Τουρκικός Τύπος: Επιχείρηση “Δαγκάνα-Κλειδαριά” στο Βόρειο Ιράκ

Τουρκικός Τύπος
Φώτο αρχείου

Ο ειδικός ασφαλείας και τρομοκρατίας Τζοσκούν Μπάσμπουγ μίλησε στην εφημερίδα Ακσάμ την στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας στο Ιράκ και μεταξύ άλλων ανέφερε :

-Γιατί είναι κρίσιμη αυτή η επιχείριση;

-Ο λόγος για τον οποίο η επιχείρηση είναι κρίσιμη είναι ότι είναι ένας σημαντικός σύνδεσμος και ο τελευταίος κρίκος του διαδρόμου ασφαλείας που θέλουμε να δημιουργήσουμε στο βόρειο Ιράκ. Με άλλα λόγια, μόλις επιτευχθεί ο έλεγχος στην περιοχή Zαπ, διασφαλίζεται ολόκληρος ο διάδρομος ασφαλείας σε αυτήν τη βόρεια περιοχή. Επιπλέον, υπήρχε μια σοβαρή συσσώρευση τρομοκρατών στην περιοχή του Ζαπ. Όλοι όσοι διέφυγαν από άλλες επιχειρήσεις κατέφυγαν σε αυτήν την περιοχή. Για το λόγο αυτό, έχει προκύψει μια γεωγραφία όπου η οργάνωση  θα υποστεί τη μεγαλύτερη απώλεια σε μαχητές. Επί του παρόντος, ο αριθμός των τρομοκρατών που εξουδετερώνονται σε αυτές τις επιχειρήσεις αυξάνεται. Με αυτές τις απώλειες φαίνεται δύσκολο να ανακάμψουν και ήδη έχει ξεκινήσει ένας πανικός στις γραμμές τους.   

Γιατί η επιχείρηση ονομάζεται “κλειδαριά”;

-Η επιχείρηση θα πρέπει να εκληφθεί ως μια σημαντική επιχείρηση, καθώς έχει κλειδώσει την περιοχή, δηλαδή τη ζώνη τρομοκρατίας που χρησιμοποιούσε η τρομοκρατική οργάνωση στο παρελθόν και τώρα την έχουμε μετατρέψει σε ασφαλή διάδρομο όπου θα είναι πλέον δύσκολο για την οργάνωση να εισέλθει ξανά σε αυτή την περιοχή όπως επίσης θα διακόψει και τη σύνδεση Συρίας-Ιράκ.

Τσαβούσογλου: Πιστεύουμε ότι ο αντιχριστιανισμός, ο αντισημιτισμός και ο αντι-ισλαμισμός είναι εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας

Ο υπουργός εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου και ο Ούγγρος υπουργός εξωτερικών και εξωτερικού εμπορίου Peter Szijjarto παραχώρησαν κοινή συνέντευξη τύπου στο υπουργείο εξωτερικών.

Εφιστώντας την προσοχή στην αύξηση των ρατσιστικών και ισλαμοφοβικών επιθέσεων στη Δύση κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού, ο Τσαβούσογλου είπε:

“Ένας νεοναζί πολιτικός στη Σουηδία έκαψε το Κοράνι. Στο Ντόρτμουντ της Γερμανίας, απειλητικά γράμματα έφτασαν σε τζαμί. Παρόμια γεγονότα είχαμε στη Νέα Υόρκη, στον Καναδά και στη Βιρτζίνια. Ο αριθμός των Παλαιστινίων που έχασαν τη ζωή τους στη Δυτική Όχθη είναι 18. Οι τραυματίες τόσο στη Δυτική Όχθη όσο και στο Masjid al-Aqsa έχουν ξεπεράσει συνολικά τους 400.Πιστεύουμε ότι αυτή η αύξηση μέσα στο Ραμαζάνι δεν είναι τυχαία. Ειδικά στη Δύση, βλέπουμε ότι τα νεοναζιστικά κινήματα, συμπεριλαμβανομένων των πολιτικών κομμάτων, αυξάνουν αυτές τις ρατσιστικές και αντι-ισλαμικές επιθέσεις.”

Ο Τσαβούσογλου δήλωσε ότι είναι σημαντικό ότι η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών αναγνώρισε την 15η Μαρτίου ως “Διεθνή Ημέρα κατά της Ισλαμοφοβίας”.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...