Τουρκικός Τύπος: Δηλώσεις του Ερντογάν μετά τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών

Πηγή: Associated Press

Εφημερίδα Γενί Σαφάκ

Μήνυμα του προέδρου Ερντογάν για τις εκλογές: Δεν είναι το τέλος αλλά μια καμπή για μας

Ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απευθύνθηκε στους πολίτες στα κεντρικά γραφεία του ΑΚΡ μετά τις τοπικές εκλογές. Κάνοντας μια δήλωση σχετικά με τα αποτελέσματα των εκλογών, ο πρόεδρος είπε ότι η 31η Μαρτίου δεν είναι ένα τέλος αλλά ένα σημείο καμπής για αυτούς. Αναφέροντας ότι οι πολίτες χρησιμοποίησαν την κάλπη ως ευκαιρία για να μεταφέρουν τα μηνύματά τους στους πολιτικούς, ο Ερντογάν είπε: “Ο νικητής αυτών των εκλογών είναι πρωτίστως η δημοκρατία μας, η εθνική μας βούληση”. Στη συνέχεια σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των εκλογών, τόνισε: “Υπάρχει καλό σε όλα” και πρόσθεσε: “Θα αξιολογήσουμε τα αποτελέσματα των εκλογών της 31ης Μαρτίου με ανοιχτή καρδιά και θα κάνουμε την αυτοκριτική μας”.

Εφημερίδα Τζουμχουριγιέτ

Πρώτη δήλωση του προέδρου του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Τουρκίας (CHP) Οζγκιούρ Οζέλ

Ο πρόεδρος του CHP Οζγκιούρ Οζέλ προέβη σε δήλωση σχετικά με τα αποτελέσματα των εκλογών και είπε: “Οι ψηφοφόροι αποφάσισαν να εγκαθιδρύσουν μια νέα πολιτική στην Τουρκία”. Στη συνέχεια έδωσε επίσης ένα σημαντικό μήνυμα για το πώς πρέπει να κυβερνηθεί η χώρα μας λέγοντας: “Οι ψηφοφόροι μας έδωσαν ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι θέλουνε να αποκατασταθεί το χαμένο κράτος δικαίου,θέλουνε ενότητα και αλληλεγγύη ως πολίτες της Τουρκικής Δημοκρατίας. Εκλαμβάνουμε αυτό το μήνυμα του έθνους μας ως ιερή παρακαταθήκη. Θα ήθελα να γίνει γνωστό ότι δεν υπάρχει χαμένος σε αυτές τις εκλογές. Ο λαός μας επιβράβευσε τις καλές υπηρεσίες και τιμώρησε τις κακές υπηρεσίες και τις κακές προθέσεις”.

Πρώτη δήλωση του Ιμάμογλου: “Η φωτογραφία που βλέπουμε τώρα μας ευχαριστεί”

Ο δήμαρχος του Μητροπολιτικού Δήμου Κωνσταντινούπολης Eκρέμ Ιμάμογλου προέβη σε δηλώσεις σχετικά με τα αποτελέσματα των εκλογών λέγοντας μεταξύ άλλων: “Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε, μπορώ να πω ότι η πίστη των πολιτών μας σε εμάς, έχει δείξει την ανταπόκρισή τους. Η φωτογραφία που βλέπουμε τώρα μας ευχαριστεί με το παραπάνω . Ωστόσο, καμία εκλογή δεν οριστικοποιείται πριν τελειώσει. Από τώρα, θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά όλους τους πολίτες μας, πρώτα απ’ όλα τους πολίτες που ψήφισαν, για την εκπλήρωση αυτού του ιερού καθήκοντος. Γνωρίζω ότι έχουμε καλά στοιχεία για την ευαισθησία στην εκπλήρωση της ευθύνης της ψήφου σε μια τέτοια ημέρα, η οποία αποτελεί το πολυτιμότερο σύμβολο της δημοκρατίας μας”.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...