Τουρκικός Τύπος: Αυξάνεται η διαμάχη με τον χάρτη Μπαχτσελί

Χάρτης που δείχνει ο ηγέτης των "Γκρίζων Λύκων", Μπαχτσελί και απεικονίχει ακόμη και την Κρήτη ως τουρκικό έδαφος - ελληνοτουρκικά
Χάρτης που δείχνει ο ηγέτης των “Γκρίζων Λύκων”, Μπαχτσελί και απεικονίχει ακόμη και την Κρήτη ως τουρκικό έδαφος – 10/07/2022

Η διαμάχη που ξεκίνησε από τη φωτογραφία του Ντεβλέτ Μπαχτσελί με χάρτη μεγαλώνει: Μετά την Ελλάδα, και η Γερμανία σε δράση, σχολιάζει ο Τουρκικός Τύπος.

Οι συζητήσεις για τη φωτογραφία του αρχηγού του MHP Ντεβλέτ Μπαχτσελί,που κοινοποιήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την περασμένη εβδομάδα, αυξάνονται.

Η ελληνική κυβέρνηση αντέδρασε στον Ερντογάν και τον Μπαχτσελί ο οποίος μοιράστηκε τη φωτογραφία του με τον χάρτη που του δόθηκε όταν επισκέφτηκε τις“εστίες εθνικών ιδανικών” (γκρίζοι λύκοι). Άλλη μια δήλωση ήρθε σήμερα από τη Γερμανία.

Ενώ στον χάρτη υπάρχει η φράση “Το Εθνικό μας Σύμφωνο στις Θάλασσες”, φαίνεται ότι ορισμένα από τα νησιά, όπως η Λέσβος, η Σάμος, η Χίος, η Ρόδος και η Κρήτη, ανήκουν στην Τουρκία.

Ενώ το ελληνικό κοινό αντέδρασε στη φωτογραφία, ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αντέδρασε πολύ σκληρά χθες το απόγευμα και ανέβασε τα εξής στον λογαριασμό του στο Twitter:

“Ρίξτε μια προσεκτική ματιά σε αυτόν τον χάρτη. Κρήτη, Ρόδο, Λέσβο, Χίο, Σάμο όλα τα παίρνει η Τουρκία. Αυτό είναι το πύρινο όνειρο των εξτρεμιστών ή η επίσημη πολιτική της Τουρκίας; Αποτελεί άλλη μία προβοκάτσια ή τον πραγματικό στόχο; Ο Πρόεδρος Ερντογάν θα πρέπει να ξεκαθαρίσει τη στάση του σχετικά με τις τελευταίες γελοιότητες του μικρότερου εταίρου του στον συνασπισμό.”

Ενώ ήδη υπήρχε ένταση στη γραμμή Άγκυρας-Αθήνας, παρενέβη ο Γερμανός πρέσβης στην Ελλάδα. Ο Ερνστ Ράιχελ επέκρινε τη φωτογραφία του Μπαχτσελί δηλώνοντας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης :

“Οποιαδήποτε προσπάθεια αμφισβήτησης της εδαφικής ακεραιότητας και κυριαρχίας της Ελλάδας είναι απαράδεκτη.Η θέση της Γερμανίας σε αυτό το θέμα είναι σαφής και ξεκάθαρη.”

Δείτε ακόμα...