Τουρκικός Τύπος: Δηλώσεις Ακάρ κατά της Ελλάδας

Τουρκικός Τύπος
Φώτο αρχείου

Πρακτορείο Αναντολού

Κάλεσμα στην Ελλάδα του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Ακάρ

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Χουλουσί Ακάρ προέβη σε δηλώσεις απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με τα προβλήματα μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας.
Ξεκινώντας είπε: «Πιστεύουμε ότι τα προβλήματα μπορούν να επιλυθούν με ειρηνικές μεθόδους,στο πλαίσιο των σχέσεων καλής γειτονίας και του διαλόγου σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο. Είναι ειλικρινής μας επιθυμία να ανοίξουν οι δίαυλοι διαλόγου με τους σημερινούς συνομιλητές μας όπως έγινε και με τους προηγούμενους. Τασσόμαστε υπέρ του διαλόγου με κάθε τρόπο.Ωστόσο, θα ήθελα να είναι γνωστό ότι δεν θα επιτρέψουμε να παραβιαστούν τα δικαιώματα και τα νόμιμα συμφέροντα της χώρας μας και της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου όπως και δεν θα επιτρέψουμε τετελεσμένα».

Στη συνέχεια τόνισε: «Δυστυχώς, η Ελλάδα προσπάθησε επίμονα να παραβιάσει την περιοχή ανατολικά της Κρήτης και τα νοτιοδυτικά της Κύπρου και παρά τις προειδοποιήσεις μας,οι γείτονές μας επιμένουν στις παρενοχλήσεις και παραβιάσεις. Από την πλευρά μας έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα».

Κατονομάζοντας τις διερευνητικές επαφές που προάγουν την εμπιστοσύνη μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας και τις συναντήσεις στην έδρα του ΝΑΤΟ ως ευκαιρία και κατάλληλο περιβάλλον για την ανάπτυξη του διαλόγου, ο Ακάρ δήλωσε ότι η Τουρκία είναι υπέρ της συνέχισης αυτής της διαδικασίας για την επίλυση των προβλημάτων.

Σε ερώτηση που του έγινε σχετικά με τον “αγώνα εξοπλισμών” τον οποίο ξεκίνησε πρόσφατα η Ελλάδα, ο υπουργός απάντησε: «Θα πρέπει να κατανοηθεί ότι δεν θα είναι επωφελές για τη γειτονική μας Ελλάδα να προβαίνει σε διάφορες ενέργειες παρασυρόμενη από τα κίνητρα και τις παροτρύνσεις ορισμένων χωρών».

Στο τέλος της δήλωσής του, ο Ακάρ είπε: «Η Τουρκία δεν ήταν ποτέ απειλή για κανέναν αλλά ήταν πάντα ένας αξιόπιστος, ισχυρός και αποτελεσματικός σύμμαχος».

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...