Τουρκικός Τύπος: Ερντογάν για άλωση Τριπολιτσάς και Τσαβούσογλου για F-16

Την δήλωση του Τούρκου προέδρου Ρ.Τ. Ερντογάν αναπαράγει ο φιλοκυβερνητικός τουρκικός Τύπος καθώς και την τοποθέτηση του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Μ. Τσαβούσογλου για τις διαπραγματεύσεις για την αγορά F-16.

Αναφέρεται συγκεκριμένα:

Ο πρόεδρος Ερντογάν τίμησε τη μνήμη των θυμάτων της σφαγής της Τριπολιτσάς

Ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με ανάρτησή του στο λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τίμησε τους μουσουλμάνους Τούρκους και Αλβανούς που έχασαν τη ζωή τους στη σφαγή της Τριπολιτάς και έγραψε τα εξής:

Δεν ξεχάσαμε και δεν θα ξεχάσουμε τη σφαγή της Τριπολιτσάς, που έλαβε χώρα στις 23 Σεπτεμβρίου 1821, κατά την οποία χιλιάδες μουσουλμάνοι Τούρκοι, αδελφοί Αλβανοί και Εβραίοι σφαγιάστηκαν βάναυσα και βάρβαρα”.

Απάντησε επίσης στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων μετά την προσευχή της Παρασκευής.
Αφού αναφέρθηκε στον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας, ο Ερντογάν ρωτήθηκε για την αξιολόγησή του σχετικά με την ανακοίνωση της Ελλάδας για τη δημιουργία
Επικοινωνιακής Αρχής και είπε:

”Ας δημιουργηθεί. Μήπως αυτοί θα έχουν και εμείς δεν έχουμε; Η Επικοινωνιακή μας Αρχή είναι πολύ ισχυρότερη, έχει δημιουργήσει ένα δίκτυο επικοινωνίας με όλο τον κόσμο και το υλοποιεί. Μας ακολουθούν από πίσω, είναι σαν τα βαγόνια της αμαξοστοιχίας”.
Μεβλούτ Τσαβούσογλου: Δεν θα δεχτούμε συμφωνία υπό όρους για τα F-16

Ο Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε δήλωσή που έκανε είπε :

“Δεν θα προχωρήσουμε σε μια συμφωνία για τα F-16 που αλυσοδένει τα χέρια μας.Δεν είναι αποδεκτό να μας επιβάλλουν έναν περιορισμό όπως “χρησιμοποιήστε τα έτσι, χρησιμοποιήστε τα αλλιώς”. Γιατί να αγοράσουμε ένα προϊόν που δεν μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε;

Όλοι αισθάνονται τις αρνητικές συνέπειες του πολέμου. Οι επαφές μας σε επίπεδο Κογκρέσου σχετικά με τα F-16 συνεχίζονται. Οι γερουσιαστές μας υποστηρίζουν στο να δοθούν τα F-16 στην Τουρκία.Φυσικά, δεν είναι δυνατόν ένα μέλος του ΝΑΤΟ να επιβάλει έναν τέτοιο περιορισμό σε ένα άλλο μέλος. Δεν αγοράζουμε F-16 με συμφωνία υπό όρους.
Η διαδικασία σχετικά με το F-16 λειτουργεί κανονικά. Λόγω των φωνών που προέρχονται από το Κογκρέσο, όλοι θέτουν ερωτήματα όπως “Θα υπάρξει εμπόδιο ή θα είναι υπό όρους
;”.Οι διαπραγματεύσεις όμως συνεχίζονται κανονικά”.


Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...