Τουρκικός Τύπος: «Είναι πολύ δύσκολο η Ελλάδα να φτάσει την Τουρκία στους εξοπλισμούς»

Τουρκικός Τύπος
Φώτο αρχείου

Ακσάμ


Το τουρκικό ναυτικό βρίσκεται σε ιστορική στροφή: Ένα άλλο κρίσιμο όριο έχει ξεπεραστεί στο έργο MİLGEM Η Τουρκία είναι από τις λίγες χώρες που ναυπηγεί τα δικά της πολεμικά πλοία.

Το τουρκικό πολεμικό ναυτικό βιώνει μια ιστορική περίοδο με την υλοποίηση της δεύτερης φάσης του έργου MİLGEM με την ναυπήγηση της φρεγάτας I- κλάσης «Ίσταμπουλ». Ο συνταξιούχος ναύαρχος Τζεμ Γκιούρντενιζ επισημαίνοντας την τρέχουσα κατάσταση του πολεμικού ναυτικού, υπενθύμισε ότι θα πραγματοποιήσει διάφορα πρότζεκτ μέχρι το 2023 και συνεχίζοντας είπε:

«Το πιο σημαντικό είναι ότι το αμφίβιο επιθετικό πλοίο “TCG Αναντολού” θα τεθεί σε λειτουργία. Με αυτό το βήμα της η Τουρκία θα βρεθεί μεταξύ των δυνάμεων που το πολεμικό τους ναυτικό θα έχει την δυνατότητα να κάνει “Μεσαίας κλίμακας μεταφορά ισχύος στην περιοχή”. Όλοι γνωρίζουμε ότι o στόλος δεν μπορεί να κτιστεί με πλοία που αγοράζονται από ξένες αγορές. Πρώτα απ’ όλα, πρέπει να αρκεστούμε στην δημιουργία ενός πυρήνα στο πολεμικό ναυτικό και στην συνέχεια να αναπτύξουμε τη ναυτιλιακή βιομηχανία. Η Άγκυρα έχει κάνει πολύ επιτυχημένα βήματα σε αυτόν τον τομέα και όλες αυτές οι εξελίξεις μας έχουν φτάσει στο σημείο της μεγαλύτερης διαβεβαίωσης για την ανεξαρτησία μας. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η άμυνα της πατρίδας μας ξεκινά από την Γαλάζια Πατρίδα Το πολεμικό ναυτικό εξοπλισμένο με εθνικά όπλα αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της Γαλάζιας Πατρίδας και της πατρίδας. Τα βήματα που έκανε η Τουρκία επηρεάζουν την Αθήνα.Η παράταση της στρατιωτικής θητείας, η υιοθέτηση δισεκατομμυρίων ευρώ σε νέο αμυντικό προϋπολογισμό, πολεμικά αεροπλάνα, πλοία και άλλα συστήματα που θα αγοραστούν από άλλες χώρες.
Επιτρέψτε μου να το πω ξεκάθαρα. Το ελληνικό ναυτικό δεν είναι εθνικό. Τα ναυπηγεία και η αμυντική βιομηχανία δεν έχουν ιστορικό επιτυχίας. Ως να είναι ένα αποικιακό κράτος υποδαυλίζεται η εχθρότητα του ενάντια στην Τουρκία. Οι φόροι που πληρώνει ο λαός αυτής της φτωχής χώρας γεμίζουν τα ταμεία των εμπόρων όπλων της Γαλλίας της Γερμανίας και της Αμερικής. Οι ισορροπίες στο Αιγαίο και στην Μεσόγειο είναι ακόμη υπέρ της Τουρκίας. Είναι πολύ δύσκολο η Ελλάδα να φτάσει την Τουρκία».

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...