Τουρκικός Τύπος: Δηλώσεις Ακάρ για Ελλάδα, Κυπριακό, Λιβύη και Αίγυπτο

Τουρκικός Τύπος
Φώτο αρχείου

Φιλοκυβερνητικά  ΜΜE

Υπουργός εθνικής άμυνας Ακάρ: “Δεν μπορούμε να χωρίσουμε με την Αίγυπτο” 

Σε ανακοίνωση που έκανε ο υπουργός εθνικής άμυνας Χουλουσή Ακάρ, ξεκινώντας για τις σχέσεις με την Ελλάδα είπε: “Δεν γνωρίζουμε άλλον τρόπο επίλυσης των προβλημάτων με την Ελλάδα παρά μόνο τον διάλογο. Αντ’ αυτού η Ελλάδα αυξάνει την ένταση με προβοκατόρικες ενέργειες. Αυτή η στάση είναι λάθος. Η Ελλάδα πρέπει να καταλάβει ότι δεν μπορεί να φτάσει πουθενά με αυτόν τον τρόπο”. 

Συνεχίζοντας για το Κυπριακό ανέφερε :”Θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την δίκαιη υπόθεση της Κύπρου και σήμερα όπως το κάναμε και χθες. Είναι σαφές ότι τίποτα δεν έχει επιτευχθεί και ούτε θα επιτευχθεί με τις διαπραγματεύσεις που διεξάγονται εδώ και χρόνια. Είναι απαραίτητο να αναζητήσουμε στην Κύπρο τρόπους για την ύπαρξη δύο κυρίαρχων,  ισότιμων και ​​ανεξάρτητων κρατών που θα ζουν δίπλα-δίπλα και ειρηνικά. Μοιραστήκαμε αυτές τις σκέψεις μας με την άλλη πλευρά στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στη Γενεύη τον Απρίλιο”.  

Για την Λιβύη τόνισε :“Οι σχέσεις μεταξύ Λιβύης και Τουρκίας έχουν ένα παρελυόν ξεκινά πεντακοσίων χρόνων. Θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την Λιβύη στην δίκαιη υπόθεση της. Με επικεφαλής την Ελλάδα διάφορες χώρες προσπάθησαν να στρέψουν την κυβέρνηση της χώρας αυτής εναντίον μας μετά τις συμφωνίες που έχουμε συνάψει στο παρελθόν μεταξύ. Πραγματοποιήσαμε μια συνάντηση στην Λιβύη στις αρχές της εβδομάδας. Και οι δύο χώρες συμφωνούν σε όλα τα θέματα που είχαν συμφωνηθεί. Το έργο της Τουρκίας στην Λιβύη θα συνεχιστεί με τον ενθουσιασμό και τη ζωντάνια της πρώτης ημέρας”.

Τελευταία μίλησε και για την Αίγυπτο λέγοντας : “Παρατηρούμε ότι αναπτύσσονται οι σχέσεις μας με την Αίγυπτο. Αυτό το γεγονός φοβίζει μερικούς. Έχουμε φιλία, αδελφότητα, κοινές αξίες και συνεργαζόμαστε με τον αιγυπτιακό λαό. Δεν μπορούμε να χωριστούμε ο ένας από τον άλλο. Μπορεί αυτήν την στιγμή να υπάρχει μια στασιμότητα στις σχέσεις μας για διάφορους λόγους. Πιστεύω ολόψυχα ότι η σχέση μας θα φτάσει ξανά σε πολύ υψηλά επίπεδα. Θα το δούμε την επόμενη περίοδο. Όλοι θα βιώσουμε ότι αυτό είναι εξαιρετικά επωφελές, ευεργετικό και απαραίτητο για την Τουρκία, την Λιβύη και την Αίγυπτο”.  

Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, Μπιλκίτς, αξιολόγησε τον νόμο που διέπει την ένδυση των δημοσίων υπαλλήλων στην Γερμανία

Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, Τανζού Μπιλγκίτς απάντησε γραπτώς στην ερώτηση σχετικά με τον “Νόμο για την ρύθμιση της εξωτερικής εμφάνισης γυναικών και ανδρών δημοσίων υπαλλήλων” που ψηφίστηκε στην Γερμανία λέγοντας: “Το γεγονός ότι ο εν λόγω νόμος εκπονήθηκε βιαστικά και χωρίς να λάβει την γνώμη των μη κυβερνητικών οργανώσεων στην Γερμανία και χωρίς να συζητηθεί στην κοινή γνώμη, προκάλεσε αιτιολογημένες αντιδράσεις. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να εφαρμοστεί αυτός ο νόμος χωρίς να βλάπτεται η ελευθερία πίστης των πολιτών μας και της μουσουλμανικής κοινότητας που ζουν στην Γερμανία και να μην οδηγήσει στην απαγόρευση της μαντίλας. Σε μια εποχή που στην Ευρώπη αναπτύσσεται το κίνημα του αντιισλαμισμού, της ξενοφοβίας και των διακρίσεων αναμένουμε από τους πολιτικούς και τους νομοθέτες να επιδείξουν κοινή λογική που δεν θα τροφοδοτήσει τον αυξανόμενο ρατσισμό. 


Γενί Σαφάκ

Οι ελληνικές διώξεις αντανακλώνται σε εκθέσεις: “απάνθρωπες” μέθοδοι σκότωσαν 2.000 πρόσφυγες 

Ως αποτέλεσμα των εκθέσεων που εκπόνησαν οι οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα των προσφύγων αποκαλύφθηκε ότι οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης χρησιμοποίησαν “αδίστακτες” μεθόδους για να εμποδίσουν περίπου 40.000 πρόσφυγες να περάσουν τα σύνορα τους όπου και 2.000 πρόσφυγες έχασαν την ζωή τους. Στις εκθέσεις αυτές αξιοπρόσεκτες είναι οι “απάνθρωπες” μέθοδοι που εφαρμόζει η Ελλάδα. 

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...