Τουρκικός Τύπος: Φυσικό Αέριο, Κύπρος, Ανατολική Μεσόγειος, Αρμενία – Αζερμπαϊτζάν, Ελληνοτουρκικά, Κορονοϊός

Τα κύρια θέματα που απασχόλησαν σήμερα τον αστικό τύπο στην Τουρκία σήμερα ήταν: Φυσικό Αέριο, Κύπρος, Ανατολική Μεσόγειος, Αρμενία – Αζερμπαϊτζάν, Ελληνοτουρκικά, Κορονοϊός.


Σε όλα τα ΜΜΕ

Ανακάλυψη ακόμα 85 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων αποθεμάτων φυσικού αερίου στη Μαύρη Θάλασσα

Ο Ερντογάν, αφού επιθεώρησε σήμερα το γεωτρύπανο Fatih έδωσε τα καλά νέα ότι υπάρχουν 85 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα αποθεμάτων φυσικού αερίου στο πηγάδι Tuna-1 και με αυτήν την ανακάλυψη, το συνολικό ποσό αποθεμάτων φυσικού αερίου στην περιοχή του Tuna-1 έφτασε τα 405 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα.

fatih-gewtrypano-ploio
Το τουρκικό γεωτρύπανο Fatih / Πηγή: MarineTraffic

Η πλήρης δήλωση του Ερντογάν:

«Στόχος μας είναι να διαθέσουμε αυτό το αέριο στη χώρα μας το 2023. Έτσι, η Τουρκία θα έχει φτάσει τους μεγαλύτερους πόρους υδρογονανθράκων στην ιστορία της. Αυτό σημαίνει φθηνότερο φυσικό αέριο. Καθώς το ποσό που πληρώνουμε στο πετρέλαιο και το φυσικό αέριο στο εξωτερικό θα μειώνεται, θα είμαστε σε θέση να    παρέχουμε αυτές τις υπηρεσίες στο έθνος μας με πιο προσιτό τρόπο. Επί του παρόντος, το τρυπάνι Yavuz, τα σεισμικά ερευνητικά πλοία Barbaros Hayreddin Paşa και Oruç Reis συνεχίζουν τις δραστηριότητές τους στη Μεσόγειο. Το Kanuni ξεκίνησε για τη δραστηριότητα γεώτρησης στη Μαύρη Θάλασσα. Μέχρι το τέλος του έτους, θα αρχίσει πραγματικά τις     γεωτρήσεις. Όλα τα σκάφη γεώτρησης μας ανήκουν στην Ανώνυμη Εταιρεία Πετρελαίων της Τουρκίας και αντιπροσώπευαν περίπου το 20 τοις εκατό του παγκόσμιου στόλου γεώτρησης βαθέων υδάτων. Τα σεισμικά σκάφη μας έχουν επίσης τον πιο σύγχρονο εξοπλισμό στον τομέα τους.»

Αρμενία – Αζερμπαϊτζάν

Ο Αντιπρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν Χικμέτ Χατζίεφ ανακοίνωσε ότι ο Αρμενικός στρατός παραβίασε την κατάπαυση του πυρός χρησιμοποιώντας πολεμικά αεροπλάνα.

Ανακοινώθηκε επίσης ότι οι ένοπλες δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν κατέρριψαν ένα αεροπλάνο Su-25 της Αρμενίας.

Βομβαρδισμένα κτίρια στην πρωτεύουσα Στεπαναμερτ της αυτόνομης περιοχής Ναγκόρνο - Καραμπάχ, του Αζερμπαϊτζάν, απο το πυροβολικό του Αζερμπαϊτζάν
Βομβαρδισμένα κτίρια στην πρωτεύουσα Στεπαναμερτ της αυτόνομης περιοχής Ναγκόρνο – Καραμπάχ, του Αζερμπαϊτζάν, απο το πυροβολικό του Αζερμπαϊτζάν / Πηγή: TWITTER @ARMENIA

Δηλώσεις για το θέμα έκανε και ο εκπρόσωπος του ΑΚΡ Ομέρ Τσελίκ:

“Εκείνοι που υποστηρίζουν την Αρμενία είναι οι κύριοι ένοχοι των σφαγών. Εκείνοι που βρίσκονται πίσω από μαζικούς τάφους στη Λιβύη είναι επίσης πίσω από τη δολοφονία αμάχων στο έδαφος του Αζερμπαϊτζάν. Η Αρμενία είναι ένοχη για διάπραξη εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας.

Sukhoi 25 - Αρμένικη Πολεμική Αεροπορία
Φώτο Αρχείου / Sukhoi 25 – Αρμένικη Πολεμική Αεροπορία / Wikipedia

Εκείνοι που υποστηρίζουν την Αρμενία δεν διστάζουν να να μεταφέρουν σε αυτή την περιοχή τα δεινά βιώματα του παρελθόντος της Ευρώπης. Η Αρμενία δεν πολεμά, διαπράττει δολοφονίες σαν δολοφόνος κατά συρροή.»


Yeni-Safak-Logo

Γενί Σαφάκ

Η Κύπρος, η 450χρονη τουρκική πατρίδα, αντιμετωπίζει ένα φοβερό σχέδιο

Σε “χάρτες διαίρεσης” της Κύπρου που κυκλοφορούν στα παρασκήνια του ΟΗΕ φαίνεται ότι θέλουν να περιορίσουν το τουρκικό πληθυσμό στο τρίγωνο Κερύνεια – Λευκωσία – Ισκέλε.

Κατεχόμενη Κύπρος
Φώτο Αρχείου / Κατεχόμενη Κύπρος / Πηγή: Eurokinissi

Η Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου (ΤΔΒΚ), η οποία ελέγχει επί του παρόντος το 36,6% του νησιού, θέλουν να στριμωχτεί σε μια χούφτα γη.

Ένας άλλος πυλώνας του σχεδίου περιλαμβάνει δημογραφικά παιχνίδια. Προβλέπεται ότι ο τουρκικός πληθυσμός θα μειωθεί συστηματικά και δεν θα υπερβαίνει το 20% του συνολικού πληθυσμού. Ο μακροπρόθεσμος στόχος είναι να εξοντωθεί η τουρκική παρουσία.

Ένας άλλος στόχος είναι να μετατραπεί το νησί της Κύπρου σε βάση των ΗΠΑ. Με βάση τα σχόλια που γίνονται, οι ΗΠΑ θέλουν να
μεταχειριστούν την Κύπρο ως βάση για να διεξάγουν επιχειρήσεις σε διάφορες χώρες της περιοχής με επικεφαλής τη Τουρκία, την Αίγυπτο, το Ιράν και η Σαουδική Αραβία.

Κατεχόμενη Κύπρος
Φώτο Αρχείου / Κατεχόμενη Κύπρος / Πηγή: Eurokinissi

Στην Ανατολική Μεσόγειο η συμμαχία των ΗΠΑ, της Γαλλίας, του Ισραήλ, της Ελλάδας, της Αιγύπτου και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, ενώ επιταχύνει τις ενέργειες της εναντίον της Τουρκίας οι βλέψεις στράφηκαν για άλλη μια φορά στην Κύπρο.

Οι ΗΠΑ και οι χώρες που είναι στο άρμα τους και θέλουν να αποκτήσουν στρατηγική υπεροχή και πλούσια κοιτάσματα υδρογονανθράκων στην περιοχή, βλέπουν τη ΤΔΒΚ και τον τουρκικό πληθυσμό ως το μεγαλύτερο εμπόδιο. Τα τρομερά σχέδια για να ξεπεραστεί αυτό το εμπόδιο μπαίνουν σταδιακά στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Κατεχόμενη Κύπρος
Φώτο Αρχείου / Κατεχόμενη Κύπρος / Πηγή: Eurokinissi

Δήμος

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...