Τουρκικός Τύπος: Επίσκεψη Τσαβούσογλου στο Πακιστάν για «ενίσχυση συνεργασίας σε κάθε τομέα και ειδικά στην αμυντική βιομηχανία»

Τουρκικός Τύπος
Φώτο αρχείου

Όλα τα ΜΜΕ

Επίσκεψη υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου στο Πακιστάν.
Ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου δηλώνοντας ότι θα αυξήσουν τις επαφές με το Πακιστάν στο μέλλον είπε: «Θα ενισχύσουμε περαιτέρω τους δεσμούς και τη συνεργασία μας με το αδελφό Πακιστάν σε κάθε τομέα, ειδικά στην αμυντική βιομηχανία».

Ο Τσαβούσογλου επισκέφτηκε το Πακιστάν για να πραγματοποιήσει επίσημες συνομιλίες και μίλησε στην τελετή εγκαινίων του νέου κτιρίου του Γενικού Προξενείου της Τουρκίας στο Καράτσι. Τονίζοντας ότι οι δύο λαοί έχουν κοινή ιστορία, θρησκεία και πεποιθήσεις συνέχισε: «Θα ενθαρρύνουμε τις τουρκικές εταιρείες να επενδύσουν περισσότερα στο Καράτσι. Σήμερα, οι τουρκικές εταιρείες δραστηριοποιούνται σε πολλούς τομείς από τις κατασκευές έως τις τεχνολογίες της πληροφορίας,από την αμυντική βιομηχανία έως τα λευκά είδη και τον τουρισμό, από τη διαχείριση απορριμμάτων έως τα έτοιμα τρόφιμα. Χθες στην πρωτεύουσα Ισλαμαμπάντ συζητήσαμε με τον πρωθυπουργό του Πακιστάν Ιμράν Χαν, τον υπουργό Εξωτερικών Σαχ Μαχμούντ Κουρεσί και τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Αρίφ Άλβι πως οι τουρκικές εταιρείες θα αυξήσουν τις επενδύσεις τους στο Πακιστάν και ειδικά πως θα μοιραστούν τις εμπειρίες της Τουρκίας σε πολλούς τομείς, συμπεριλαμβανομένων των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε συνεργασία δημόσιου – ιδιωτικού τομέα. Θα αυξήσουμε αυτές τις επαφές την επόμενη περίοδο. Θα ενισχύσουμε περαιτέρω τους δεσμούς και τη συνεργασία μας με το αδελφό Πακιστάν σε κάθε τομέα, ειδικά στην αμυντική βιομηχανία».

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ακάρ μίλησε τηλεφωνικά με τον Βρετανό ομόλογό του, Wallace.
Σύμφωνα με τη δήλωση του υπουργείου, στη συνάντηση αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με τη διμερή και περιφερειακή άμυνα, την ασφάλεια και τη συνεργασία στον αμυντικό κλάδο.

Εκπρόσωπος του ΑΚΡ Ομέρ Τσελίκ: «Περισσότεροι από 78.000 πρόσφυγες έχουν ωθηθεί βίαια στα τουρκικά χωρικά ύδατα τα τελευταία τρία χρόνια στο Αιγαίο.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...