Τουρκικός Τύπος: Δηλώσεις Ερντογάν για τους σεισμοπαθείς – Προβλέψεις για σεισμό στην Κωνσταντινούπολη

Τουρκικός Τύπος
Φώτο αρχείου

Όλα τα ΜΜΕ

–  Δηλώσεις του Προέδρου Ερντογάν για το σεισμό της Σμύρνης
Μετά το σεισμό μεγέθους 6,6 στη Σμύρνη,ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δηλώνοντας ότι οι εργασίες απομάκρυνσης των συντριμμιών θα ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατό είπε: «Ελπίζω να ξεκινήσουμε την κατασκευή των καταλυμάτων μέσα σε ένα μήνα. Πριν από το τέλος του επόμενου έτους, θα παραδώσουμε τα σπίτια τους στους δικαιούχους. Αυτός είναι ο τρέχων χάρτης πορείας μας».

Συνεχίζοντας αναφέρθηκε στο πρόγραμμα επισκευής κατοικιών: «Πρέπει να επιταχύνουμε τη διαδικασία αστικού μετασχηματισμού. Μέχρι στιγμής ως κράτος, έχουμε
παράσχει περίπου 15,5 δισ. λίρες στους 5 εκατ. πολίτες μας για έργα αστικών μετασχηματισμών που σημαίνει 1.395.000 ανεξάρτητες μονάδες, οι οποίες  έχουν αναγνωριστεί ως επικίνδυνες δομές. Είναι κατανοητό ότι πρέπει να επιταχύνουμε αυτήν τη διαδικασία σε πόλεις όπου υπάρχει υψηλός κίνδυνος σεισμού, ειδικά     στην Κωνσταντινούπολη».

Αφού αναφέρθηκε στο έργο που πραγματοποιήθηκε σε αυτόν το τομέα τα τελευταία 18 χρόνια τόνισε: «Ωστόσο, έχουμε ακόμη 6,7 εκατομμύρια κατοικίες που χρειάζονται
    μετατροπή”.

Καθηγητής Δρ. Αχμέτ Ερτζάν: Αναμένουμε σεισμό στην Κωνσταντινούπολη μεταξύ 2040 και 2050
Αξιολογώντας τον σεισμό που σημειώθηκε στη Θάλασσα του Μαρμαρά σήμερα το πρωί ως «μικρό σεισμό», ο καθηγητής Δρ. Αχμέτ Ερτζάν, Γεωφυσικός Μηχανικός, είπε: «Ο σεισμός που συνέβη σήμερα είναι ένας από τους μικρούς σεισμούς στις διακλαδώσεις της Κωνσταντινούπολης και του Τεκίρνταγ που περίμενα το 2045. Ήταν περίπου πάνω από την τοποθεσία έκρηξης που περιμένω το 2045».

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...