Τουρκικός Τύπος: Επίσκεψη Ερντογάν στο Κατάρ και επίθεση στην Κυπριακή Δημοκρατία

Επίσκεψη του Τούρκου προέδρου, Ρ.Τ Ερντογάν στο Κατάρ, 7 Δεκεμβρίου 2021
Επίσκεψη του Τούρκου προέδρου, Ρ.Τ Ερντογάν στο Κατάρ, 7 Δεκεμβρίου 2021

Ο πρόεδρος Ερντογάν πήγε στο Κατάρ

Ο πρόεδρος μετά από πρόσκληση του εμίρη του Κατάρ Σεΐχη Ταμίμ, αναχώρησε για το Κατάρ για την 7η Σύνοδο της Ανώτατης Στρατηγικής Επιτροπής.

Στο πλαίσιο της διήμερης επίσημης επίσκεψης, στη Σύνοδο που θα πραγματοποιηθεί στη Ντόχα υπό την προεδρία Ερντογάν και Σεΐχη Ταμίμ με τη συμμετοχή των αρμόδιων υπουργών, θα επαναξιολογηθούν οι διμερείς σχέσεις σε όλες τους τις διαστάσεις και θα συζητηθούν τα βήματα που μπορούν να ληφθούν για την εμβάθυνση της συνεργασίας. Κατά τις συναντήσεις θα ανταλλαγούν απόψεις για περιφερειακά και διεθνή θέματα.

Στην ημερήσια διάταξη προβλέπετε και η υπογραφή διαφόρων συμφωνιών και μνημονίων που θα συμβάλουν σημαντικά στην ανάπτυξη των διμερών σχέσεων.

Προειδοποίηση του Προέδρου Ερντογάν προς την ελληνοκυπριακή πλευρά: Δεν θα μείνει αναπάντητη

Ο Πρόεδρος Ερντογάν έκανε δηλώσεις στο αεροδρόμιο Ατατούρκ πριν την αναχώρησή του για το Κατάρ.

Μεταξύ άλλων είπε και τα εξής σχετικά με την επίθεση στο μεγάλο τζαμί της Λάρνακας στη Νότια Κύπρο: “Δυστυχώς έγινε μια επιχείρηση εναντίον των τζαμιών μας στη Λάρνακα της Νότιας Κύπρου.Φυσικά αυτή η επιχείρηση δεν θα μείνει αναπάντητη.”

Συνεχίζοντας τόνισε : “Μαζί με τη δήλωση του προέδρου μας της Βόρειας Κύπρου, Ερσίν Τατάρ,λέμε παρομοίως και εμείς στη Νότια Κύπρο: Μην κάνετε τέτοιες δολιοφθορές στους ναούς μας. Θα πληρώσετε βαρύ τίμημα για τη συμμετοχή σας σε τέτοιες δράσεις. Ερευνούμε ενδελεχώς για το ποιοι βρίσκονται πίσω από αυτό. Έχουμε έξι τζαμιά στη Νότια Κύπρο.Η ασφάλεια αυτών των τζαμιών μας εμπίπτει στην ευθύνη της διοίκησης της Νότιας Κύπρου.Πάντα λέω ότι όπως εμείς προστατεύουμε τα ιερά τους και τις εκκλησίες τους,απαιτείται και εκείνοι να παρέχουν την ίδια προστασία.Με την ευκαιρία αυτή το ξανατονίζω.”

Δείτε ακόμα...