Τουρκικός Τύπος: «Απαντήσαμε στην προβοκατόρικη συμπεριφορά της Ελλάδας»

Τουρκικός Τύπος
Φώτο αρχείου

Υπουργός Εθνικής Άμυνας Aκάρ : Πάντα και παντού απαντήσαμε στην προβοκατόρικη συμπεριφορά της Ελλάδας. Θα συνεχίσουμε να απαντάμε

Σε ομιλία που έκανε ο Τούρκος Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, στη διάρκεια εκδήλωσης της τουρκικής Αεροπορίας, μεταξύ άλλων αναφερόμενος και στις σχέσεις με την Ελλάδα είπε τα εξής :

“Στο Αιγαίο, στην Ανατολική Μεσόγειο και στην Κύπρο για την προστασία των συνόρων  των συμφερόντων και δικαιωμάτων μας, πράξαμε και συνεχίσουμε να πράττουμε ότι είναι αναγκαίο.

Παρακολουθούμε στενά αυτά που κάνει η Ελλάδα. Παρακολουθούμε στενά αυτές τις προβοκατόρικες δηλώσεις και ενέργειες για τις οποίες  τόσο στο  τραπέζι των διαπραγματεύσεων όσο και στο πεδίο, δώσαμε και συνεχίζουμε να δίνουμε την απαραίτητη απάντηση.

Δυστυχώς συνεχίζονται οι προκλήσεις της Ελλάδας. Πρόκειται για ιδιαίτερα λανθασμένες και εχθρικές κινήσεις. Δεν υπάρχει περίπτωση να κάνουμε βήμα πίσω σχετικά με τα δικαιώματα και τα συμφέροντα μας. Παρακολουθούμε την Ελλάδα πού αδιαφορεί για το διεθνές δίκαιο, τη φιλία και τις σχέσεις καλής γειτονίας κλιμακώνοντας με τις κινήσεις της την ένταση.

Το ΝΑΤΟ και οι τρίτες χώρες πρέπει να διακρίνουν αυτά που κάνει η Ελλάδα. Για το θέμα αυτό  προειδοποιήσαμε όλους τους συμμάχους μας και προσδοκούμε να είναι αντικειμενικοί. Επιθυμούμε να γνωρίζουν πώς τέτοιου είδους ενέργειες και δηλώσεις δεν συνάδουν με τη φιλία και το συμμαχικό πνεύμα.

Εμείς λέμε πως η Ελλάδα πρέπει να σταματήσει να βλέπει την Τουρκία ως απειλή. Η Τουρκία δεν είναι μία απειλή. Η Τουρκία είναι ένας άκρως ισχυρός, αποτελεσματικός και έμπιστος σύμμαχος για τους φίλους και τη συμμαχία.”

Συνεχίζοντας πρόσθεσε:

“Η Ελλάδα στο διάστημα 1919 – 1922, με την παρότρυνση και στήριξη κάποιων χωρών, έκανε μία απόπειρα εισβολής. Όταν αυτή κατέληξε σε απογοήτευση η Ελλάδα εκτέλεσε τον πρωθυπουργό, υπουργούς και μάλιστα και τον αρχηγό του γενικού επιτελείου. 

Υπενθυμίσαμε και συνεχίζουμε να υπενθυμίζουμε στους ομολόγους μας πως  η Ελλάδα δεν θα πρέπει να εισέλθει σε μία παρόμοια περιπέτεια. Δεν πρέπει να βάλει το κεφάλι της σε μπελάδες, δεν πρέπει να δεχθεί ένα μεγάλο χτύπημα, Θα πρέπει να σταματήσει να κάνει κινήσεις που θα καταλήξουν σε απογοήτευση και θα πρέπει να πάρει μαθήματα από την ιστορία. Τερματίστε αυτή την επιμονή σας, με αυτές τις ενέργειες δήθεν εξοπλισμών και διεθνών συμμαχιών δεν θα φτάσετε πουθενά.”

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...