Τουρκικός Τύπος: Αρμενία – Αζερμπαϊτζάν, Ελληνοτουρκικά και Κορονοϊός

Κωνσταντινούπολη, Τουρκία
Φώτο Αρχείου / Κωνσταντινούπολη, Τουρκία / Πηγή: Unsplash / Φωτογράφος: Anna

Τα θέματα που κυριάρχησαν σήμερα στον αστικό τύπο της Τουρκίας ήταν: Αρμενία – Αζερμπαϊτζάν, Ελληνοτουρκικά και Κορονοϊός.


Σε όλα τα ΜΜΕ

Ο Aliyev και ο Macron συζήτησαν τις συγκρούσεις στην πρώτη γραμμή της Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν.

Προβοκάτσια με “NAVTEX” από την Ελλάδα.

Ενώ η Τουρκία κάνει τα απαραίτητα βήματα για την επίλυση των προβλημάτων στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο που πρέπει να επιλυθούν με διάλογο, η Ελλάδα ανήγγειλε 2 νέες NAVTEX  σε μία ευρεία περιοχή η οποία βρίσκεται στην ευθύνη της Τουρκίας.

Ο υπουργός Εξωτερικών Τσαβούσογλου είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον ομόλογό του από το Αζερμπαϊτζάν Μπαϊράμοφ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που ελήφθησαν από διπλωματικές πηγές, στη συνάντηση μεταξύ Τσαβούσογλου και  Μπαϊράμοφ, συζητήθηκε το ζήτημα του Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Ο Τσαβούσογλου συνομίλησε με τον Borrell, Ύπατο Εκπρόσωπο των Εξωτερικών Σχέσεων της ΕΕ.


Πρακτορείο Ειδήσεων Anadolu

Ο στρατός του Αζερμπαϊτζάν συνεχίζει να προελαύνει

Την 6η ημέρα της επιχείρησης που ξεκίνησε για να απελευθερώσει τα κατεχόμενα εδάφη, ο στρατός του Αζερμπαϊτζάν συνέχισε να προχωρά και να προκαλεί απώλειες στις αρμενικές δυνάμεις. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, 5 θωρακισμένα οχήματα του αρμενικού στρατού και πολλοί στρατιώτες εξουδετερώθηκαν από τον στρατό του Αζερμπαϊτζάν.

Η Αρμενία συνέχισε τις επιθέσεις της εναντίον αμάχων, με θύματα και τραυματισμούς μεταξύ του άμαχου πληθυσμού. Από 27 Σεπτεμβρίου έως 2 Οκτωβρίου ο στρατός του Αζερμπαϊτζάν κατέστρεψε 230 άρματα μάχης και θωρακισμένα οχήματα της Αρμενίας, 250 συστήματα πυροβολικού και πυραύλων, 38 συστήματα αεροπορικής άμυνας, 10 ζώνες διοίκησης, διαχείρισης και παρατήρησης, 7 αποθήκες πυρομαχικών, περισσότερα από 130 στρατιωτικά φορτηγά και οχήματα και ένα σύστημα S-300.


Τουρκική Ραδιοφωνία Τηλεόραση
Τουρκική Ραδιοφωνία Τηλεόραση

Το “Kanuni” θα αποπλεύσει για τη Μαύρη Θάλασσα το 2021


CNN Türk

Κοινά γυμνάσια από Τουρκία και Ηνωμένες Πολιτείες

Δήλωση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας: “Η φρεγάτα μας TCG BARBAROS και η USS ROOSEVELT των ΗΠΑ πραγματοποίησαν εκπαίδευση στη Μαύρη Θάλασσα την 1η Οκτωβρίου 2020”.


Τζουμχουριγέτ

Διάψευση “κατάπαυσης του πυρός” από την Άγκυρα

Η Άγκυρα δεν επιβεβαίωσε τη δήλωση της Μόσχας σχετικά με τη συνάντηση Τσαβούσογλου – Λαβρόφ ότι “Και οι δύο υπουργοί τόνισαν την ανάγκη για άμεση κατάπαυση του πυρός στο Καραμπάχ”.

Η Τουρκία θέτει ως όρο την απόσυρση της Αρμενίας.

Δήμος

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...