Τουρκικός Τύπος – Ερντογάν: Προειδοποιούμε την Ελλάδα να συνέλθει

Ερντογάν κατεχόμενα Κύπρος

Την ομιλία του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Άσκηση Έφεσος-2022 δημοσιεύει σήμερα ο Τουρκικός Τύπος, με τίτλο “Ερντογάν: Προειδοποιούμε την Ελλάδα να συνέλθει”.

Ο Ερντογάν είπε:

“Σταδιακά εφαρμόζουμε την αποφασιστικότητά μας να προστατεύσουμε τα σύνορά μας με μια γραμμή ασφαλείας βάθους 30 χιλιομέτρων” και συνεχίζοντας : “Δεν θα επιτρέψουμε να δημιουργηθούν διάδρομοι τρομοκρατίας στο κάτω μέρος των συνόρων της χώρας μας. Σίγουρα θα συμπληρώσουμε τα τμήματα που λείπουν από τη γραμμή ασφαλείας μας.”

Ο πρόεδρος δήλωσε επίσης:

“Καλούμε την Ελλάδα να σταματήσει να εξοπλίζει τα νησιά που είναι υπό καθεστώς αποστρατιωτικοποίησης και να ενεργήσει σύμφωνα με τις διεθνείς συμφωνίες.”

Αναφερόμενος και στον Έλληνα πρωθυπουργό, είπε :

“Ο κ. Μητσοτάκης μάλλον κάνει τουριστικές αποβιβάσεις στα νησιά. Δεν μπορείς να φτάσεις πουθενά με αυτό. Η Τουρκία δεν παραβιάζει τα δικαιώματα και τους νόμους κανενός, αλλά δεν επιτρέπει να παραβιαστούν και τα δικά της δικαιώματα και νόμοι.

Προειδοποιούμε την Ελλάδα, να μείνει μακριά από όνειρα και πράξεις όπως και πριν από έναν αιώνα και να συνέλθει. Η Τουρκία δεν θα παραιτηθεί από τα δικαιώματά της στο Αιγαίο και δεν θα διστάσει να χρησιμοποιήσει τα δικαιώματα που αναγνωρίζονται από τις διεθνείς συμφωνίες για τον εξοπλισμό των νησιών.”

Υπουργός εθνικής άμυνας Ακάρ: Η Ελλάδα,που έχει τριπλασιαστεί μέσα σε 200 χρόνια, κατηγορεί ξεδιάντροπα την Τουρκία για επεκτατισμό

Ο υπουργός εθνικής άμυνας Χουλουσί Ακάρ μίλησε στην Άσκηση Έφεσος-2022.

Αναφερόμενος στα προβλήματα με την Ελλάδα, ο Ακάρ είπε:

“Δυστυχώς, η γειτονική και σύμμαχός μας Ελλάδα συνεχίζει τις επεκτατικές και επιθετικές πολιτικές της με προκλητικές ενέργειες και ρητορική.Συνεχίζει επίμονα τις πρωτοφανείς διεκδικήσεις που δεν υπάρχουν παρόμοιες τους στον κόσμο, αντίθετες με το διεθνές δίκαιο, τη λογική, και τα δεδομένα, χωρίς να παίρνει μαθήματα από την ιστορία. Η Ελλάδα, που έχει τριπλασιαστεί σε σχεδόν 200 χρόνια, κατηγορεί ξεδιάντροπα τη Δημοκρατία της Τουρκίας για επεκτατισμό.Δεν είναι δυνατόν να εξηγηθεί αυτό με ιστορικά γεγονότα και λογική. Αυτό είναι διπροσωπία και υποκρισία.Ο εξοπλισμός της Ελλάδας και κάποιες συμμαχικές προσπάθειες είναι μάταιες.Εμείς συνεχίζουμε επίμονα και με πείσμα την έκκλησή μας για διάλογο για την επίλυση των προβλημάτων με ειρηνικούς τρόπους και μεθόδους και απλώνουμε το χέρι μας για ειρήνη.”

Υπογραμμίζοντας ότι η Τουρκία δεν έχει βλέψεις εναντίον κανενός σημείωσε ότι για της πάσης φύσεως άδικες και παράνομες ενέργειες και ρητορική της Ελλάδας δόθηκε η απαραίτητη απάντηση.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...