Τουρκικός Τύπος: Δηλώσεις Ερντογάν στο Συνέδριο του ΑΚΡ – Νέα εποχή στην οικονομία και τη δικαιοσύνη

Τουρκικός Τύπος
Φώτο αρχείου

Όλα τα ΜΜΕ

Ο Πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε: Ξεκινά μια νέα εποχή μεταρρυθμίσεων στην οικονομία και τη δικαιοσύνη.

Μιλώντας στο 7ο Τακτικό Νομαρχιακό Συνέδριο του AKΡ στο Τεκίρνταγ, ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε: “Ξεκινάμε μια νέα εποχή μεταρρυθμίσεων στην οικονομία και τη δικαιοσύνη στη χώρα μας”. Κάνοντας σημαντικές δηλώσεις σχετικά με το νέο χάρτη πορείας στην οικονομία, ο Πρόεδρος Ερντογάν είπε : “Καλώ τοπικούς και διεθνείς επενδυτές να εμπιστευτούν τη χώρα μας και να ξεκινήσουν επενδύσεις.”

Νέα εποχή στην οικονομία και τη δικαιοσύνη.

“Η παγκόσμια τάξη αντιμετώπισε βαθύτερα προβλήματα με την επιδημία του κοροναϊού. Κάποιοι καταλαβαίνοντας ότι δεν μπορούν να χειραγωγήσουν τη Τουρκία με τρομοκρατία, με πραξικοπήματα,με πειράματα πολιτικού και κοινωνικού χάους, επιτέθηκαν στην οικονομία μας.Υποσχεθήκαμε στο έθνος μας ότι θα εφαρμόσουμε μια νέα προσέγγιση της οικονομίας που θα λαμβάνει υπόψη τη παγκόσμια εμπειρία και αυτήν της χώρας μας . Σε στενό διάλογο με τα υπουργεία, τους θεσμούς και τους σχετικούς τομείς, ξεκινάμε μια νέα εποχή μεταρρυθμίσεων στην οικονομία και τη δικαιοσύνη”.

Προτεραιότητα μας είναι να ρίξουμε το πληθωρισμό σε μονοψήφια επίπεδα.

“Η προτεραιότητά μας είναι αναμφίβολα να φέρουμε τον πληθωρισμό γρήγορα σε μονοψήφια και έπειτα στα επίπεδα του μεσοπρόθεσμου προγράμματος. Χάρη στην ανακοίνωση των παραμέτρων της νέας περιόδου, στις αγορές ξεκίνησε μια αισθητή κινητικότητα προς θετική κατεύθυνση .Ελπίζουμε ότι θα πετύχουμε τους στόχους μας οικοδομώντας τις οικονομικές μας πολιτικές σε τρεις πυλώνες, της σταθερότητας των τιμών, της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας και της μακροοικονομικής σταθερότητας”.

Η αντιπολιτευτική σοσιαλδημοκρατική εφημερίδα Τζουμχουριγέτ έχει τίτλο για την ομιλία του Ερντογάν: “Ο αγώνας για την επιτυχία του AKP έχει γίνει εθνικό καθήκον”.

Δήλωση του Υπουργού Ακάρ για το Καραμπάχ: Κανείς δεν πρέπει να παραβιάζει τα δικαιώματα κανενός.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Χουλουσί Ακάρ έκανε δήλωση σχετικά με τη συμφωνία που υπεγράφη στο Καραμπάχ. Ο υπουργός Ακάρ είπε : “Αύριο, θα μας επισκεφτεί  μια μεγάλη αντιπροσωπεία από τη Ρωσία. Θα συζητηθούν θέματα τακτικής όπως και τεχνικά. Το σημείο που προσπαθούμε να φτάσουμε στο Αζερμπαϊτζάν είναι η μόνιμη εκεχειρία, η εγκαθίδρυση της ειρήνης, το άνοιγμα των συνόρων, η ευημερία του λαού. Κανείς δεν πρέπει να παραβιάζει τα δικαιώματα κανενός”.

Ναγκόρνο Καραμπάχ. Η αντιπροσωπεία της Ρωσίας βρίσκεται στην Άγκυρα.

Μια ευρεία αντιπροσωπεία από τη Ρωσία ήρθε στην Άγκυρα για να πραγματοποιήσει τεχνικές συνομιλίες στο Υπουργείο Εξωτερικών και στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας σχετικά με το έργο που πρέπει να γίνει μετά την κατάπαυση του πυρός στο Καραμπάχ.

Το πρώτο ναμάζι στη Σούσα.

Μετά από 28 χρόνια έγινε το ναμάζι (μωαμεθανικός τρόπος προσευχής) της Παρασκευής στη Σούσα,τη συμβολική πόλη του Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Το γεωτρύπανο Κανουνί απέπλευσε για τη Μαύρη Θάλασσα.

Τουρκικά και βρετανικά πλοία πραγματοποίησαν εκπαίδευση στην Ανατολική Μεσόγειο. Πρόεδρος της Επιτροπής Σχεδίου και Προϋπολογισμού της Βουλής Γιλμάζ: Η ρυθμός ανάπτυξης θα αυξηθεί το 2021.

“Ο Πρόεδρος Ερντογάν πάντα έδινε σημασία και προτεραιότητα στην οικονομία. Η πανδημία COVID-19 έχει δείξει τις επιπτώσεις της σε όλα τα πεδία. Ορισμένες χώρες παρουσίασαν οικονομική συρρίκνωση έως και 30%. Οι ανεπτυγμένες χώρες και οι μεγάλες οικονομίες επηρεάστηκαν σημαντικά από αυτήν την επιδημία.Η Τουρκία είναι μία από τις χώρες που ξεπέρασε τη πανδημία σχετικά εύκολα. Η χώρα μας όπως έχει διαχειριστεί καλά τον τομέα της υγείας έτσι διαχειρίστηκε και τις κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις που υπήρξαν από αυτόν. Όσον αφορά την περίοδο μετά την επιδημία,η Τουρκία βρίσκεται σε μια κατάσταση όπου η ανάπτυξη μπορεί να επιταχυνθεί και να αυξηθεί η απασχόληση.Είναι πολύ σημαντικό να γίνουν επενδύσεις. Με νέες πολιτικές, πρέπει να αξιοποιήσουμε εσωτερικά τις αποταμιεύσεις μας, να αυξήσουμε τις επενδύσεις και να προσελκύσουμε περισσότερους επενδυτές από το εξωτερικό.Πιστεύω ότι το 2021 θα είναι έτος θετικών εξελίξεων. Το μέγεθος της οικονομίας θα αυξηθεί και θα έχει θετική επίδραση στην απασχόληση.Εμφανίζονται νέες ευκαιρίες για τη Τουρκία. Πολλοί κύκλοι αναμένουν κάποιες αλλαγές στην αλυσίδα εφοδιασμού από την Κίνα στον υπόλοιπο κόσμο. Η Τουρκία έχει ένα σημαντικό πλεονέκτημα από την άποψη αυτή “.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...