Τουρκικός Τύπος: «Επίθεση στη δημοκρατία» οι αντιδράσεις για το Πανεπιστήμιο του Βοσπόρου

Τουρκικός Τύπος
Φώτο αρχείου

Όλα τα ΜΜΕ

Μετά τη σύλληψη 65 υπόπτων, ο υπουργός Σοϊλού δήλωσε: Το κράτος είναι εδώ

Μετά την ανακοίνωση της νομαρχίας της Κωνσταντινούπολης ότι τέθηκαν υπό κράτηση 65 ύποπτοι που συμμετείχαν σε παράνομες διαδηλώσεις στην πλατεία του Καντίκιοϊ, ο υπουργός εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού δήλωσε ότι «το κράτος είναι εδώ».
Σύμφωνα με την δήλωση της νομαρχίας, 58 από τους 65 υπόπτους που κρατήθηκαν ήταν σε επαφή με διάφορες ένοπλες τρομοκρατικές οργανώσεις.

Ο εκπρόσωπος του AKP Ομέρ Τσελίκ : Όσοι επιτίθενται στην δημοκρατία είναι η μεγαλύτερη συμμορία του κακού στην χώρα μας

Ο εκπρόσωπος του AKP Ομέρ Τσελίκ έκανε σκληρές δηλώσεις εναντίον εκείνων που επιτέθηκαν στην δημοκρατία με την προβοκάτσια του Πανεπιστημίου του Βοσπόρου λέγοντας:

«Όποιος ασκεί αντιπολίτευση δεν θεωρείται εξ ορισμού δημοκράτης.΄Μια δημοκρατική αντιπολίτευση απαιτεί πίστη στις δημοκρατικές αξίες. Εκείνοι που επιτίθενται στη δημοκρατία λέγοντας ότι είμαι ενάντια στην εξουσία είναι η μεγαλύτερη η συμμορία του κακού στη χώρα μας. Όλες οι παρεμβάσεις στη δημοκρατία έφεραν μια οπισθοχώρηση στην χώρα μας και άνοιξαν τον για παρέμβαση αντίπαλων κρατών».

Τζουμχουριγιέτ

Παρέμβαση στις δράσεις του Βοσπόρου με «κηρύγματα» στα τζαμιά: «Εσύ δεν παρέδωσες την χώρα σου στους προδότες στις 15 Ιουλίου»

Σήμερα, όταν οι διαμαρτυρίες του «Βοσπόρου» βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη της χώρας, η Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων συμμετείχε στις συζητήσεις με το «κήρυγμα της Παρασκευής».

Απευθυνόμενοι οι κληρικοί από τα τζαμιά στη νεολαία και τους ενήλικες στο κήρυγμα αυτής της εβδομάδας μίλησαν με θέμα «Η νεολαία αφιερωμένη στις εθνικές και πνευματικές αξίες».

Προετοιμασμένο από τη Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων το κήρυγμα της Παρασκευής για να διαβαστεί στα τζαμιά 81 νομών, με τίτλο «Η Νεολαία μας: Η Μεγαλύτερη Δυνατότητα και Πλούτος μας» απευθυνόταν στη νεολαία και μεταξύ άλλων έλεγε:

«Όταν η νεολαία αξιολογηθεί σωστά, θα αποκτήσει την ευτυχία στον κόσμο και στην αιωνιότητα. Διαφορετικά θα επιστρέψει στα χρόνια που τα σκεφτόμαστε με λύπη». Και συνεχίζοντας:

«Όταν εσύ περπάτησες σε αυτά τα εδάφη με την δύναμη που πήρες από την πίστη σου και την αγάπη σου για την πατρίδα,άνοιξες τις πόρτες της Ανατολίας στο Ισλάμ στο Ματζικέρτ. Κατάκτησες την Κωνσταντινούπολη. Έκανες το Τσανάκαλε (Ελλήσποντος) αδιάβατο και αντιστάθηκες στον εχθρό στον αγώνα για την ανεξαρτησία. Στις 15 Ιουλίου, για την επιβίωση του κράτους μας και την ασφάλεια του έθνους μας, ήσουν έτοιμος να δόσης την ζωή σου και δεν παρέδωσες την πατρίδα σου στους προδότες».

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...