Τουρκικός Τύπος: Η ανακοίνωση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας

Εφημερίδα Σαμπάχ

Συνεδρίασε το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας – Εκδόθηκε ανακοίνωση 6 σημείων

Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας συγκλήθηκε υπό την ηγεσία του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Μετά τη συνεδρίαση εκδόθηκε ανακοίνωση 6 σημείων όπως παρακάτω:

1. Το Συμβούλιο ενημερώθηκε για τις επιχειρήσεις που διεξάγονται με αποφασιστικότητα και επιτυχία στο εσωτερικό και στο εξωτερικό ενάντια σε κάθε είδους απειλές και κινδύνους κατά της εθνικής μας ενότητας και αλληλεγγύης και της επιβίωσής μας, ιδίως κατά των τρομοκρατικών οργανώσεων PKK/KCK – PYD/YPG, FETO και DAESH.

2. Εκφράστηκε η ικανοποίηση για την ενίσχυση του εδάφους στρατηγικής συνεργασίας που έχει δημιουργηθεί με το γειτονικό μας Ιράκ και υπογραμμίστηκε η σημασία της συνέχισης των κοινών και πολυδιάστατων προσπαθειών, ιδίως στους τομείς της ασφάλειας, της οικονομίας, της ενέργειας και των μεταφορών, με μακροπρόθεσμη κατανόηση για την οικοδόμηση μιας ευημερούσας περιοχής και ενός ευημερούντος μέλλοντος.

3. Τονίστηκε ότι δεν θα υπάρχει θέση για τις τρομοκρατικές οργανώσεις και τους υποστηρικτές τους στο μέλλον της περιοχής μας.

4. Επισημάνθηκε ότι οι επιθέσεις της τρομοκρατικής οργάνωσης PKK/KCK- PYD/YPG με στόχο τους πολίτες μας που ζουν στην Ευρώπη και τις υπηρεσίες εκπροσώπησής μας παρακολουθούνται στενά. Στα κράτη, τα οποία είναι υπεύθυνα για την πρόληψη των αποτρόπαιων επιθέσεων της τρομοκρατικής οργάνωσης και την τιμωρία των υπευθύνων, υπενθυμίστηκε για άλλη μια φορά ότι η ανοχή τους προς τις τρομοκρατικές οργανώσεις θα έχει αργά ή γρήγορα ως αποτέλεσμα να γίνουν και τα ίδια στόχοι τρομοκρατίας.


5. Αναφέρθηκε ότι η μη αποτροπή των επιθέσεων και των απάνθρωπων πρακτικών του Ισραήλ, το οποίο συνεχίζει τη σφαγή στη Γάζα παρά τα ψηφίσματα του Διεθνούς Δικαστηρίου και του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, αγνοώντας το διεθνές δίκαιο, θα αυξήσει τη σημερινή φθορά του διεθνούς συστήματος και θα οδηγήσει σε περαιτέρω αμφισβήτηση της νομιμότητάς του.


6. Τονίστηκε ότι υπάρχει ικανοποίηση που οι εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση στις 31 Μαρτίου 2024 διεξήχθησαν σε περιβάλλον ειρήνης και εμπιστοσύνης, με τρόπο που αρμόζει στην ισχυρή δημοκρατική μας παράδοση, χάρη στη διακριτικότητα των πολιτών μας και την επιμελή εργασία όλων των θεσμικών μας οργάνων.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...