Τουρκικός Τύπος: «Η Ελλάδα θα χάσει τον ύπνο της»

Τουρκικός Τύπος
Φώτο αρχείου

Μετά τον TAYFUN έρχονται ο CENK και GEZGİN: Η Ελλάδα θα χάσει τον ύπνο της

Η Τουρκία, η οποία “παίζει” για την παγκόσμια ηγεσία στην τεχνολογία των ντρόουνς İHA και SİHA,ετοιμάζεται να περάσει στην “πρώτη κατηγορία” και στην πυραυλική τεχνολογία.

Μετά τις δοκιμές εκτόξευσης του βαλλιστικού πυραύλου Tayfun, εμβέλειας 561 χιλιομέτρων, οι οποίες προκάλεσαν μεγάλο φόβο και πανικό στην Ελλάδα, ο Πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε στην κοινή εκπομπή των ATV, A Haber, A Para, A News ότι θα δώσουν τα καλά νέα για πολλούς ακόμη, όπως οι πύραυλοι Cenk και Gezgin, όταν έρθει η ώρα.

Μετά τον Yıldırım εμβέλειας 250 χιλιομέτρων, ο οποίος προσελκύει την προσοχή με την υψηλή δυνατότητα κινητικότητάς του, τον βαλλιστικό πύραυλο τακτικής Bora εμβέλειας 280+ χιλιομέτρων, ο οποίος αποτελεί τον εφιάλτη των τρομοκρατών, και τους πυραύλους κατά πλοίων και επιφανείας-επιφανείας εμβέλειας 220-280 χιλιομέτρων Atmaca και Tayfun, οι πύραυλοι Gezgin και Cenk προστίθενται στα πυραυλικά σχέδια της Τουρκίας.

Ορισμένα από τα σχέδια πυραύλων υπό τον συντονισμό της Προεδρίας των Αμυντικών Βιομηχανιών εκτελούνται με μεγάλη μυστικότητα. Για το λόγο αυτό, δεν κοινοποιούνται πληροφορίες σχετικά με τον πύραυλο Cenk.

Στο πρότζεκτ Gezgin, σημειώνεται ότι έχουν ξεπεραστεί πολύ σημαντικές φάσεις μέχρι στιγμής και οι εργασίες συνεχίζονται με επιτυχία. Αναφέρεται ότι το Gezgin θα είναι ένα πυραυλικό σύστημα με πρωτοποριακές τεχνολογίες και χωρίς ισοδύναμο.

Γίνονται επίσης μελέτες για την περαιτέρω αύξηση της εμβέλειας των 561 χιλιομέτρων του Tayfun, του εφιάλτη της Ελλάδας.

Ο Πρόεδρος Ερντογάν συνομίλησε με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Γκουτέρες: Πρέπει τώρα να επικεντρωθούμε στη Συμφωνία της Κωνσταντινούπολης

Ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες.

Μετα΄ τη συνομιλία, όπου συζητήθηκε και το θέμα του διαδρόμου σιτηρών, ο Πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε: “Τώρα πρέπει να επικεντρωθούμε στην παράταση της διάρκειας της Συμφωνίας της Κωνσταντινούπολης”.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Προεδρικής Διεύθυνσης Επικοινωνίας, στη συνομιλία  συζητήθηκαν οι εξελίξεις σχετικά με τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας και τον διάδρομο σιτηρών.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, ο Ερντογάν εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι ο διάδρομος σιτηρών άρχισε να λειτουργεί και πάλι ως αποτέλεσμα της διπλωματικής κίνησης που πραγματοποίησαν σε ανώτατο επίπεδο με τη Ρωσία και την Ουκρανία.

Ο δε Γκουτέρες ευχαρίστησε τον Ερντογάν για τις προσπάθειές του να επαναλειτουργήσει ο διάδρομος των σιτηρών.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...