Τούρκικος Τύπος: «Δεν συνιστούμε σε κανέναν να δοκιμάσει τη δύναμη του κράτους»

Τουρκικός Τύπος
Φώτο αρχείου

Όλα τα ΜΜΕ

Ο πληθυσμός της Τουρκίας έφτασε τα 83.614.362.

Ο πληθυσμός της Τουρκίας το 2020 σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος αυξήθηκε κατά 459.365 άτομα. Ο πληθυσμός της Κωνσταντινούπολης μειώθηκε κατά 56.815  άτομα σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος και είναι 15.462.452 άτομα.


Υπουργείο Εξωτερικών: Δεν έχει κανένας το δικαίωμα να προσπαθήσει να παρέμβει στις εσωτερικές υποθέσεις της Τουρκίας

Το Υπουργείο Εξωτερικών, σχετικά με ορισμένες δηλώσεις που έγιναν και αφορούν   στις εκδηλώσεις στο Πανεπιστήμιο του Βοσπόρου προέβη σε γραπτή παρέμβαση αναφέροντας : “Η ελευθερία της έκφρασης, το δικαίωμα  συνάθροισης και οι πορείες διαμαρτυρίας και στην Τουρκία διασφαλίζονται από το σύνταγμα. Οι δυνάμεις ασφαλείας θα συνεχίσουν να εκπληρώνουν τα καθήκοντα και τις ευθύνες τους με την δυνατότητα που ορίζει ο νόμος, όπως σε κάθε περίπτωση μέχρι σήμερα. Έχουν εντοπιστεί προσπάθειες διείσδυσης κύκλων εκτός του πανεπιστημίου ,οι οποίοι είναι συνδεδεμένοι με τρομοκρατικές οργανώσεις, να υποκινήσουν τα γεγονότα. Λαμβάνονται τα ανάλογα απαραίτητα μέτρα στο πλαίσιο των νόμων μας κατά αυτών των παράνομων πράξεων που υπερβαίνουν το δικαίωμα διαμαρτυρίας”.

Στην συνέχεια αναφερόμενη σε κάποιους κύκλους και κυρίως στις ΗΠΑ υπογραμμίζει :

“Προειδοποιούμε αυτούς τους κύκλους να μην χρησιμοποιούν γλώσσα που προκαλεί ομάδες που χρησιμοποιούν παράνομα μέσα και ενθαρρύνουν παράνομες ενέργειες.

Κάνουν ότι δεν βλέπουν τα γεγονότα του συγκεκριμένου πανεπιστημίου και τον αγώνα που δίνει η Τουρκία μέσα στα πλαίσια του νόμο.Συμβουλεύουμε αυτούς που θέλουν να δώσουν στην Τουρκία μαθήματα δημοκρατίας και νομιμότητας να κοιταχτούν στον καθρέφτη. Δεν έχει κανένας το δικαίωμα να προσπαθήσει να παρέμβει στις εσωτερικές υποθέσεις της Τουρκίας”.


Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Τσατακλί: Δεν συνιστούμε σε κανέναν να δοκιμάσει τη δύναμη του κράτους

Ο αναπληρωτής υπουργός εσωτερικών και εκπρόσωπος Ισμαήλ Τσατακλί δήλωσε σχετικά με τις προβοκάτσιες του Βοσπόρου: “Η εικόνα είναι ξεκάθαρη. Ποτέ δεν θα επιτρέψουμε σε τρομοκρατικές οργανώσεις και περιθωριακές δομές να προκαλέσουν αναταραχές . Δεν συνιστούμε σε κανέναν να δοκιμάσει τη δύναμη του κράτους. Με αυτό απευθυνόμαστε σε όλους.”,

Δ.Ι

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...