Τουρκικός Τύπος: Δηλώσεις Λαβρόφ για την Τουρκία

Σεργκέι Λαβρόφ, Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας
Σεργκέι Λαβρόφ, Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας / Πηγή: EUROKINISSI

Ρώσος υπουργός εξωτερικών Λαβρόφ: Δίνουμε μεγάλη σημασία στις προσπάθειες των Τούρκων φίλων μας

Ο υπουργός εξωτερικών Τσαβούσογλου και ο Ρώσος υπουργός εξωτερικών Λαβρόφ, που επισκέπτεται την Τουρκία, έκαναν κοινή δήλωση τύπου μετά τη συνάντησή τους.

Οι δύο υπουργοί συμφώνησαν ότι “Ο πόλεμος πρέπει να τερματιστεί μέσω διαπραγματεύσεων και ότι έχει διαμορφωθεί το έδαφος για να επιστρέψουν στις διαπραγματεύσεις.”

Ο Τσαβούσογλου επιγραμματικά δήλωσε :

“Θα θέλαμε να φιλοξενήσουμε τη σύνοδο κορυφής των ηγετών. Οι τρομοκρατικές οργανώσεις πρέπει να εκκαθαριστούν από την περιοχή.”

Μιλώντας για το σχέδιο του διαδρόμου σιτηρών στη Μαύρη Θάλασσα, ο υπουργός τόνισε: “Μιλάμε για έναν μηχανισμό που μπορεί να δημιουργηθεί μεταξύ του ΟΗΕ,της Ρωσίας, της Ουκρανίας και της Τουρκίας. Ως Τουρκία, βλέπουμε αυτό το σχέδιο ως εφικτό.”

Από την άλλη πλευρά, ο Ρώσος υπουργός εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε:

“Λαμβάνουμε υπόψη την ευαισθησία των Τούρκων φίλων μας σχετικά με τις απειλές που θέτουν οι ξένες δυνάμεις στα συριακά σύνορα. Η διεθνής κοινότητα επιδεινώνει τις συνθήκες στη Συρία. Οι Ηνωμένες Πολιτείες παράνομα τροφοδοτούν κάποιες οργανώσεις στη Συρία.”

Στη συνέχεια αναφερόμενος στο θέμα της Ουκρανίας είπε:

“Δίνουμε σημασία στα πρότζεκτ μας στον τομέα της ενέργειας και προσπαθούμε να μην βλάψουμε τους αμάχους.Η κοινή γνώμη γνωρίζει πολύ καλά τους στόχους των στρατιωτικών μας επιχειρήσεων και θα πετύχουμε αυτούς τους στόχους. Το μερίδιο των προϊόντων σιτηρών της Ουκρανίας στην αγορά είναι μόνο 1%, επομένως, δεν υπάρχει περίπτωση να δημιουργηθεί επισιτιστική κρίση. Οι Ουκρανοί κρατούν ομήρους σιτηρά και ανθρώπους.”

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...