Τουρκικός Τύπος: Δηλώσεις Ρ.Τ.Ερντογάν, τουρκικό ΥΠΕΞ για Αρμενία-Αζερμπαϊτζάν

Τουρκικός Τύπος
Φώτο αρχείου

Όλα τα ΜΜΕ

– Υπουργείο Εθνικής Άμυνας: Η Αρμενία, η οποία διέπραξε εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, παραβιάζει τώρα την κατάπαυση του πυρός.

Υπουργείο Εθνικής Άμυνας : «Η Αρμενία, η οποία διέπραξε εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, τώρα παραβιάζει την κατάπαυση του πυρός. Η Αρμενία συνεχίζει να επιτίθεται σε άμαχους οικισμούς ακόμη και σε καθεστώς εκεχειρίας. Η διεθνής κοινή γνώμη πρέπει να πάρει θέση εναντίον της Αρμενίας.”

–  Παρά την κατάπαυση του πυρός, ο επιτιθέμενος Αρμενικός στρατός απωθήθηκε.

Παρά την προσωρινή εκεχειρία που τέθηκε σε ισχύ σήμερα, ο αρμενικός στρατός επιτέθηκε για να καταλάβει εκ νέου το Τζεμπραΐλ και το Χάτρουτ.

–  Κλήση από την Τουρκία προς τη Ρωσία: Προειδοποιήστε  την Αρμενία.

Ο Υπουργός Εξωτερικών Τσαβούσογλου είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Ρώσο Υπουργό Εξωτερικών Λαβρόφ. Ο Υπουργός Τσαβούσογλου ζήτησε από τον Λαβρόφ να προειδοποιήσει τους Αρμένιους να συμμορφωθούν με την κατάπαυση του πυρός.

CNN Türk

Ερντογάν : Η Τουρκία γράφει έπος στα αμυντικά συστήματα.

Τα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα και τα πυρομαχικά που χρησιμοποιούνται στη Λιβύη, στη Συρία, στο Ιράκ και στο μέτωπο του Αζερμπαϊτζάν-Αρμενίας έστρεψαν την προσοχή για άλλη μια φορά στον αμυντικό τομέα. Για τις τουρκικές εταιρείες, οι οποίες συγκαταλέγονται στις 100 πιο επιτυχημένες αμυντικές εταιρείες στον κόσμο, ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε “Γράφουμε έπος στα αμυντικά συστήματα”.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...