Τουρκικός Τύπος: Επίθεση του Κ. Κιλιτσντάρογλου εναντίον του Τούρκου προέδρου Ρ.Τ. Ερντογάν

Ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης (CHP). Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου

Η κατηγορία του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου ενάντια στον πρόεδρο Ερντογάν που ταρακούνησε τους πολιτικούς κύκλους της Άγκυρας και η επίσκεψη του ΥΠΕΞ στο Ισραήλ είναι τα κύρια θέματα που απασχολούν τον τούρκικο τύπο.

Τζουμχουριγιέτ

Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου: Θέλουν να φύγουν στις ΗΠΑ για να βρουν καταφύγιο

Ο Κιλιτσντάρογλου υποστήριξε ότι ο Ερντογάν μετέφερε τεράστια χρηματικά ποσά στο εξωτερικό με παράλληλες δομές μεταμφιεσμένες σε κοινωφελή ιδρύματα.Στη συνέχεια ισχυρίστηκε ότι 1 δισ. λίρες μεταφέρθηκαν στο TURKEN Foundation, ένα παράλληλο ίδρυμα στις ΗΠΑ, μέσω των ιδρυμάτων TÜRGEV και ENSAR.

Συνεχίζοντας δήλωσε:

“Θέλουν να φύγουν από τη χώρα που έχουν καταστρέψει με την παρανομία και να πάνε στις ΗΠΑ για να βρουν καταφύγιο στο νόμο.Στήνουν ένα ίδρυμα βιτρίνα στην Αμερική στο οποίο βάζουν επικεφαλής έναν Αμερικανό πολίτη.Όμως η πραγματική διαχείριση του ιδρύματος ανήκει σε μέλη της οικογένειας του Ερντογάν.Επιλέγονται δύο ιδρύματα από την Τουρκία τα TÜRGEV και ENSAR τα οποία αρχίζουν να στέλνουν χρήματα σε έναν Αμερικανό πολίτη που ανέρχονται σε 1 δισ. λίρες.Έχουμε τα στοιχεία στο χέρι μας.Ερντογάν, βγες και πες το. Ποιος από την οικογένειά σου είναι ο επικεφαλής αυτού του ιδρύματος στο οποίο βάζεις κάποιους να στέλνουν χρήματα; Ποιος από την οικογένεια στέλνει αυτά τα χρήματα; Ποιος από την άλλη πλευρά παίρνει αυτά τα χρήματα από την οικογένειά σου;”

Μετά τη δήλωση Κιλιτσντάρογλου,σε κοινή δήλωση τους τα ιδρύματα TÜRGEV και ENSAR δεν απέρριψαν τη μεταφορά χρημάτων και υποστήριξαν ότι το ίδρυμα TURKEN είναι ένα διαφανές ίδρυμα.

Από την άλλη, η δήλωση του αρχηγού του CHP προκάλεσε κινητικότητα στις γραμμές του AKP. Τα στελέχη του παρατάχθηκαν για να απαντήσουν στο φιλοκυβερνητικό κανάλι A Haber κατηγορώντας τον ότι έχει γίνει “εργαλείο της FETÖ”.

Το TURKEN Foundation άνοιξε στις ΗΠΑ το 2014 ως κοινή οργάνωση της TÜRGEV και της ENSAR.

Ενώ η αποστολή του είναι να παρέχει στους φοιτητές υποτροφίες και διαμονή σε φοιτητικές εστίες,αποδείχθηκε ότι οι συνολικές υποτροφίες που δόθηκαν από το ίδρυμα εκείνη τη χρονιά, σύμφωνα με την τελευταία φορολογική δήλωση, ήταν μηδέν δολάρια.

Το ιδρυτικό έγγραφο φέρει την υπογραφή του γιου του Ερντογάν, Μπιλάλ Ερντογάν. Η δε κόρη του Εσρά Αλμπαϊράκ είναι μεταξύ των μελών του διοικητικού συμβουλίου του ιδρύματος.

Αντιπρόεδρος του AKP Κουρτουλμούς: Οι ισχυρισμοί του Κιλιτσντάρογλου ξεπερνούν και τον Γκέμπελς

Ο αντιπρόεδρος, ο οποίος είπε ότι δυστυχώς ο Κιλιτσντάρογλου κατέβασε το επίπεδο της τουρκικής πολιτικής, τόσο με το επίπεδό του όσο και με τα ψέματά του, συνέχισε ως εξής:

“Με τα αμετροεπή,άδικα και χαμηλού επιπέδου λόγια του έχει προσβάλει σοβαρά τον εκλεγμένο πρόεδρο της Τουρκίας.Ρεζιλεύτηκε λέγοντας ψέματα ότι ο πρόεδρος πρόκειται να φύγει από την Τουρκία.Γιατί, τουλάχιστον όσο εμείς, τόσο και κ. Κιλιτσντάρογλου γνωρίζει ότι ο πρόεδρός μας και εμείς θα αγωνιστούμε, με την άδεια του Θεού, σε αυτή τη χώρα κάτω από όλες τις συνθήκες μέχρι το τέλος της ζωής μας, και θα εργαστούμε με ζήλο για έργα που θα ωφελήσουν το έθνος μας.”

Διευθυντής Επικοινωνίας της Προεδρίας Αλτούν: Το μόνο που κάνουν είναι να γίνονται όργανο της τρομοκρατίας του ψεύδους

Ο Διευθυντής Επικοινωνιών , σχετικά με τους ισχυρισμούς του προέδρου του CHP δήλωσε:

“Το μόνο που κάνουν είναι να γίνονται όργανο της τρομοκρατίας του ψεύδους. Τα ιδρύματα που αναφέρουν αποτελούν τις αξίες αυτής της χώρας.”

Υπουργός Τσαβούσογλου: Συμφωνήσαμε να προσθέσουμε νέα ενέργεια στις σχέσεις μας με το Ισραήλ σε πολλούς τομείς

Ο υπουργός εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου συμμετείχε σε κοινή συνέντευξη τύπου μετά τη διμερή τους συνάντηση με τον υπουργό εξωτερικών του Ισραήλ Γιαήρ Λαπίντ στη Δυτική Ιερουσαλήμ.

Ο υπουργός τόνισε ότι θα ήταν ωφέλιμο να συνεχιστεί ο βιώσιμος διάλογος παρά τις υπάρχουσες διαφορές.

Δηλώνοντας ότι αντάλλαξε απόψεις και για περιφερειακά ζητήματα κατά τη συνάντησή του με τον Ισραηλινό ομόλογό του, ο Τσαβούσογλου είπε:

“Η εργασία σε μια θετική ατζέντα μπορεί να μας βοηθήσει να χειριστούμε τις διαφωνίες μας πιο εποικοδομητικά.Συμφωνήσαμε να αναζωογονήσουμε τις σχέσεις μας με το Ισραήλ σε πολλούς τομείς και από τώρα και στο εξής να δημιουργήσουμε διαφορετικούς μηχανισμούς και να ξαναρχίσουμε συνομιλίες για την πολιτική αεροπορία.”

Τονίζοντας ότι η γεωγραφική εγγύτητα και οι συμπληρωματικές οικονομίες καθιστούν την Τουρκία και το Ισραήλ φυσικούς εμπορικούς εταίρους, ο Τσαβούσογλου δήλωσε:

“Και για τις δύο χώρες η άλλη βρίσκεται μεταξύ των δέκα χωρών με τις οποίες συναλλάσσεται περισσότερο. Παρά τις δυσκολίες που βιώνουμε, όπως ο Covid-19 και παρά τις διαφορές στο παρελθόν μας, ο όγκος των συναλλαγών μας συνέχισε να αυξάνεται.”

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...