Τουρκικός Τύπος: Ερντογάν – Στόχος να γίνει η Τουρκία μία από τις 10 μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου

Ερντογάν

Στόχος να γίνει η Τουρκία μία από τις 10 μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου, είπε ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας στη Γενική Συνέλευση της Συνομοσπονδίας Νέων Επιχειρηματιών της Τουρκίας.

Μεταξύ άλλων είπε: “Έχουμε ακόμα πολλή δουλειά να κάνουμε στη χώρα μας, πολλές υπηρεσίες να προσφέρουμε στο έθνος μας και να εξοπλίσουμε με πολλές ελπίδες τη νεολαία μας.Όσοι δεν έχουν όνειρα δεν έχουν στόχους. Όσοι δεν έχουν στόχους δεν έχουν χαράξει τη ρότα τους.Για είκοσι χρόνια, έχουμε μετατρέψει όλα τα όνειρα σε στόχους και μετά σε πραγματικότητα.Στην εκπαίδευση, στην υγεία, στην ασφάλεια, στη δικαιοσύνη,στις μεταφορές στην ενέργεια, στη βιομηχανία, στον τουρισμό, στη γεωργία, στον αθλητισμό, στην κοινωνική υποστήριξη, εν ολίγοις , σε κάθε τομέα που αγγίζει τις ζωές του λαού μας πήγαμε ένα αιώνα πιο μπροστά.Έχουμε δημιουργήσει την υποδομή που θα ανεβάσει την Τουρκία στο επίπεδο του σύγχρονου πολιτισμού.Τώρα, βασιζόμενοι σε αυτή την υποδομή,με το δικό της μοντέλο,τη δική της δυναμική,ισχύ και πρόγραμμα βρισκόμαστε σε μια νέα εξόρμηση που θα τοποθετήσει τη χώρα μας μεταξύ των δέκα κορυφαίων οικονομιών του κόσμου.”

Συνεχίζοντας τόνισε: “Η πολιτική μας είναι η πολιτική των έργων και της προσφοράς υπηρεσίας. Ο αγώνας μας είναι να κάνουμε την Τουρκία πολιτικά, κοινωνικά, οικονομικά και στρατιωτικά ένα από τα πιο ισχυρά κράτη στην περιοχή της και ένα από τα κορυφαία κράτη στον κόσμο.Για αυτό,όταν χρειάστηκε,δεν διστάσαμε να αντιμετωπίσουμε τους δυνατούς,να δώσουμε την ψυχή μας και να πληρώσουμε το αντίτιμο.Δεν θα διστάσουμε και τώρα.”

Όσον αφορά την πυρηνική ενέργεια είπε: Πρώτα ο Θεός θα θέσουμε σε λειτουργία τη 2η μονάδα του πυρηνικού σταθμού παραγωγής ενέργειας στο Άκουγου το 2023. Σύντομα έρχεται και ο δεύτερος μας πυρηνικός σταθμός.

Τζουμχουριγιέτ

Δήλωση από τον Οσμάν Καβάλα μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Ευρώπης

Η Επιτροπή Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης, κατά πλειοψηφία, αποφάσισε να παραπέμψει την υπόθεση του Οσμάν Καβάλα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ).

Με την απόφαση αυτή ξεκίνησε και επίσημα η διαδικασία παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατά της Τουρκίας. Αυτή η διαδικασία καταγράφηκε ως η πρώτη κατά της Τουρκίας και η δεύτερη στην ιστορία του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Σε δήλωση μέσω των δικηγόρων του, ο Καβάλα είπε ότι είναι σημαντικό να εξεταστεί η απόφαση του ΕΔΑΔ αμερόληπτα.

Ολόκληρη η δήλωση του Καβάλα έχει ως εξής: “Μετά την απόφαση του ΕΔΑΔ ότι πρέπει να αφεθώ αμέσως ελεύθερος και την ολοκλήρωση της δίκης Γκεζί με την αθώωσή μου, θεωρώ σημαντικό να εξεταστούν αμερόληπτα οι δικαστικές πρακτικές που ακολουθήθηκαν για τη διατήρηση της κράτησής μου.Ελπίζω ότι η αξιολόγηση του ΕΔΑΔ θα συμβάλει στην προστασία των νομικών κανόνων σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα στη χώρα μας.”

Οι δικηγόροι του Καβάλα δήλωσαν επίσης τα εξής: “Η διαδικασία κατά την οποία ο Οσμάν Καβάλα τέθηκε υπό κράτηση για τέσσερα χρόνια και τρεις μήνες είναι ντροπιαστική για τον τρόπο που διεξάγονται οι δίκες.Ελπίζουμε ότι αυτό δεν θα ξανασυμβεί στη χώρα μας.”

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...