Τουρκικός Τύπος: Η αεροπορική επιχείρηση σε Συρία και βόρειο Ιράκ – Επίθεση με ρουκέτες από Κούρδους

Βομβαρδισμός από τουρκικό πυροβολικό στο Κομπάνι της Συρίας
Φώτο Αρχείου / Βομβαρδισμός από τουρκικό πυροβολικό στο Κομπάνι της Συρίας

Ο χθεσινός Τούρκικος Τύπος ασχολήθηκε κυρίως με την αεροπορική επιχείριση στο βόρειο Ιράκ και στη Συρία όπως και με την επίθεση με ρουκέτες που εξαπόλυσε το ΡΚΚ/YPG από τη Συρία σε περιοχή του Γκαζιάντεπ.

Πρόεδρος Ερντογάν:Δεν υπάρχει περίπτωση η επιχείριση “Αρπάγη-Σπαθί” να περιοριστεί μόνο σε αεροπορικές επιδρομές

Ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απάντησε στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων στο αεροπλάνο κατά την επιστροφή του από την τελετή έναρξης του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου 2022 στο Κατάρ και έκανε δηλώσεις σχετικά με την επικαιρότητα.

Ερωτηθείς εάν η “αεροπορική επιχείρηση στο βόρειο Ιράκ και τη Συρία θα συνεχιστεί με χερσαία επιχείρηση”, ο Ερντογάν είπε:

“Αν κάποιοι ενοχλούν τη χώρα μας και τα εδάφη μας, θα τους αναγκάσουμε να πληρώσουν το τίμημα.Στην πραγματικότητα, υπάρχουν τρομοκρατικές οργανώσεις στο νότο μας που σχεδιάζουν πολλές επιθέσεις ή πραγματοποιούν τέτοιες επιθέσεις και αποτελούν απειλή. Αυτό ισχύει επίσης για την ιρακινή και τη συριακή πλευρά.Όταν είπαμε “Μπορούμε να έρθουμε ξαφνικά μια νύχτα”, δεν το είπαμε τυχαία, γιατί αυτό πραγματοποιήθηκε μόλις ήρθε η αναμενόμενη, σχεδιασμένη και προγραμματισμένη ώρα.
Δεν είναι δυνατόν αυτή η επιχείριση να περιοριστεί μόνο σε μια αεροπορική επιχείρηση.

Το πόση δύναμη από τις χερσαίες δυνάμεις θα πρέπει να συμμετάσχει θα το αποφασίσουν από κοινού το Υπουργείο Άμυνας και το Γενικό Επιτελείο.Θα κάνουμε τις διαβουλεύσεις μας και στη συνέχεια θα λάβουμε τα μέτρα μας αναλόγως.

Η Τουρκία είναι μαζί με την Αμερική στο ΝΑΤΟ, αλλά η Αμερική στέλνει χιλιάδες πυρομαχικά και όπλα στη ζώνη των τρομοκρατών στη Συρία και αυτό μας λυπεί”.

Ο Γερμανός εκπρόσωπος γίνεται ασπίδα του PKK!

Ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών Κρίστοφερ Μπούργκερ σε δηλώσεις του σχετικά με την επιχείρηση της Τουρκίας στη Συρία και το βόρειο Ιράκ έγινε ασπίδα του PKK…

Δηλώνοντας ότι το PKK περιλαμβάνεται στον κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ότι λαμβάνουν σοβαρά υπόψη τις ενδείξεις ότι αυτή η οργάνωση ευθύνεται για την τρομοκρατική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη είπε:

“Καλούμε την Τουρκία να δράσει εφαρμόζοντας την αναλογικότητα και σε αυτό το πλαίσιο να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο“.

Επίθεση με ρουκέτες από το YPG/PKK Μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης YPG/PKK εκτόξευσαν πέντε ρουκέτες από τη βόρεια Συρία στην περιοχή Καρκαμίς του Γκαζιάντεπ, σκοτώνοντας ένα πεντάχρονο παιδί και μία δασκάλα.

Ο Υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού πραγματοποίησε επιθεωρήση μαζί με τον Υπουργό Εθνικής Παιδείας στην περιοχή της επίθεσης, και δήλωσε τα εξής:

“Είμαστε σε επιφυλακή και θα αγωνιστούμε μέχρι να τελειώσει αυτό το θέμα και να εξαφανιστεί εντελώς η τρομοκρατία από το περιβάλλον μας”.”

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...