Τούρκικος Τύπος: Δηλώσεις Τσαβούσογλου για την Παλαιστίνη

Τουρκικός Τύπος
Φώτο αρχείου

Όλα τα  ΜΜE

Μήνυμα για την γιορτή του ραμαζανιού από τον Πρόεδρο Ερντογάν 

Ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξέδωσε μήνυμα με την ευκαιρία της γιορτής του ραμαζανιού. 

Σε σημαντικό μέρος του μηνύματος του καταπιάστηκε με το θέμα της επιδημίας όπου στο τέλος είπε : “Πρώτα ο Θεός, θέτοντας υπό έλεγχο την επιδημία μετά την γιορτή και με ελεγχόμενο τρόπο θα προχωρήσουμε στα μέτρα εξομάλυνσης”. 

Στην συνέχεια μεταξύ άλλων αναφέρει : Θα λύσουμε τα τρέχοντα προβλήματα με τον ίδιο τρόπο που κάναμε την Τουρκία μια χώρα που πριν από 20 χρόνια ήταν εύθραυστη στην πολιτική, την οικονομία και την κοινωνική δομή να έχει σήμερα φωνή στην περιοχή και στον κόσμο. Είμαστε αποφασισμένοι να διασφαλίσουμε ότι η χώρα μας θα λάβει την θέση της στο παγκόσμιο πολιτικό και οικονομικό σύστημα που θα αναδιαμορφωθεί μετά την επιδημία. Είναι αναμφισβήτητο γεγονός ότι πίσω από σχεδόν κάθε περιστατικό στην περιοχή μας, υπάρχει πρόθεση να στερήσει την Τουρκία από τα κεκτημένα της και να την απομακρύνει από τους στόχους της. Δεν θα αφήσουμε το περιθώριο σε όσους εκμεταλλεύονται την επιδημία σε όλο τον κόσμο με αυτόν τον σκοπό. Με την άδεια του Θεού, και  θα ξεπεράσουμε την επιδημία και θα επιτύχουμε τους στόχους της χώρας μας λαμβάνοντας την ανταμοιβή των θυσιών και της σκληρής δουλειάς μας.


Δηλώσεις για την Παλαιστίνη του Τσαβούσογλου

Ο υπουργός εξωτερικών ΜεβλούτΤσαβούσογλου προέβει σε δηλώσεις στο Ριάντ σχετικά με την επίσκεψή του στην Σαουδική Αραβία. Ο υπουργός δήλωσε ότι αυτή η επίσκεψη, δυστυχώς, πραγματοποιήθηκε σε συνθήκες επιθετικότητας του Ισραήλ στην Ιερουσαλήμ και την Γάζα και ότι γίνανε μάρτυρες της βάναυσης επίθεσης στους ιερούς τόπους και στο τζαμί Αλ-Ακσά. 

Τονίζοντας ότι η Τουρκία δεν μπορεί να παραμείνει σιωπηλή σε αυτήν την κατάσταση είπε: “Ο Πρόεδρος μας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνομίλησε με ηγέτες πολλών χωρών. Επικοινωνήσαμε με τους υπουργούς εξωτερικών του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας, των κρατών μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, των χωρών της περιοχής, της Ρωσίας, του Πακιστάν, του Ιράν, της Αλγερίας, του Μαρόκου και της Τυνησίας. Είμαστε σε συνεχή επαφή με τον Παλαιστίνιο υπουργό εξωτερικών και τον γενικό γραμματέα του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας”. 

Ο Τσαβούσογλου συνέχισε τα λόγια του ως εξής : “Έχουν ληφθεί σημαντικές αποφάσεις και καταδικάστηκαν αυτές οι πράξεις. Όμως η καταδίκη δεν αρκεί. Πρέπει να προχωρήσουμε και να πάρουμε μέτρα. Ιδιαίτερα αξιολογήθηκε επίσης η προστασία των Παλαιστινίων πολιτών και η παροχή προστασίας σε αυτούς. Τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για τον παλαιστινιακό λαό ενάντια στις επιθέσεις του Ισραήλ θα συζητηθούν στην συνεδρίαση των υπουργών εξωτερικών του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας , η οποία προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί μετά την γιορτή και στην έκτακτη γενική συνέλευση του ΟΗΕ. Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες μας και θα ασχοληθούμε με την παλαιστινιακή υπόθεση, με την υπόθεση της Ιερουσαλήμ και με την προστασία των ιερών μας τόπων όπως το τζαμί Αλ-Ακσά και για την προστασία των δικαιωμάτων των Παλαιστινίων αδελφών μας και άλλων καταπιεσμένων”. 

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...