Τουρκικός Τύπος: Δηλώσεις του Ερντογάν για την πορεία του Αμπντουλχαμίτ Χαν

Τουρκικός Τύπος
Φώτο αρχείου

Το Αμπντουλχαμίτ Χαν απέπλευσε για τη Γαλάζια Πατρίδα: Ο Πρόεδρος Ερντογάν ανακοίνωσε την πορεία του

Ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν παρευρέθηκε στο λιμάνι Τάσουτζου για την τελετή αποχαιρετισμού του πλοίου γεωτρύπανου Αμπντουλχαμίτ Χαν προς την πρώτη του αποστολή.

Ο Πρόεδρος μεταξύ άλλων είπε:

“Όταν το πλοίο Αμπντουλχαμίτ Χαν ξεκινήσει τις δραστηριότητές του, πιθανότατα θα υπάρξουν εκείνοι που θα προσπαθήσουν να μας επηρεάσουν βασιζόμενοι στον αγά πατέρα τους στον οποίο στηρίζονται.Το τέλος όσων γίνονται ακόμα ποιο κακομαθημένοι όσο δεν τους παίρνουμε στα σοβαρά και δεν τους θεωρούμε συνομιλητές θα είναι μια μέρα να χτυπήσουν το κεφάλι τους στον τοίχο και να συνέλθουν.Ούτε οι μαριονέτες ούτε αυτοί που κρατούν τα σκοινιά  τους θα μπορέσουν να μας εμποδίσουν να πάρουμε ότι δικαιωματικά μας ανήκει στη Μεσόγειο.Τουλάχιστον θα θυμούνται τον εθνικοαπελευθερωτικό μας αγώνα πριν από έναν αιώνα.

Αναφερόμενος στον προορισμό του πλοίου είπε:

“Θα στείλουμε το πλοίο μας στο πηγάδι Γιορουκλέρ 1,ανοιχτά της Αττάλιας,55 χιλιόμετρα από το Γκαζίπασα.Το Γιορουκλέρ 1 είναι το πρώτο βήμα των ολοκληρωμένων σχεδίων μας στην Ανατολική Μεσόγειο. Το πλοίο μας δεν θα σταματήσει όταν τελειώσει η γεώτρηση εκεί. Θα συνεχίσει σε άλλα πηγάδια. Έτσι θα συνεχίσουμε να ψάχνουμε μέχρι να  βρούμε υδατάνθρακες. Οι εργασίες εξερεύνησης και γεώτρησης στη Μεσόγειο βρίσκονται σε περιοχές της επικράτειάς μας. Δεν χρειαζόμαστε για αυτό την άδεια κανενός.”

Χουλουσί Ακάρ : Μπορούμε να πάμε και κολυμπώντας στο Καστελόριζο

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Χουλουσί Ακάρ έδωσε πληροφορίες για θέματα άμυνας και ασφάλειας στην ομιλία του στη 13η Διάσκεψη των Πρεσβευτών που γίνεται στην Άγκυρα.

Αναφερόμενος και στα προβλήματα μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, ο υπουργός δήλωσε ότι η Ελλάδα παρενοχλούσε τα δικαιώματα της Τουρκίας με τις πρακτικές, τη ρητορική και τις ενέργειές της από το παρελθόν μέχρι σήμερα και ότι παρά ταύτα, η Τουρκία είναι υπέρ της επίλυσης αυτών των προβλημάτων μέσω διαλόγου και διπλωματίας.

Ο Χουλουσί Ακάρ αναφέρθηκε στην απόσταση του Καστελόριζου από την Τουρκία, λέγοντας πως “είναι μόνο 1.950 μέτρα” και ότι “οι φοιτητές των στρατιωτικών σχολών μπορούν να κολυμπήσουν μέχρι εκεί”.

Αναφερόμενος σε κάποιον Έλληνα υπουργό, που φέρεται να είπε ότι “αν μπορουν ας έρθουν»” εκείνος απάντησε “αν θέλει ο Θεός μπορεί να συμβεί κι αυτό”.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...