Τουρκικός Τύπος: Η αεροπορική επιχείρηση στο βόρειο Ιράκ και τη Συρία

Τουρκικά στρατεύματα στα σύνορα με τη Συρία - Ιούνιος 2022
Φώτο Αρχείου / Τουρκικά στρατεύματα στα σύνορα με τη Συρία – Ιούνιος 2022 / Πηγή: TWITTER

Ο χθεσινός τούρκικος τύπος ασχολήθηκε κυρίως με την αεροπορική επιχείριση στο βόρειο Ιράκ και στη Συρία,με τα απόνερα της βομβιστικής ενέργειας στην Κωνσταντινούπολη και την επίσκεψη του ΥΠΕΞ της Ελλάδας στη Λιβύη.

Αεροπορική επιχείρηση στο βόρειο Ιράκ και τη Συρία

Ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν διέταξε να διεξαχθεί η αεροπορική επιχείρηση “Αρπάγη-Σπαθί” (σ.σ. επιχείριση πεντσέ – κιλίτς : Η λέξη πεντσέ δεν υπάρχει στα ελληνικά.Είναι η χούφτα μαζί με τα νύχια αρπακτικού ζώου) στο βόρειο Ιράκ και τη Συρία.

Σε ανακοίνωση του Υπουργείο Εθνικής Άμυνας σχετικά με την αεροπορική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε τη νύχτα, καταγράφηκαν τα εξής:

“Προκειμένου να εξαλειφθούν οι τρομοκρατικές επιθέσεις κατά του λαού μας και των δυνάμεων ασφαλείας από το βόρειο Ιράκ και τη βόρεια Συρία με την εξουδετέρωση του PKK/KCK/YPG και άλλων τρομοκρατικών στοιχείων, να διασφαλιστεί η ασφάλεια των συνόρων μας και να καταστραφεί η τρομοκρατία στην πηγή της, σύμφωνα με το δικαίωμά μας στην αυτοάμυνα που απορρέει από το άρθρο 51 του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, η αεροπορική επιχείρηση”Αρπάγη-Σπαθί” διεξήχθη στις περιοχές του βόρειου Ιράκ και της βόρειας Συρίας, οι οποίες χρησιμοποιούνται ως βάσεις από τους τρομοκράτες σε επιθέσεις κατά της χώρας μας”. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, συνοδευόμενος από το επιτελείο διοίκησης των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, διηύθυνε και διαχειρίστηκε την επιχείρηση από το Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολεμικής Αεροπορίας.

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας κοινοποίησε τις λεπτομέρειες της αεροπορικής επιχείρησης με βάση τις οποίες καταστράφηκαν 89 στόχοι και εξουδετερώθηκαν πολλοί τρομοκράτες, συμπεριλαμβανομένων και των λεγόμενων ηγετών της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας δήλωσε σχετικά με την αεροπορική επιχείρηση :

“Στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε την ασφάλεια των 85 εκατομμυρίων πολιτών μας και των συνόρων μας και να απαντήσουμε σε κάθε είδους προδοτικές επιθέσεις κατά της χώρας μας. Μέχρι τώρα ζητήσαμε από όσους επιχείρησαν να πλήξουν την ασφάλεια της χώρας μας και του έθνους μας να λογοδοτήσουν για ό,τι έκαναν και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε”.

Ο αναπληρωτής πρόεδρος του AKP και εκπρόσωπος του κόμματος Ομέρ Τσελίκ από την πλευρά του δήλωσε:

“Με την αεροπορική επιχείρηση”Αρπάγη-Σπαθί”, δείχνουμε για άλλη μια φορά ότι όσοι εποφθαλμιούν τη χώρα μας θα πληρώσουν το βαρύτερο τίμημα όπου κι αν βρίσκονται.Τα λόγια του Προέδρου μας “μπορούμε να έρθουμε ξαφνικά μια νύχτα” είναι η έκφραση της απόλυτης αποφασιστικότητάς μας”.”

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...