Τουρκικός Τύπος: Έκτακτη συνάντηση του Οργανισμού Τουρκικών Κρατών για τις εξελίξεις στο Καζακστάν

Τουρκικός Τύπος
Φώτο αρχείου

Οι υπουργοί εξωτερικών του Οργανισμού Τουρκικών Κρατών θα πραγματοποιήσουν έκτακτη συνάντηση στις 11 Ιανουαρίου για να αξιολογήσουν τις εξελίξεις στο Καζακστάν

Σύμφωνα με τις πληροφορίες διπλωματικών πηγών, ο υπουργός εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου και ο υπουργός εξωτερικών του Καζακστάν Μουχτάρ Τλεουμπερντί είχαν τηλεφωνική επικοινωνία.

Κατά την επικοινωνία συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στο Καζακστάν και ο Τσαβούσογλου επανέλαβε τη στήριξη της Τουρκίας.

Μετά τις εξελίξεις, ο Οργανισμός Τουρκικών Κρατών αποφάσισε να πραγματοποιήσει έκτακτη συνεδρίαση.

Μετά τη δήλωση των υπουργών εξωτερικών του Οργανισμού Τουρκικών Κρατών ότι . “Είμαστε έτοιμοι για στήριξη” , αναμένεται να ληφθούν κρίσιμες αποφάσεις στη συνάντηση που θα πραγματοποιήσουν στις 11 Ιανουαρίου.

Ο Πρόεδρος του κοινοβουλίου Σέντοπ είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο του κοινοβουλίου του Καζακστάν Νουρλάν Νιγκματούλιν

Σύμφωνα με τη δήλωση της προεδρίας του κοινοβουλίου,ο Σέντοπ ευχήθηκε στον Νιγκματούλιν περαστικά για τα γεγονότα στο Καζακστάν και είπε: “Το Καζακστάν είναι φίλη και αδελφή μας χώρα. Παρακολουθούμε τα συμβάντα τόσο στενά όσο και τα γεγονότα στη στη χώρα μας.”

Ο Σέντοπ τόνισε ότι η διασφάλιση της ειρήνης και της ασφάλειας στο Καζακστάν είναι πολύτιμη για την Τουρκία και η σταθερότητά της είναι πολύ σημαντική για την περιοχή.

Ο Πρόεδρος εξέφρασε την πεποίθησή του ότι το Καζακστάν και ο λαός του θα ξεπεράσουν αυτές τις δύσκολες μέρες και θα κατακτήσουν την ειρήνη και τη σταθερότητα.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...