Τουρκικός Τύπος: «Η Ελλάδα θέλει πόλεμο»

Τουρκικός Τύπος
Φώτο αρχείου

Γενί Σαφάκ

Η Ελλάδα θέλει πόλεμο

Η παρενόχληση της Ελλάδας με τους S-300 λέγεται ότι αποτελεί σχέδιο για την αντιπαράθεση της Τουρκίας με τη Δύση. Μετά τον πόλεμο μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, η Τουρκία έγινε το διπλωματικό κέντρο του κόσμου.  Η παγκόσμια επισιτιστική κρίση αποτράπηκε χάρη στις πρωτοβουλίες της Τουρκίας. Εκατομμύρια τόνοι σιτηρών από τα ουκρανικά λιμάνια μεταφέρθηκαν σε όλες τις γωνιές του κόσμου μέσω του διαδρόμου που δημιουργήθηκε.

Οι παρενοχλήσεις από την Ελλάδα ξεκίνησαν παράλληλα με αυτές τις εξελίξεις. Τα τουρκικά αεροσκάφη παρενοχλήθηκαν πρώτα από ελληνικά αεροσκάφη και στη συνέχεια από ελληνικούς S-300. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η Ελλάδα επιδιώκει την ένταση επειδή δεν αισθάνεται άνετα με την άνοδο της Άγκυρας στην κορυφή της παγκόσμιας σκηνής. Στόχος της Αθήνας είναι είτε να ξεκινήσει πόλεμο είτε αναγκάζοντας την Άγκυρα να ενεργοποιήσει τους S-400 να δημιουργήσει μια σύγκρουση μεταξύ Τουρκίας και Δύσης. Στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες λένε ότι ακόμη και αν προς το παρόν δεν είναι απαραίτητο, η Τουρκία έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει τους S-400 μετά την παρενόχληση των S-300, οπότε η Ελλάδα δεν θα μπορεί να απογειώσει αεροπλάνα ούτε από την Αθήνα.

Ο ταξίαρχος ε.α. Δρ.Φαχρί Ερένελ  τόνισε ότι η Ελλάδα θέλει να σαμποτάρει τις υπηρεσίες της Τουρκίας στην παγκόσμια ειρήνη, ιδίως κατά τη διάρκεια του πολέμου Ουκρανίας-Ρωσίας, δημιουργώντας ένταση.

Ο Ερένελ  δήλωσε: “Η Ελλάδα θα δημιουργήσει την αντίληψη ότι “η Τουρκία δεν είναι ειρηνική και θέλει πόλεμο” παρασύροντας την Τουρκία σε ένα λάθος με μια πιθανή απάντηση. Φυσικά, είναι σαφές ότι εδώ υπάρχει συνεργασία με τις ΗΠΑ.”

Αναφέροντας ότι η χρήση των S-300 από την Ελλάδα δίνει στην Τουρκία το δικαίωμα να ενεργοποιήσει τους S-400, ο ταξίαρχος δήλωσε:

“Ενώ μια χώρα μέλος του ΝΑΤΟ μπορεί να χρησιμοποιήσει ένα ρωσικό σύστημα αεράμυνας, δεν θα πρέπει να ισχύει ότι η άλλη δεν μπορεί.Θα ήταν μια πολύ κατάλληλη κίνηση να ενεργοποιηθούν οι S-400 λόγω της παρενόχλησης.Επιπλέον, οι S-400 έχουν πολύ πιο προηγμένη τεχνολογία όσον αφορά τη δυνατότητα να “κλειδώνουν” σε διάφορα σημεία. Αυτό θα ενίσχυε την Τουρκία έναντι της Ελλάδας.”

Ο πιλότος ε.α αντιστράτηγος Ερντογάν Καράκους δήλωσε ότι η παρενόχληση της Ελλάδας θα μπορούσε να έχει σοβαρές συνέπειες.

Τονίζοντας ότι η Αθήνα επιδιώκει την ένταση, είπε:

“Ο στόχος τους είναι τα τουρκικά αεροπλάνα να ανοίξουν πυρ και καταρρίπτοντας  δικά τους να δημιουργηθεί ένταση.Οι ΗΠΑ ενεργούν επίσης από κοινού με την Ελλάδα. Διότι οι ΗΠΑ θέλουν να τραβήξουν την προσοχή της Τουρκίας στην Ελλάδα για να αποτρέψουν μια πιθανή τουρκική επιχείρηση στη Συρία και να δείξουν ότι το ΡΚΚ προστατεύει την ύπαρξή του. Αυτό που συνέβη δεν είναι ένα απλό ζήτημα “κλειδώματος” των F-16.”

Ο πιλότος ε.α υποστράτηγος Μπεγιαζίτ Καρατάς δηλώνοντας επίσης ότι η Ελλάδα δημιουργώντας  ένταση θέλει η Τουρκία να μεταφέρει τους S-400 στο Αιγαίο είπε:

“Δεδομένου ότι οι S-400 είναι ένα προκλητικό ζήτημα, όλοι το θέλουν. Σε αυτό το στάδιο η Τουρκία δεν χρειάζεται να φέρει τους S-400 στο Αιγαίο διότι θα προχωρήσουν περαιτέρω αυτές οι εντάσεις, θα χαλάσουν οι σχέσεις με τις ΗΠΑ και θα αυξηθούν οι κυρώσεις.”


Τζουμχουριγιέτ

Μήνυμα από τα κόμματα της Σοσιαλιστικής Ενωτικής Δύναμης για την 30η Αυγούστου : Για μια νέα νίκη! 

Στις 20 Αυγούστου, το Κόμμα της Αριστεράς, το Κομμουνιστικό Κόμμα της Τουρκίας, το Κομμουνιστικό Κίνημα της Τουρκίας και το Επαναστατικό Κίνημα, που ανακοίνωσαν την ίδρυση της Σοσιαλιστικής Ενωτικής Δύναμης με το κάλεσμά τους, εξέδωσαν ξεχωριστά μηνύματα με αφορμή την 100ή επέτειο της νίκης της 30ής Αυγούστου.

Η κοινή έμφαση στα μηνύματα των κομμάτων ήταν “η ανάδειξη του αγώνα για μια νέα δημοκρατία ενάντια στον ιμπεριαλισμό, την αντίδραση και το κεφάλαιο και για την ανεξαρτησία και την απελευθέρωση της χώρας”. 

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...