Τουρκικός Τύπος: Αρμενία – Αζερμπαϊτζάν, Λιβύη και …Μακρόν

Τουρκικός Τύπος
Φώτο αρχείου

Αρμενία – Αζερμπαϊτζάν, Λιβύη και Μακρόν απασχολούν τον Τουρκικό Τύπο:

Πρακτορείο Αναντολού

Η Αρμενία συνεχίζει τις επιθέσεις της σε πόλεις του Αζερμπαϊτζάν.
Αναφέρθηκε ότι ο Αρμενικός στρατός βομβάρδισε τις πόλεις Beylegan, Berde, Terter, Gence, Mingachevir, Hizi και Absheron στο Αζερμπαϊτζάν.TRT (Τουρκική Ραδιοφωνία Τηλεόραση)

–  Υπουργείο Εθνικής Άμυνας: Το Αζερμπαϊτζάν απελευθέρωσε 22 οικισμούς από την κατοχή.

–  Αντίδραση στον Macron: Είναι ασέβεια και πρόκληση για τους μουσουλμάνους.
Εκπρόσωπος του Κόμματος του ΑΚP Ομέρ Τσελίκ: Η δήλωση του Γάλλου Προέδρου Macron ότι «θα καθιερωθεί ένα φωτισμένο Ισλάμ» δεν σέβεται το νόμο και την ελευθερία πίστης. Αυτή η δήλωση είναι ασέβεια και πρόκληση στους μουσουλμάνους. Οι επιθέσεις στις δημοκρατικές αξίες και την ελευθερία της πίστης δεν πρέπει να προέρχονται από τη γαλλική Προεδρία. Οι προσεγγίσεις του Macron είναι επίσης άδικες για όλη τη γαλλική κοινωνία. Είναι ένα πλήγμα για τις δημοκρατικές κατακτήσεις της Γαλλίας. Το Ισλάμ είναι παγκόσμια θρησκεία και θρησκεία ειρήνης. Ο Macron δεν μπορεί να έχει αποστολή να «διαφωτίσει» τη θρησκεία του Ισλάμ, και μια τέτοια στραβή προσπάθεια είναι μια ολοκληρωτική προσέγγιση.


Τζουμχουριγέτ

–  Τον Σεπτέμβριο, ο πληθωρισμός αυξήθηκε κατά 0,97%, φτάνοντας το 11,75% σε ετήσια βάση.

–  Κρεμλίνο: Είμαστε σε ίση απόσταση από τις δύο πλευρές στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πάσκοφ δήλωσε ότι η Ρωσία μπορεί να στείλει την ειρηνευτική δύναμη στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ μόνο με τη συγκατάθεση του Μπακού και του Ερεβάν. Ο Πεσκόφ τόνισε ότι βρίσκονται σε ίση απόσταση με τα μέρη και δήλωσε ότι είναι αμερόληπτοι.


Ακσάμ

Ο Πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν Αλίγιεφ όρισε 3 όρους για την κατάπαυση του πυρός στην Αρμενία.
Ο Πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίγεφ, στην ομιλία του προς το έθνος, όρισε τρεις προϋποθέσεις προς την Αρμενία για κατάπαυση του πυρός . Ο Αλίγιεφ είπε: «Θα ζητήσουν συγγνώμη. Θα ανακοινώσουν ότι το Καραμπάχ δεν είναι Αρμενία όπως επίσης πρέπει να δηλώσουν ένα σαφές χρονοδιάγραμμα για απόσυρση».


Γενί Σαφάκ

Σύνοδος κορυφής Λιβύης 2,5 ωρών.
Ο Πρόεδρος Ερντογάν δέχθηκε τον πρωθυπουργό της Λιβύης Fayiz es-Serrac. Στη συνάντηση συζητήθηκαν οι εξελίξεις στη Λιβύη και την Ανατολική Μεσόγειο.
Σε δήλωση του ο Ερντογάν είπε: «Η Τουρκία θα συνεχίσει να βρίσκεται σε πλήρη αλληλεγγύη με τη Λιβύη. Η εγγραφή από τα Ηνωμένα Έθνη του Μνημονίου Συμφωνίας για τον Προσδιορισμό της Θαλάσσιας Δικαιοδοσίας που έχει υπογραφεί μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης είναι μια ευπρόσδεκτη εξέλιξη. Είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε κάθε υποστήριξη για τη σταθερότητα της Λιβύης και την ευημερία των Λιβύων».

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...