Τουρκικός Τύπος: Δεν αλλάξαμε εμείς πολιτική αλλά η «άλλη πλευρά», λέει ο Ακάρ

Τουρκικός Τύπος
Φώτο αρχείου

Όλα τα ΜΜΕ

– Ομιλία Ερντογάν
Ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μίλησε στα νομαρχιακά συνέδρια του ΑΚΡ στα Άντανα, Αντάλια, Μπούρσα και Μούγλα.

Μετά από πολύ σκληρή κριτική που έκανε στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης CHP αναφέρθηκε και στα γεγονότα του Πανεπιστημίου του Βοσπόρου όπου η φωτογραφία της Κάμπε, του πιο ιερού χώρου των μωαμεθανών, τέθηκε κάτω και επάνω της αφέθηκε το σήμα της LGBT (Οργάνωση lesbian, gay, bisexual, and transgender) λέγοντας: «Θα προωθήσουμε την νεολαία μας, όχι ως νεολαία LGBT, αλλά ως νεολαία αυτού του έθνους που έρχεται από αυτήν την ένδοξη ιστορία».

– Ξεκίνησε η συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου

Θα συζητηθεί ο αγώνας που πρέπει να γίνει ενάντια στις υπερβολικές τιμές των προϊόντων. Θα συζητηθούν επίσης ζητήματα όπως το καθεστώς των επιχειρήσεων που έχουν τεθεί σε αναστολή εντός του πλαισίου εφαρμογής των μέτρων για τον κορονοϊό και της άρσης των απαγορεύσεων κυκλοφορίας.

Δήλωση για το Κοινό Κέντρο Τουρκίας – Ρωσίας από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Ακάρ

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, σχετικά με το Τούρκο-Ρωσικό Κοινό Κέντρο που ξεκίνησε τις δραστηριότητές του: «Ευχή μας είναι να επικρατήσει η ειρήνη και η ηρεμία στην περιοχή».

Αναφερόμενος στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο ο Ακάρ υπενθύμισε ότι οι συνομιλίες μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας πραγματοποιήθηκαν στην Κωνσταντινούπολη και συνεχίζοντας είπε:

«Όπως λέμε πάντα, θέλουμε να επιλυθούν τα προβλήματα με την εξεύρεση πολιτικών λύσεων σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, μέσω διαλόγου και σχέσεων καλής γειτονίας, έτσι που όλοι να ζουν με ασφάλεια. Συνεχίζουμε να παρατηρούμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των αδελφών μας στο Αιγαίο, την Μεσόγειο και την Κύπρο, με την ίδια σοβαρότητα και ειλικρίνεια, με την ίδια φροντίδα και ευαισθησία, όπως πάντα. Δεν έχουμε καμία αλλαγή πολιτικής εδώ, αλλά από την άλλη πλευρά, πιστεύουμε ότι αυτά τα γεγονότα μπορούν να επιλυθούν πολιτικά και λέμε ότι ας τα λύσουμε και εργαζόμαστε για αυτό».

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...