Τουρκικός Τύπος: «Αποφασισμένοι να βάλουμε τη χώρα σε νέα περίοδο ανόδου της οικονομίας και της δημοκρατίας»

Τουρκικός Τύπος
Φώτο αρχείου

Όλα τα ΜΜΕ

Πρόεδρος Ερντογάν: «Είμαστε αποφασισμένοι να βάλουμε τη χώρα μας σε μια νέα περίοδο ανόδου της οικονομίας και της δημοκρατίας. Οι προετοιμασίες για νέα δικαστικά πακέτα βρίσκονται σε εξέλιξη. Θα τα φέρουμε στην ημερήσια διάταξη της Βουλής το συντομότερο δυνατό».

Πρακτορείο Αναντολού

Μέρκελ: Οι ηγέτες της ΕΕ θα συναντηθούν στις 10 Δεκεμβρίου στη σύνοδο κορυφής για να συζητήσουμε και το θέμα της Τουρκίας.

Ακσάμ

–  Ερντογάν : Εργασία για τα ανθρώπινα δικαιώματα από δύο κατευθύνσεις.
Το σχέδιο δράσης για τα ανθρώπινα δικαιώματα που ανακοινώθηκε από τον Πρόεδρο Ερντογάν περιλαμβάνει: Δίκαιες δίκες, ελευθερία έκφρασης και προώθηση των δικαιωμάτων των γυναικών και των ατόμων με ειδικές ανάγκες.

–  Merkel για τη Τουρκία : Τα γεγονότα στην  Ανατολική Μεσόγειο δεν εξελίχθηκαν όπως ελπίζαμε
Σύμφωνα με δημοσιεύματα στο Sputnik,μετά τη συνάντησή της με τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης η Merkel προέβει σε δηλώσεις σχετικά με τις δραστηριότητες έρευνας για φυσικό αέριο της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Τα γεγονότα στην  Ανατολική Μεσόγειο δεν εξελίχθηκαν όπως ελπίζαμε» είπε η Μέρκελ και διευκρίνισε ότι στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ τον Δεκέμβριο θα συζητηθούν οι δραστηριότητες έρευνας για φυσικό αέριο της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Στη σύνοδο κορυφής των ηγετών της ΕΕ στις αρχές Οκτωβρίου, η Γαλλία,η Ελλάδα και η Κύπρος είχαν θέσει αίτημα επιβολής κυρώσεων κατά της Τουρκίας.Το αίτημα αυτό τέθηκε σε αναμονή από διάφορες χώρες με επικεφαλής τη Γερμανία.Σε περίπτωση συνέχισης των δραστηριοτήτων από τη Τουρκία έρευνας και γεωτρήσεων για εξεύρεση φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο,υπήρξε η απειλή ότι στην ημερήσια διάταξη της συνόδου κορυφής το Δεκέμβριο θα τεθεί το ζήτημα επιβολής κυρώσεων.

Γενί Σαφάκ

Ο Ερντογάν το δήλωσε για πρώτη φορά κατά την επίσκεψή του στην ΤΔΒΚ: Μπορεί να υπάρξει ροή φυσικού αερίου το 2025.
Κατά την επίσκεψή του στα Βαρώσια, ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν διευκρίνισε το θέμα του «φυσικού αερίου», το οποίο συζητιόταν εδώ και καιρό αλλά έθετε ερωτηματικά σχετικά με την πραγματοποίηση του. Είπε ότι η συνεχίζονται οι εργασίες για τους αγωγούς  φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας που θα συνδέσουν τη ΤΔΒΚ και τη Τουρκία. Αυτές οι δηλώσεις του προέδρου είναι οι κομιστές μιας νέας εποχής σύμφωνα με τους ενεργειακούς κύκλους.

Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι ο αγωγός φυσικού αερίου, ο οποίος αναμένεται να είναι περίπου 80 χλμ., θα είναι αμφίδρομος και η πρώτη ροή φυσικού αερίου μπορεί να πραγματοποιηθεί το 2025. Σημειώνουν επίσης ότι τα βήματα που γίνονται για το φυσικό αέριο και την ηλεκτρική ενέργεια είναι στρατηγικά και προσφέρουν την ευκαιρία για ένα ειρηνικό άνοιγμα στη Μεσόγειο.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...