Τούρκικος Τύπος: «Επειδή η Ελλάδα δεν είναι ισότιμη μας δεν μπορεί να είναι και συνομιλητής μας»

Τουρκικός Τύπος
Φώτο αρχείου

Πρόεδρος Ερντογάν: Επειδή η Ελλάδα δεν είναι ισότιμη μας δεν μπορεί να είναι και συνομιλητής μας

Ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προέβη σε δηλώσεις μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Στην ομιλία του αναφερόμενος μεταξύ άλλων και στις προβοκατόρικες ενέργειες της Ελλάδας είπε:

“Η Ελλάδα, η οποία το τελευταίο διάστημα αύξησε τις παρενοχλήσεις και την αυθάδειά της προς τη χώρα μας, επειδή  δεν είναι ισότιμη μας ούτε πολιτικά ,ούτε οικονομικά, ούτε και στρατιωτικά  δεν μπορεί να είναι και συνομιλητής μας.”

Η Ελλάδα έχει χάσει τον ύπνο της. Προετοιμάζεται να καταγγείλει  την Τουρκία στους δυτικούς συμμάχους.

Τα λόγια του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν “Ω Έλλάδα, μην ξεχνάς τη Σμύρνη” εκλήφθηκαν ως απειλή στην Ελλάδα. Η ελληνική πλευρά ετοιμάζεται να καταγγείλει την Τουρκία στους δυτικούς συμμάχους.

Η Ελλάδα, το κακομαθημένο παιδί των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, κάνει μαύρη προπαγάνδα εναντίον της Τουρκίας, ιδίως στη διεθνή σκηνή, και προβαίνει σε προκλητικές ενέργειες στο Αιγαίο. Τελευταία, την περασμένη εβδομάδα, “κλείδωσε” στόχους με ραντάρ των S-300 τα τουρκικά αεροσκάφη. Αυτή η εχθρική συμπεριφορά εναντίον μιας χώρας του ΝΑΤΟ προκάλεσε ακόμη μεγαλύτερη ένταση.

Ο Πρόεδρος Ερντογάν, ο οποίος έκανε δηλώσεις στο TEKNOFEST (*) 2022 έδωσε πολύ σαφή μηνύματα προς την Ελλάδα και είπε τα εξής:

“Ω Ελλάδα, κοίταξε την ιστορία. Αν πάτε πολύ πιο μακριά, η τιμή θα είναι βαριά. Έχουμε μόνο μια πρόταση για την Ελλάδα. Μην ξεχνάτε τη Σμύρνη. Θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο όταν έρθει η ώρα. Μπορούμε να έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ.”

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας δήλωσε ότι μετά τη δήλωση του Ερντογάν για τα νησιά του Αιγαίου, θα διαμαρτυρηθεί στο ΝΑΤΟ.

Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, οι οποίες προσπαθούν συνεχώς να αυξάνουν την ένταση στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, παρενόχλησαν τα τουρκικά αεροσκάφη σε πτήσεις υπηρεσίας “κλειδώνοντας” στόχους με ραντάρ για 3.372 δευτερόλεπτα σε 14 ξεχωριστά περιστατικά από τις 15 Αυγούστου.

(*) Το TEKNOFEST είναι το φεστιβάλ αεροπορίας, τεχνολογίας και διαστημικής τεχνολογίας που διοργανώνεται στην Τουρκία.


Ντεβλέτ Μπαχτσελί: Ο Πρόεδρός μας έχει δίκιο, είναι πολύ εύκολο να διασχίσει κανείς το Αιγαίο Πέλαγος

Ο πρόεδρος του Κόμματος Εθνικιστικού Κινήματος (MHP) Ντεβλέτ Μπαχτσελί απάντησε στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων μετά τη συγκέντρωση του κόμματός του στo Σίβας.

Αξιολογώντας τα λόγια του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν “Μπορούμε να έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ” στην Ελλάδα, ο Μπαχτσελί είπε: “Ο Πρόεδρός μας το είπε σωστά, είναι πολύ εύκολο να διασχίσουμε το Αιγαίο Πέλαγος.

Τζουμχουριγιέτ

Οργανισμός Σχεδιασμού της Κωνσταντινούπολης : Τεράστια αύξηση του κόστους διαβίωσης

Ο ετήσιος ρυθμός αύξησης του κόστους διαβίωσης στην Κωνσταντινούπολη τον Αύγουστο καταγράφεται στο 101,69%. Το μέσο κόστος διαβίωσης μιας τετραμελούς οικογένειας στην Κωνσταντινούπολη έφτασε τις 23.586 (*) λίρες Τουρκίας τον μήνα.

(*) (σ.σ.)

Ορισμένα στοιχεία από τη Στατιστική Υπηρεσία της Τουρκίας για να υπάρχει μια εικόνα του βιοτικού επιπέδου των εργαζομένων.

Όριο φτώχειας τετραμελούς οικογένειας                  :  20.820 ΛΤ  ~ 1.150 €
Όριο φτώχειας τετραμελούς οικογένειας Κων/πολη :  23.586 ΛΤ  ~ 1.310 €
Όριο πείνας τετραμελούς οικογένειας                      :    6.840 ΛΤ  ~    380 €

Βασικός μισθός (καθαρά)                                        :     5.500 ΛΤ  ~   305 €
Μέσος μισθός (καθαρά)                                           :  ~ 6.300 ΛΤ  ~   350 €

Το 42% των εργαζομένων εργάζεται με τον βασικό μισθό.

Άρα ένα πολύ σημαντικό ποσοστό των εργαζομένων ζει κάτω από το όριο της φτώχειας όπως και ένα όχι ασήμαντο ποσοστό κάτω από το όριο της πείνας.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...