθέρωση του πατέρα  του 28χρονου μηχανοδηγού Νίκου Ναλμπάντη, ενός από τα θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος ,που κρατείται για αδίκημα στην Τουρκία, για να παραστεί στην κηδεία.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, η οικογένεια ζήτησε βοήθεια από το ελληνικό προξενείο στο Εντίρνε για ανθρωπιστικούς λόγους. Η ελληνική πρεσβεία στην Άγκυρα απέστειλε την περασμένη εβδομάδα υπόμνημα στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, στο οποίο τονίζεται η “ανθρωπιστική διάσταση” του αιτήματος. Στη συνέχεια ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών κ. Δένδιας συναντήθηκε με την οικογένεια του μηχανικού και τους ενημέρωσε για τη διαδικασία. Αναφέρθηκε ότι δόθηκαν οι απαραίτητες άδειες από το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας και ο πενθούντας πατέρας θα αποφυλακιστεί προσωρινά και θα ταξιδέψει στην Ελλάδα για να παραστεί στην κηδεία του γιου του.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...