Τουρκικός Τύπος: Η δήλωση Σοϊλού για την βομβιστική επίθεση

Την δήλωση του Υπουργού Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού σχετικά με τη βομβιστική επίθεση δημοσιεύει ο Τουρκικός Τύπος. Αναφέρεται συγκεκριμένα:

“Ο Υπουργός Εσωτερικών έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις σχετικά με την τρομοκρατική επίθεση στην οδό Ιστικλάλ, κατά την οποία 6 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 81 τραυματίστηκαν:

“Γνωρίζουμε από πού και πώς συντονίστηκε το περιστατικό. Η ασφάλεια και η νομαρχία έκαναν τις απαραίτητες διευκρηνήσεις.Πήραμε το μήνυμα που μας δόθηκε και γνωρίζουμε τι είναι.Απορρίπτουμε τα συλλυπητήρια της αμερικανικής πρεσβείας.Αν δεν είχαμε πιάσει την τρομοκράτησσα, θα την είχαν φυγαδεύσει στην Ελλάδα και θα την εκτελούσαν στο στρατόπεδο του Λαυρίου για να χαθούν τα ίχνη. Δεν είμαστε εχθροί κανενός. Κανέναν δεν χτυπάμε πισώπλατα. Δεν έχουμε πλέον τη δύναμη να ανεχόμαστε αυτά τα πισώπλατα χτυπήματα.Όποιος προσπαθεί να παρέχει εσωτερικές πληροφορίες στο PKK είναι ο δράστης.Είθε ο Θεός να βοηθήσει το έθνος μας.Θα δώσουμε μια πολύ ισχυρή απάντηση σε αυτό το μήνυμα που πήραμε.Έχουμε να διεξάγουμε μερικές ακόμη επιχειρήσεις. Η επιχείρησή μας συνεχίζεται”.

Αποκαλύφθηκε η ταυτότητα του τρομοκράτησσας που πραγματοποίησε τη βομβιστική επίθεση

Αποκαλύφθηκε η ταυτότητα της τρομοκράτησσας που πραγματοποίησε τη βομβιστική επίθεση στην οδό Ιστικλάλ του Ταξίμ .

Στην ανακοίνωση της Διεύθυνσης Ασφαλείας της Κωνσταντινούπολης αναφέρεται ότι η δράστης της επίθεσης ήταν η συριακής υπηκοότητας Αλχάμ Αλμπασίρ,γεννημένη το 1999. Αναφέρθηκε επίσης ότι η τρομοκράτισσα είχε εκπαιδευτεί από το PKK/PYD ως ειδικό στέλεχος πληροφοριών της οργάνωσης.

Οργανώθηκε επιχείρηση σε 21 διευθύνσεις που βρέθηκαν να έχει επαφές η δράστης. Συνελήφθησαν και τέθηκαν υπό κράτηση 46 άτομα.Κατά την επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε σε καθορισμένη διεύθυνση στις 02.50, συνελήφθη και η δράστης.

Οι έρευνες που ξεκίνησαν σχετικά με το περιστατικό συνεχίζονται με πολύπλευρο τρόπο.

Στην ανακοίνωση του Ποινικού Τμήματος της Γενικής Διεύθυνσης Ασφαλείας αναφέρεται ότι η εκρηκτική ύλη που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση ήταν TNT, μία από τις εκρηκτικές ύλες υψηλής ισχύος.”

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...