Τουρκικός Τύπος: Δηλώσεις Τσελίκ μετά τη συνεδρίαση του ΑΚΡ

Τουρκικός Τύπος
Φώτο αρχείου

Φιλοκυβερνητικά ΜΜE

Σκληρή αντίδραση στον Έλληνα υπουργό Δένδια! «Ψεύδεται σκόπιμα»

Η Κεντρική Εκτελεστική Επιτροπή του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ συνεδρίασε υπό την προεδρία του προέδρου του κόμματος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο εκπρόσωπος του κόμματος Ομέρ Τσελίκ έκανε δηλώσεις μετά τη συνεδρίαση. Αναφέρθηκε στο σχέδιο δράσης ενάντια στη βία κατά των γυναικών και στην πορεία του κορονοϊού.

Απευθυνόμενος στους συμμάχους της Τουρκίας είπε: «Λυπούμαστε που παρατηρούμε την υποστήριξη των συμμάχων μας σε τρομοκρατικές οργανώσεις. Δεν αποδεχόμαστε την έκθεση για την εμπορία ανθρώπων που συνέταξαν οι ΗΠΑ όπου κατηγορείται η Τουρκία. Το λέω ξεκάθαρα ότι η Τουρκία έχει το καθαρότερο μητρώο όσον αφορά τον ισχυρισμό “των παιδιών πολεμιστών”. Είναι ένα τεράστιο ψέμα ότι η Τουρκία στρατολογεί παιδιά. Το PKK / YPG και το DAESH βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αυτών που χρησιμοποιούν παιδιά στον πόλεμο. Είναι εξαιρετικά λυπηρό το γεγονός ότι αυτές οι εκθέσεις προέρχονται από τα επίσημα όργανα των συμμάχων μας».

Αναφερόμενος στη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης τόνισε: «Χαιρετίζω την Τουρκική Ένωση της Ξάνθης. Η αίτηση της για επανεγγραφή απορρίφθηκε από την Ελλάδα. Το 1983 είχε απορριφτεί η ονομασία επειδή περιείχε τη λέξη “Τουρκική” και απαγορεύτηκε η λειτουργία της ένωσης το 1986. Ενόψει της απόφασης του Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Ευρώπης η Ελλάδα έκανε το 2017 κάποιες αλλαγές. Η Τουρκική Ένωση Ξάνθης υπέβαλε νέα αίτηση. Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ελλάδας στις 30 Ιουνίου δεν το αποδέχθηκε. Δηλώνουμε ότι υποστηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης».

Όσον αφορά τις θέσεις της ΕΕ για το κυπριακό σημείωσε: «Βλέπουμε ότι υπάρχουν κάποιοι που νιώθουν άβολα με το γεγονός ότι ο πρόεδρός μας θα επισκεφτεί την Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου (ΤΔΒΚ) για τις τελετές της 20ης Ιουλίου. Εάν η ΕΕ δεν θεωρεί τη λύση των δύο κρατών νόμιμη, ποια λύση θεωρεί νόμιμη; Γνωρίζουμε βέβαια ποια λύση θεωρούν νόμιμη. Ενώ τόσο η Τουρκία όσο και η ΤΔΒΚ διεξήγαν μια εκστρατεία για το “ναι”, στην Ελλάδα και την Κύπρο έγινε εκστρατεία για το “όχι”. Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εκείνη την εποχή ήταν ο Μπαρόζο. Η ΤΔΒΚ τήρησε την υπόσχεσή της, η Ελλάδα και η Νότια Κύπρος δεν το έκαναν. Δέχτηκαν τη χώρα με συνοριακά προβλήματα ως μέλος της ΕΕ. Αυτή είναι μια λανθασμένη απόφαση της ΕΕ, η οποία υπέκυψε στην κακομαθημένη Νότια Κύπρο. Δεν θα δεχτούμε ποτέ το σύστημα δουλείας. Δεν υπάρχει άλλο μοντέλο λύσης εκτός από τη λύση δύο κρατών. Λένε να καθίσουμε στο τραπέζι. Έχουμε καθίσει χίλιες φορές. Η ΤΔΒΚ είναι ένα κυρίαρχο κράτος».

Για την Ελλάδα είπε: «Κατά παράβαση της συμφωνίας της Αθήνας πραγματοποίησαν ναυτική άσκηση στο Αιγαίο που δεν θα έπρεπε να πραγματοποιηθεί έως τις 15 Σεπτεμβρίου κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου. Ζημιώθηκε το θετικό κλίμα που επιτεύχθηκε στη συνάντηση στο ΝΑΤΟ μεταξύ του προέδρου μας και του Μητσοτάκη. Ο Έλληνας υπουργός εξωτερικών ψεύδεται εν γνώσει του ότι η Τουρκία δεν υποστηρίζει τον αγώνα κατά του DAESH. Η Τουρκία είναι μέλος του Διεθνούς Συνασπισμού κατά του DAESH. Ο αριθμός των τρομοκρατών που έχει εξαλείψει η Τουρκία είναι γνωστός. Πού είναι άραγε η Ελλάδα στον αγώνα κατά του DAESH;»

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...