Τουρκικός Τύπος: Είναι η βουλευτής Σεμρά Γκιουζέλ μέλος του PKK;

Η βουλευτής του HDP, Semra Guzel
Η βουλευτής του HDP, Semra Guzel

Με την Υπόθεση Σεμρά Γκιουζέλ, ασχολείται ΄σήμερα ο Τουρκικός Τύπος. Σύμφωνα με όσα δημοσιεύονται η Βουλευτής του φιλοκουρδικού HDP είναι και στέλεχος του ΡΚΚ.

Όπως αναφέρεται:

H υπόθεση ξεκίνησε με την εμφάνιση φωτογραφιών της βουλευτού του Ντιγιάρμπακιρ του HDP Σεμρά Γκιουζέλ μαζί με τον τρομοκράτη του PKK Βολκάν Μπορά ο οποίος εξουδετερώθηκε το 2017.

Η Γενική Εισαγγελία της Άγκυρας εφιστά την προσοχή στις φιλικές στάσεις σε φωτογραφίες του μέλους του HDP Σεμρά Γκιουζέλ με τρομοκράτες στο στρατόπεδο του PKK.Στην αναφορά που κατέθεσε με περιεχόμενο “κατηγορούμενη για συμμετοχή σε ένοπλη τρομοκρατική οργάνωση” αναφέρεται ότι δεν μπορεί κάποιος εάν δεν ανήκει στην ιεραρχία της συγκεκριμένης οργάνωσης να πηγαίνει στα στρατόπεδα της για να βρει καταφύγιο, να φοράει τη λεγόμενη στρατιωτική στολή της,να επισκέπτεται το λεγόμενο χώρο των μαρτύρων της και να παίζει ποδόσφαιρο με τα μέλη της.

Στην αναφορά που συνέταξε η Γενική Εισαγγελία με τον ισχυρισμό “μέλος σε ένοπλη τρομοκρατική οργάνωση”, διαπιστώθηκε ότι ο αριθμός του τηλεφώνου της ήταν γραμμένος σε σημειωματάριο που βρέθηκε σε τρομοκράτες που ανακαλύφθηκαν νεκροί στην αγροτική περιοχή του χωριού Τσάμγιουρντου του Αντίγιαμαν.

Η Γενική Εισαγγελία της Άγκυρας υπέβαλε την αναφορά στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, ζητώντας την άρση της ασυλίας της Σεμρά Γκιουζέλ το οποίο με τη σειρά του την παρέδωσε στην Προεδρία της Δημοκρατίας για να κατατεθεί στη Βουλή.

Η Γκιουζέλ η οποία έκανε γραπτή δήλωση μετά το περιστατικό το οποίο προκάλεσε την αντίδραση της κοινής γνώμης, ανακοίνωσε ότι γνώρισε τον τρομοκράτη Μπορά στα χρόνια των σπουδών της στο πανεπιστήμιο όπου και είχαν αρραβωνιαστεί.

Ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έθιξε επίσης αυτό το θέμα στην πρώτη συνεδρίαση για το νέο έτος της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος του.

Χωρίς να αποκαλύψει το όνομά της, ο Ερντογάν αναφέρθηκε στη βουλευτή του HDP και τόνισε ότι έχουν δημοσιευτεί φωτογραφίες εδώ και καιρό. Δηλώνοντας ότι αυτή η γυναίκα είναι στο κοινοβούλιο ως προέκταση του PKK, ο Ερντογάν είπε: “Δεν θέλουμε να δούμε τέτοιους ανθρώπους στο κοινοβούλιο μας.Ένα κοινοβούλιο στο οποίο συμμετέχουν τρομοκράτες δεν μπορεί να είναι ένα δημοκρατικό κοινοβούλιο.Πρέπει λοιπόν να κάνουμε τη δημοκρατία να κυριαρχήσει στο κοινοβούλιο μας.”

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...