Τουρκικός Τύπος: Ερντογάν – Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε αυτόν τον αιώνα τον αιώνα της Τουρκίας

Την ομιλία του Τούρκου προέδρου, Ρ.Τ Ερντογάν καθώς και τις δηλώσεις Ακάρ και Μπαχτσελί φιλοξένησε,χθες, ο φιλοκυβερνητικός Τύπος στην Τουρκία.

Αναφέρουν τα δημοσιεύματα:

Ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν παρέστη στις εκδηλώσεις για την 100ή επέτειο της μεγάλης νίκης στις 30 Αυγούστου 1922-2022 στην Κιουτάχγα.

Στην ομιλία του αφού ζήτησε από τον λαό λίγη υπομονή και περισσότερη υποστήριξη και υποστήριξε ότι δεν υπάρχει ανεργία, ο Πρόεδρος δήλωσε: “Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε αυτόν τον αιώνα τον αιώνα της Τουρκίας.”

Στη συνέχεια αναφερόμενος στη νίκη κατά τη Μικρασιατική Εκστρατεία μεταξύ άλλων είπε:

“Ο σουλτάνος Αλπαρσλάν άνοιξε τις πύλες της Ανατολίας στο έθνος μας στο Ματζικέρτ νικώντας τον αριθμητικά ανώτερο στρατό του Διογένη, του περήφανου ηγεμόνα του Βυζαντίου. Με τον Εθνικό Αγώνα δηλώσαμε για άλλη μια φορά ότι η Ανατολία είναι η αιώνια πατρίδα μας σε αυτούς που θέλουν να μας πετάξουν έξω από αυτά τα εδάφη με ανεξάντλητο μίσος και φιλοδοξία αιώνων.

Το έθνος μας, το οποίο μετέφερε τον αγώνα για ανεξαρτησία στην Ανατολία υπό την ηγεσία του Μουσταφά Κεμάλ,έγραψε ένα έπος στις μάχες του Κοτζάτεπε και Ντουμλούπιναρ. Αυτό το έθνος, με την πίστη στην καρδιά, έριξε τους άπιστους στη θάλασσα από τη Σμύρνη”.

Υπουργός Εθνικής Άμυνας Aκάρ: Τέτοια απροκάλυπτη συμπεριφορά κακομαθημένου παιδιού από την Ελλάδα δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή

Ο Υπουργός δηλώνοντας ότι τα τουρκικά αεροσκάφη που εκτελούσαν αποστολές στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο “κλειδώθηκαν” ως στόχος από τα ραντάρ του ελληνικού σύστηματος αεράμυνας S-300 τόνισε :

“Αυτή η ενέργεια του κακού μας γείτονα πρέπει να γίνει γνωστή,να κατανοηθεί και να εξηγηθεί.Τέτοια απροκάλυπτη συμπεριφορά κακομαθημένου παιδιού δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή. Δυστυχώς, αυτός ο κακός γείτονας στο Αιγαίο μας παρενοχλεί με διάφορους τρόπους. Επιτρέψτε μου να δηλώσω ξεκάθαρα για άλλη μια φορά ότι οι ναυτικές, χερσαίες και αεροπορικές μας δυνάμεις δεν κάνουν και δεν θα κάνουν καμία παραχώρηση σε περίπτωση οποιασδήποτε παρενόχλησης”.

Πρόεδρος του MHP Μπαχτσελί: Η πίεση της Ελλάδας στην υπομονή του έθνους μας είναι μια αντανάκλαση εκατό χρόνων πόνου

Ο Πρόεδρος του MHP Ντεβλέτ Μπαχτσελί ενόψει των 100 χρόνων από τη νίκη στη Μικρά Ασία δήλωσε:

“Το κοπάδι των αχρείων που δεν μπόρεσε να χωνέψει τη μεγάλη νίκη μας, που δεν μπόρεσε να απορροφήσει την επιθετική μας δύναμη, που δεν μπόρεσε να δεχτεί την απόσυρση από την πατρίδα μας που δεν άντεξε ότι ρίχτηκε στη θάλασσα, άλλοτε έκανε ένα διάλειμμα και άλλοτε επιτάχυνε τις εκστρατείες προβοκάτσιας και καταστροφής.Το γεγονός ότι η Ελλάδα δοκιμάζει την υπομονή του έθνους μας στη Μεσόγειο και στο Αιγαίο και εντείνει τις παρενοχλήσεις της στον αέρα και στην ξηρά, είναι ουσιαστικά μια ασύμμετρη αντανάκλαση του εφιάλτη που ζουν εδώ και 100 χρόνια.”

Ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί δήλωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει χάσει τη διορατικότητά της σε βαθμό που δεν μπορεί να δει ότι έχει πέσει στο επίπεδο του “κράτους-προκεχωρημένου φυλακίου” και έκανε την ακόλουθη εκτίμηση:

“Σε αυτό το πλαίσιο, η εχθρότητα κατά των Τούρκων και του Ισλάμ έχει τυφλώσει την κυβέρνηση της Αθήνας, η οποία αγνόησε τόσο την ανθρώπινη συνείδηση όσο και το διεθνές δίκαιο με την υποστήριξή της σε τρομοκρατικές οργανώσεις.

Εύχομαι η σημερινή κυβέρνηση, που έχει καθίσει στο σβέρκο του ελληνικού λαού, να έρθει στα συγκαλά της και να εγκαταλείψει άμεσα και αμέσως τις τρελές επιδιώξεις.Διαφορετικά, θα είναι αναπόφευκτο γεγονός της ζωής και της ιστορίας ότι το τίμημα που θα πληρώσουν θα είναι πολύ βαρύτερο από αυτό της 30ής Αυγούστου 1922″.

Μην ξεχνάμε ότι η Γαλάζια Πατρίδα είναι η κλεμμένη γεωγραφία του τουρκικού έθνους.”

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...