Τουρκικός Τύπος: Έγινε επίθεση σε εμπορικό μας πλοίο και ο καπετάνιος ήταν και πάλι Έλληνας, λέει ο Ερντογάν

Ερντογάν
Φώτο αρχείου / Πηγή: Eurokinissi

Όλα τα ΜΜΕ: Ομιλία Ρ.Τ.Ερντογάν

Ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μίλησε στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του του ΑΚΡ στη Βουλή
Ο Πρόεδρος ξεκίνησε την ομιλία του αναφερόμενος στις διαδικασίες που συντελούνται στις νομαρχιακές επιτροπές ενόψει του 7ου συνεδρίου του κόμματος και στον κορονοϊό δηλώνοντας ότι το πιο αργά τον Απρίλιο του 2021 θα αρχίσουν οι εμβολιασμοί με τουρκικό εμβόλιο.

Συνεχίζοντας είπε: «Δεν προσβλέπουμε στα εδάφη, την κυριαρχία και τις εσωτερικές υποθέσεις οποιασδήποτε χώρας. Προσπαθούμε μόνο να διασφαλίσουμε την εθνική μας ασφάλεια, την ασφάλεια της ζωής και της περιουσίας των πολιτών μας και στη συνέχεια να συμβάλουμε στη σταθερότητα, την ειρήνη και την εσωτερική ειρήνη της περιοχής μας. Κάνουμε ό, τι μπορούμε για να εξαλείψουμε την τρομοκρατική απειλή, να αποτρέψουμε τις περιφερειακές συγκρούσεις και να ενισχύσουμε τη σταθερότητα. Είμαστε η μόνη χώρα του ΝΑΤΟ στη Συρία που πολεμάμε εναντίον του DAESH» (σ.σ. Ισλαμικό Κράτος).

Αναφερόμενος στην Επιχείρηση «ΕΙΡΗΝΗ»: «Παρά τις προκλήσεις της Ελλάδας και της Νότιας Κύπρου, ήμασταν πάντα υπομονετικοί και ψύχραιμοι στο ζήτημα της Ανατολικής Μεσογείου. Δυστυχώς, παρά την ήρεμη και υπομονετική συμπεριφορά μας, τελευταία έγινε επίθεση σε εμπορικό  μας πλοίο, το οποίο μετέφερε εμπορεύματα στη Λιβύη για να καλύψει ανθρωπιστικές ανάγκες. Αυτό δεν έχει θέση στο διεθνές ναυτικό δίκαιο. Και ο καπετάνιος του ήταν και πάλι Έλληνας. Αφού μπήκαν στο πλοίο, παρενόχλησαν το πλήρωμα. Όλα αυτά καταγράφηκαν με βίντεο και φυσικά στάλθηκαν όπου ήταν απαραίτητο».

Για το Ναγκόρνο-Καραμπάχ: «Η Τουρκία συνέβαλε στο να βρει τέλος μια 30χρονη αδικία στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ. Χάρη στην υποστήριξη της Τουρκίας, η αρμενική κατοχή του εδάφους του Αζερμπαϊτζάν τελείωσε. Χθες συζητήσαμε λεπτομερώς αυτά τα ζητήματα με τον κ. Πούτιν και επίσης ποια βήματα πρέπει να κάνουμε από εδώ και πέρα. Πιστεύω ότι ειδικά η Ρωσία, η Τουρκία και το Αζερμπαϊτζάν,στα πλαίσια αυτής της διαδικασίας κάνουμε τα απαιτούμενα βήματα για να κυριαρχήσει η ειρήνη στη περιοχή. Αυτό,έχουμε την ευκαιρία να το επεκτείνουμε και να το αναπτύξουμε περαιτέρω. Και αυτό το συζητήσαμε με τον κ.Πούτιν.Μπορούμε να οδηγήσουμε αυτη την διαδικασία σε μια πολύ διαφορετική κατάσταση συμπεριλαμβάνοντας την τέταρτη και την πέμπτη χώρα μεταξύ των χωρών της περιοχής, εκτός από τις τρεις χώρες».

Για τη νέα εποχή των μεταρρυθμίσεων στην οικονομία και τη δικαιοσύνη: «Ξεκινάμε μια νέα εκστρατεία επενδύσεων, παραγωγής, εξαγωγής και απασχόλησης στην οικονομία. Μετά τις διαπραγματεύσεις για τον προϋπολογισμό, θα εφαρμόσουμε ολοκληρωμένες μεταρρυθμίσεις προς αυτήν την κατεύθυνση τη μία μετά την άλλη.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα προτερήματα της προεδρικής δημοκρατίας σε σχέση με την κοινοβουλευτική δημοκρατία λέγοντας ότι αυτή υπήρξε η πιο σημαντική μεταρρύθμιση στην ιστορία της Τουρκικής Δημοκρατίας. Κλείνοντας αναφέρθηκε στα θέματα της τρομοκρατίας, στην ανεξαρτησία της δικαιοσύνης και στο ότι στη Τουρκία δεν υπάρχει κουρδικό ζήτημα.

Πρακτορείο Αναντολού

– Υπουργείο Εθνικής Άμυνας: Συνεχίζονται οι εκπαιδεύσεις για τις ένοπλες δυνάμεις της Λιβύης.

– Επιχείρηση «ΕΙΡΗΝΗ»: Ενώ η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει θέσει σαν στόχο της να διασφαλίσει την εφαρμογή του εμπάργκο όπλων στη Λιβύη διατηρόντας τον έλεγχο της Μεσογείου με την Επιχείρηση «ΕΙΡΗΝΗ», κλείνει τα μάτια στις μεταφορές που γίνονται από την Αίγυπτο μέσω χερσαίων συνόρων όπως και δια αέρος.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...