Τούρκικος Τύπος: Για τις φοιτητικές κινητοποιήσεις

Φώτο αρχείου, Από παλαιότερη διαδήλωση στην Τουρκία

Τζουμχουριγιέτ

Απάντηση του Υπουργού Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού για τις φοιτητικές κινητοποιήσεις

Ο Υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού μίλησε για τις διαμαρτυρίες εναντίον του διορισμού ως πρύτανη στο Πανεπιστήμιο του Βοσπόρου του Μελίχ Μπουλού, στελέχους του AKP λέγοντας : “Το 2020 ήταν μια χρονιά που ολόκληρος ο κόσμος έζησε μεγάλες δυσκολίες λόγω της επιδημίας. Αν προσέξουμε, αν και σε όλο τον κόσμο υπήρξαν σημαντικά γεγονότα που αφορούν στην τάξη και ασφάλεια, η Τουρκία δεν έχει βιώσει κάτι σημαντικό. Παρά τις δυσκολίες που προξένησε αυτή η επιδημία, στην Τουρκία δεν υπήρξαν προβλήματα που να θίγουν την δημόσια τάξη, την δημόσια ασφάλεια και την ειρηνική διαβίωση κάτι που συνέβη στις ανεπτυγμένες χώρες του κόσμου όπως π.χ. στην Γαλλία. Κάποιοι λοιπόν ενοχλούνται από αυτό και θέλουν να δημιουργήσουν γεγονότα. Αλλά αυτό δεν θα το επιτρέψει ούτε το έθνος μας ούτε εμείς”.


Γενί Σαφάκ

Μετά το CHP και το HDP υποστήριξε επίσημα τις φοιτητικές διαμαρτυρίες του στο Πανεπιστήμιο του Βοσπόρου

Το HDP συμμετείχε επίσημα στις διαδηλώσεις οι οποίες μετατράπηκαν σε προπαγάνδα οργανώσεων. Είχαν συλληφθεί εξωπανεπιστημιακοί οι οποίοι ανήκαν στην οργάνωση MLKP (σ.σ. Μαρξιστικό Λενινιστικό Κομμουνιστικό Κόμμα) όταν προσπάθησαν να μπουν στο πανεπιστήμιο. Μετά το CHP και το HDP υποστήριξε επίσημα τις διαδηλώσεις και τους κρατούμενους φοιτητές. Το μέλος του HDP Ογιά Έρσοϊ πήγε στο δικαστήριο προς υποστήριξη των διαδηλωτών που είχαν παραπεμφθεί. Στην δήλωση Τύπου που έγινε μπροστά από το δικαστήριο, η Ερσόι δήλωσε : “Είμαστε δίπλα στους υπό κράτηση φοιτητές”.


Πρακτορείο Αναντολού

Δήλωση Εθνικής Ένωσης Φοιτητών Τουρκίας (σ.σ. Φιλοκυβερνητική): “Δεν θα μπορέσετε να εκπληρώσετε τις βρώμικες φιλοδοξίες σας σε κανένα από τα πανεπιστήμια μας”

Στην δήλωση στην οποία υπογραμμίζεται ότι είναι ευχάριστη η ήπια παρέμβαση της αστυνομίας στα γεγονότα αναφέρεται : “Ως Εθνική Ένωση Φοιτητών Τουρκίας (ΜΤΤΒ) υψώνουμε την φωνή μας ενάντια στις σκοτεινές δυνάμεις που ξεκίνησαν αυτές τις βρώμικες ενέργειες όταν η χώρα μας συνεχίζει να αναπτύσσεται παρά την επιδημία. Δεν θα μπορέσετε να εκπληρώσετε τις βρώμικες φιλοδοξίες σας σε κανένα από τα πανεπιστήμια μας.Ως MTTB, δεν θα επιτρέψουμε ποτέ αυτό το παιχνίδι να παίζεται μέσω πανεπιστημίων”.

Δ.Ι

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...