Τουρκικός Τύπος: Επίσκεψη Τσαβούσογλου στη Λιβύη

Τσαβούσογλου_Υπουργός_Εξωτερικών_Τουρκίας
Φώτο Αρχείου / Μεβλούτ Τσαβούσογλου, Υπουργός Εξωτερικών Τουρκίας / Πηγή: Eurokinissi

Κορονοϊός

Κρούσματα  :  182.727
Θάνατοι        :       4.861

TRT (Τούρκικη Ραδιοφωνία Τηλεόραση) και οι περισσότερες εφημερίδες

Εφνιδιαστικά πραγματοποιήθηκε μια σημαντική επίσκεψη από την Τουρκία στη Λιβύη. Στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν ο Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου,   ο Υπουργός Οικονομικών Μπεράτ Αλμπαϊράκ,ο Πρόεδρος της MΙT (Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας) Χακάν Φιντάν και ο Προεδρικός Εκπρόσωπος Ιμπραχίμ Καλίν.   Η τουρκική αντιπροσωπεία πήγε στη Λιβύη για να τονίσει την υποστήριξη της νόμιμης κυβέρνησης. Συζητήθηκαν οι προσπάθειες εκεχειρίας,η στρατιωτική υποστήριξη της Τουρκίας και η αποκατάσταση των ζημιών.

Συζητήθηκαν επίσης οι προσπάθειες για την επίλυση της κρίσης στη Λιβύη, η ασφάλεια της χώρας, η εκπαίδευση των λιβυκών δυνάμεων ασφαλείας, τα έργα και οι επενδύσεις των τουρκικών δημόσιων και ιδιωτικών εταιρειών σε θέματα υποδομής και πετρελαίου στη Λιβύη όπως και η συμφωνία που επιτεύχθηκε τον Νοέμβριο του 2019 σχετικά με την ασφάλεια και τη στρατιωτική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών και η οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών.

Πέρα από την πολιτική υποστήριξη της Τουρκίας θα υπάρξει και στρατιωτική εκπαίδευση και συμβουλευτική υποστήριξη προς την νόμιμη κυβέρνηση.   Στο τραπέζι των συζητήσεων τέθηκαν και οι προοπτικές για σοβαρές επενδύσεις για το επαναχτίσιμο των πόλεων,και επαναλειτουργία των ενεργειακών και ηλεκτρικών εγκαταστάσεων όπως και των αεροδρομίων. Συμφωνήθηκε ότι δεν υπάρχει χώρος για τον πραξικοπηματία Χαφτάρ στις διαπραγματεύσεις.

Περισσότεροι από 500 στόχοι που ανήκουν στο PKK έχουν καταστραφεί τις τελευταίες 36 ώρες της Επιχείρησης “Νύχι του Τίγρη” που ξεκίνησε στην περιοχή Χαφτάνιν στο βόρειο τμήμα του Ιράκ.

Τζουμχουριγιέτ

Ενώ υπάρχουν εκατομμύρια νέοι άνεργοι στην Τουρκία δημιουργούνται από την κυβέρνηση νέες θέσεις για μέλη και φίλους του AKP, τα  παιδιά τους και τα αδέλφια τους.Συνεχίζει να  διορίζει πρώην βουλευτές,διοικητές και προέδρους στο δημόσιο. Ο Αλί Κιντίκ, μέλος του Μητροπολιτικού Συμβουλίου της Κωνσταντινούπολης μιλώντας για παράδειγμα σε διορισμούς στην ΤΗΥ (Τούρκικες Αερογραμμές) ανέφερε ότι ενώ η ΤΗΥ έχει φτάσει στο σημείο να βυθιστεί οικονομικά ”  απασχολεί  δύο διευθυντές ανά αεροσκάφος” και στην συνέχεια “Η THY έχει περίπου 350 αεροσκάφη και 700 διευθυντές”.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...